Hivatalosan is berobbant a fővárosba a hamisítatlan budapesti nyár: hét ágra süt a nap, zölden ragyognak a fák, csicseregnek a madarak, és minden arra csábít, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül, és önfeledten élvezzük a meleg nyári napokat, vagy éppen szórakozni induljunk a langyos kora nyári estéken.

Cikkünkben tematikusan összeszedtük kedvenc nyári szpotjainkat, legyen szó piknikezésről, lazulásról a Duna-parton, a legjobb szabadtéri bulihelyekről, rejtett belvárosi kerthelyiségekről vagy panorámás rooftopokról. Ahhoz is tippeket adunk, hogyan szervezhetjük meg otthon a tökéletes kerti partit vagy balkonbulit, sőt azt is megmutatjuk, hol vannak a legjobb szabadtéri grillszpotok a városban.

A nyár elmaradhatatlan kelléke pedig nem más, mint a sör, amit a Gösser most egy kis csavarral hozott el az idei szezonra, a Beer Spritzben pezsegnek a buborékok, a könnyed epres és borókabogyós ízvilágú sörkoktélokat pedig dobozos, számos szórakozóhelyen pedig csapolt változatban is megkóstolhatjuk.

Piknik a szabadban

Nincs is jobb nyári program, mint összeszedni a barátokat, bepakolni pár pokrócot, játékokat és egy kis elemózsiát, majd nyakunkba venni a várost, és kiülni piknikezni a szabadba. Az egyik kedvenc szpotunk a Városliget, ahol a piknikezést számos szabadtéri programmal köthetjük össze, például vízibiciklizhetünk, vagy akár SUP-ot is bérelhetünk a csónakázótavon, vagy a város felé emelkedhetünk a Ballon-kilátón. Ha a legjobb piknikszpotot keressük, akkor helyet foglalhatunk a liget árnyas fái alatt, de nekünk a Néprajzi Múzeum tetőkertje az egyik kedvencünk, aminek a legmagasabb pontjáról ráadásul remek kilátás nyílik a városra. Ha pedig egy hűsítő italra vágyunk, akkor a közeli Fehér Elefánt Büfében megkóstolhatjuk a Gösser legújabb sörkoktélját.

Panorámás teraszok, rejtett kerthelyiségek

Ha a szabadban szeretnénk élvezni a budapesti nyarat, de semmi másra nem vágyunk, csak kiülni egy teraszra finom ételek, frissítő koktélok és italok társaságában, akkor erre is számos ötletünk van. Ha a Duna közelségére vágyunk, és megcsodálnánk a lenyűgöző pesti panorámát, akkor vegyük az irányt a Várkert Bazár felé, ahol a Monkey Bistro rooftopterasza és panorámabárja vár minket. Maradva a budai oldalon, érdemes a Bartók Béla út környékét is felfedezni, ahol egymást érik a jobbnál jobb kiülős helyek, érdemes célba venni például a Hadikot. A környéken az egyik kedvenc rejtett kerthelyiségünk az Este11, amely a Feneketlen-tó közelében bújik meg, és ahol hatalmas gesztenyefák tövében lazulhatunk, esténként pedig rendszeresen DJ-k fellépéseit élvezhetjük. Ha pedig Pesten keresünk egy titkos kerthelyiséget, akkor vegyük az irányt a MOST Kortárs Bisztró felé a Zichy Jenő utcába, ahol nemcsak remek étel- és italkínálat vár minket, de rendszeresek a kiállítások, valamint a dizájnvásárok és lemezbörzék is. Nem mellesleg az összes fent felsorolt helyen megkóstolhatjuk a Gösser Beer Spritz buborékos sörkoktélt, egyenesen a csapról!

Ahol a legjobb szabadtéri bulik várnak

Hol is élvezhetnénk jobban a budapesti nyarat, mint egy remek koncerten vagy szabadtéri bulin? Ha egy este erejéig igazi fesztiválhangulatra vágyunk, akkor érdemes ellátogatni a Budapest Parkba, ahol a hazai és külföldi fellépők koncertjei után rendszeresek a tematikus bulik. Olyan népszerű előadók lépnek fel, mint Beton Hofi, Krúbi, a Carson Coma és Sisi, de lesz itt Take That- és Rise Against-koncert is. Ha a város másik vége felé vennénk az irányt, akkor Óbudán, a Kobuci Kertben hasonlóan jó koncertek várnak ránk. De ha a Kopaszi-gát közelébe mennénk inkább, akkor a Dürer Kertben a helyünk, ahol a koncerteken túl lesznek minifesztiválok, és sportmérkőzéseket is nézhetünk a kivetítőkön. Természetesen a belvárosban sem maradunk szabadtéri szórakozóhely nélkül, az Akvárium Klub teraszán rendszeresek nyáron az ingyenes koncertek. Ha pedig nem szeretnénk lemaradni a nyár legnagyobb italújdonságáról, akkor kóstoljuk meg a fenti szórakozóhelyeken a Gösser Beer Spritz csapolt sörkoktéljait!

Grillszpotok Budapesten és környékén

A nyár elengedhetetlen része egy jó kis grillparti vagy bográcsozás, a fővárosban pedig számos helyen csaphatunk saját BBQ-partit. Ha szeretjük a kényelmet, akkor érdemes olyan helyet keresni, ahol helyben bérelhetünk grill- és bográcseszközöket, a Dürer Kert pedig ehhez is jó választás, itt a Duna-part mentén kialakított elkülönített részen sütögethetünk, igényünket a foglalásnál tudjuk jelezni. Ha kalandvágyóbbak vagyunk, akkor a Valyo civil szervezet szabadon használható Duna-parti szpotjait érdemes felkeresni. Az Árasztó-parton tűzrakó helyeket találunk, a Gellért tér alatti Duna-parton, az ún. kifolyónál épült meg a gerillagrill, és a Római-parton is találunk ingyenesen használható tűzrakó helyeket. A részletes térkép itt található. Ha pedig szeretnénk kipróbálni a nyár legújabb slágeritalát, az epres vagy borókabogyós ízvilágú Gösser Beer Spritz sörkoktélt, a Dürerben csapról is kérhetjük, a szabadtéri grillszpotokra pedig dobozos formában vihetjük magunkkal!

Merülj el a pillanatban: kerti parti és balkonbuli

Ha kertes házban élünk, akkor könnyedén szervezhetünk otthon is kerti partit a családnak vagy a barátoknak. Ha pedig társasházban lakunk, és csak egy kis erkélyünk van, akkor sincs gond, vezessük be a „balkonbuli” fogalmát, és – persze a szomszédokra tekintettel – vendégeljük meg barátainkat az erkélyen! Az új Gösser Beer Spritz pedig tökéletes választás minden nyári eseményhez, a könnyed, buborékos sörkoktélokat dobozból töltve otthon is élvezhetjük. A lehető legjobb ízélmény érdekében az italt talpas pohárban, jégkockára töltve érdemes fogyasztani, a Gösser Beer Spritz Strawberry esetében pár szem eperrel, míg a Gösser Beer Spritz Botanicnál pár szem borókabogyóval megbolondítva. További elemként akár mentalevéllel vagy rozmaringággal is díszíthetjük az italt. Akár barátokkal, akár egyedül a teraszon vagy saját erkélyünkön lazítunk egy nyári estén, a különleges pillanatokat még magasabb szintre tudjuk emelni egy jéghideg koktéllal a kezünkben.

Címkék