Keresés EN

Szabadidő

Az éjszaka, amikor senki nem az, aminek látszik – 10 hajmeresztő programötlet halloweenre

Sokan úgy hiszik, a halloween amerikai hóbort, de nem (az 1850-es évek környékén bukkant fel ott), hanem ősi kelta hagyományokon alapuló ünnep, amit azonban az amerikaiak tettek világszerte népszerűvé – elsősorban az azonos című mozis horrorsorozatnak köszönhetően. A halloweent október 31-én éjszaka ünneplik, és a hiedelem szerint ekkor visszatérnek a túlvilágról a holtak szellemei, nekik pedig egyetlen céljuk van: beköltözni az élők testébe. Halloweenkor ezért öltünk különféle maskarákat, hogy azok álcaként szolgáljanak, és összezavarják a szellemeket meg a túlvilági lényeket.

A halloween hagyománya viszonylag keveseket érdekel, a lényeg inkább ilyenkor is az őrület meg a buli, utóbbi ráadásul jelmezben, amire természetesen a kölcsönzők is felkészültek annak ellenére, hogy sokan szeretik maguk elkészíteni a maskarájukat. Hogy az idei halloween is jól sikerüljön, összegyűjtöttünk néhány remek programot, hátha van olyan, akinek még nincs konkrét terve, csak jelmeze, bónuszként pedig egy igazán őrületes ajándékötlet is horgunkra akadt. Bár halloween hivatalosan október 31-re esik, a halloweeni ünneplés több napig is eltarthat. 

1/10

Állatkerti halloween

Az állatkerti halloweent pár nappal korábban rendezik, mint amikor az ünnepet hivatalosan is tartják: október 27-én. A szokásos nyitvatartási idő után, 18 órakor újra kinyitja kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert, hogy borzongató programokkal kedveskedjen az egész családnak meg a halloween rajongóinak. A legbátrabbak kézbe vehetnek csúszómászókat és ízeltlábúakat, de lesz kígyóetetés, csonttapizás meg számtalan ismeretterjesztő előadás és filmvetítés is. A Tündérkertben mesebeli lények kószálnak majd, a Banyatanyán pedig a jövőt fürkészhetjük.

2/10

Halloween Run

Ez az esemény sem október 31-én lesz, hanem pár nappal később, november 4-én, és nem éjszaka, hanem nappal, 13 órai kezdéssel. Viszont olyan helyszínen zajlik majd, ami passzol a halloweenhez: a titokzatos, 2 és fél kilométer hosszan kanyargó kőbányai pincerendszerben. Ez egy olyan futóverseny, ahol nincs kizárva se az ijesztgetés, se a varázslat, és akár jelmezben is futhatsz. De szerencsére nem a szellemek elől, hanem az első helyért.

3/10

Halloweeni finomságok a Cupcake-től

Az angolszász sütemények üzlete, a Cupcake Tortaműhely is készül a halloweenre. A Batthyány tér közelében, az Iskola utcában található kézműves-édességműhely különleges finomságokat kínál. A cupcake hiába hasonlít rá, mégsem muffin, hanem egy könnyű kis tortácska, amiben finom tölteléket találni, a tetejét pedig selymes krémek díszítik. Halloween alkalmából az ünnep tematikájába illeszkedő minitortácskákat és cake popokat kínálnak, előbbieket többdarabos kiszerelésben is akár. Csodálatosan néznek ki, nehéz lesz beléjük harapni, de azért az édességszeretet nagy úr! (x)

4/10

FelÉlesztő halloween a Másik Szobában

A Bike Maffia, az általuk nyitott kávézó és bár, a Másik Szoba, az Élesztő, valamint a Pancs Gasztroplacc közös halloweeni hétvégével nyitja meg az őszi-téli szezont. Egyaránt lesznek gyerek- és felnőttprogramok, meg természetesen tüzes italok és finomabbnál finomabb ételek. Lesz tökfaragás, halloweentémájú társasjátékok, koncertek és természetesen a jól megszokott termelői piac is.

5/10

Halloween a Miamorban

A Római-parton október 27–29. között a Miamor Rómaim is halloweeni programsorozattal készül. Bár a belépés ingyenes, ha tököt is faragnánk, és azt a helyszínen vesszük meg, annak már ára van (2000 Ft). A 3 napos programon lesz mindenféle jó az egész családnak: ügyességi játékok, tökfaragó-, valamint jelmezverseny, gyerekdiszkó, az utolsó napon pedig Csokit vagy csalunk! Csalogatók és csokit csalók versenye, melynek nyertese 25.000 Ft értékű Miamor-kupont nyerhet. (x)

6/10

Samhain, avagy kelta halloween

Az ókorban a római hódítás előtt kelta eraviszkuszok éltek a főváros területén, és az ő ünnepük volt a samhain, ami a mai halloween őse. Mint az előző években, úgy idén is felelevenítik ezt az ősi ünnepet az Aquincumi Múzeum régészeti parkjában október 31-én. Rengetegféle program várja a családokat egész nap. Lesz vezetett tárlatvezetés, előadások és koncertek, kelta mesék kicsiknek és nagyoknak, tűzzsonglőr-bemutató, tűzpárbaj, kelta életmód- és viseletbemutató, tökfaragás, jelmezverseny és még számos egyéb izgalmas programpont.

7/10

Halloween a Flava Kitchen&More étteremben

Izgalmakkal teli borzongás vár Budapest szívében a Flava Kitchen&More vendégeire halloween éjjelén. A Szabadság tér forgatagában kísérteties dekorációba öltözik a Michelin-ajánlott étterem, amely az à la carte étlapon kívül olyan különleges ünnepi finomságokkal várja vendégeit, mint a sütőtökkrémleves, a polipos fekete tagliatelle, a sütőtökös rizottó céklakrokettel és a mindenmentes Flava Kiss desszert, amit az esemény kedvéért picit átalakítanak. A fogásokhoz különleges Bloody Belvedere vagy Pumpkin Spice Glenmorangie koktélok is lesznek, ha pedig asztalfoglalással érkezel, ajándék Blood Shot koktéllal indíthatod az estét! (x)

8/10

Budapest Töklámpás Fesztivál

Látványosnak ígérkező jótékonysági halloweeni ünneplés vár mindenkit a Hősök terén október 28-án 19 órától. A cél az, hogy a tér minél több töklámpással teljen meg. Ezért arra buzdítanak a szervezők minden érdeklődőt, hogy hozza el az otthon elkészített kreálmányát, majd közösen, egyszerre gyújtsák meg a fényeket. Továbbá azt is várják, hogy akinek lehetősége van, hozzon néhány tartós élelmiszert is magával, mert az ünnepi esemény jótékonysági gyűjtés is egyben a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára.

9/10

Halloween „Éjszaka a Múzeumban”

Köztudott, hogy Madame Tussauds számos alkalommal mintázott meg halottakat, levágott testrészeket, melyeket külön helyszínen, a Borzalmak kamrájában lehetett megnézni, és ez bizony vonzotta az akkori kor embereit. Most összesen két alkalommal, október 30-án és 31-én este, a Madame Tussauds Budapest halloween alkalmából megidézi ezt az időszakot. Ezen a két estén úgy nézhetjük meg a kiállítást, ahogyan még soha. Csontvázak, borzongás, rettegés várja a legbátrabbakat, ahol a kiállítás állandó vendége, Drakula is frászt kap. (x)

10/10

PomPom Halloween Party

A Turbina sem hagyja ki a halloweent! Október 29-én délután 16 és 19 óra között a józsefvárosi szórakozóhelyen is feltűnnek a sötét árnyak, a világító szárnyak és a kedves csontvázak. A szervezők ezúttal a családosokra gondoltak, és egy gyerekbarát house- és technópartira invitálnak. A hangerő halkabb lesz, de a biztonság kedvéért a PomPom Shopban zajszűrős fülvédőt is kölcsönözhetünk. A nagyteremben Dj Bodoo és Dj Metha, a bisztró mellett pedig DP Morgan zenél, a kisteremben paramentes babajátszóra készülhetünk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Télen is remek szórakozást nyújt a Budapest Bejáró

?>

Ha szeretsz sétálni és rajongsz az érdekes történetekért, a Budapest Bejáró ingyenes programját éppen neked találták ki!

Korizz és olvass az ünnepek alatt az ÉnBudapestem applikációval!

?>

Az ÉnBudapestem applikációval rengeteget spórolhatunk és a legújabb budapesti hírekről sem maradunk le.

Jobb, ha ezen a hétvégén nem tervezünk kirándulást a Pilisbe

?>

Az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein.

Már 50 centi hó van a Normafán

?>

A Normafán és a budai hegyek más részein igazi téli csodavilágba csöppenhetünk.

Neked ajánlott

A