szabadidő

szerkesztés

Csapat csak egy van, hely viszont több is – 10 bár és pub, ahol szurkolhatsz a kedvenceidnek a focivébé alatt

Szerzők

  • Wágner Gábor

2022. 11. 22. 12:09

Elkezdődött a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, melynek helyszíne Katar. Ez pedig azért is érdekes fejlemény, mert a szokásos nyári kánikula helyett (nálunk) ezúttal a téli hidegben zajlanak majd a futballesemények. Ez azt is jelenti, hogy ezúttal nem lesz lehetőségünk arra, hogy szabadtéren és nagy tömegben drukkolhassunk, hanem a korlátozott számú és férőhelyű pubok és bárok valamelyikével kell majd beérnünk. Összeszedtünk pár helyszínt, ahol a haverokkal nemcsak megvitathatjátok, de meg is nézhetitek a meccseket, sőt még sört is ihattok, amit a vb eseményeit a helyszínen követők nem tehetnek meg.

Fotó: Ellátó Facebook-oldala

Ellátó

1/10

1074 Budapest, Kazinczy utca 52/B

Több Infó

A bulinegyed jól ismert legendája, ami a 400-zal összebútorozva és annak helyén éli sokadik reneszánszát, a legbulisabb helyek egyike. Enni-inni meg ropni lehet elsősorban, időnként koncertek és beszélgetős estek is vannak, ám a legfontosabb fociesemények minden bulinál előbbre valók. Ez pedig a világbajnokság alatt pláne nincs másképp. Úgyhogy aki focit nézne, majd közvetlenül utána az asztal tetején táncolna örömében vagy bánatában, keresve sem talál jobb helyet az Ellátónál. Ugyanakkor fontos szólni, hogy mivel csak délután 5-kor nyitnak, ezért itt kizárólag a délutáni és az esti meccsek nézhetők. 

Fotó: Facebook - Fogadó Sport Pub

Fogadó Sport Pub

2/10

1116 Budapest, Fehérvári út 124.

Címkék

A Fehérvári úti, kimondottan a sportra építő pub már a nevével is jelzi, Fogadó, hogy itt bizony kötelező elem az esélylatolgatás, a tippelgetés és a fogadások megkötése. Persze szigorúan baráti alapon. Természetesen, ahogy egy jó sportkocsmához illik, a kocsmasportoknak (például csocsó) is lehet áldozni, vébé idején nyilván a meccsek között és a szünetekben. El fognak férni a szurkolói brigádok, mivel a vendégtér egészen tágas (250 négyzetméter). 

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

CoolTour Bar

3/10

CoolTour II.: 1075 Budapest Király utca 1/D, CoolTour III.: 1024 Budapest, Lövőház utca 18., CoolTour IV.: 1077 Budapest, Király utca 43–45.

Címkék

A CoolTour BAr egy kocsmahálózat, három is található a fővárosban: egy a Lövőház utcában, Budán, a másik kettő pedig a pesti oldalon, a belváros szívében, a Király utcában. Vagyis még választhatunk is, ha meccset néznénk, és mindenképpen valamelyik CoolTourban, mert erre a lehetőségünk mindhárom egységben megvan. Azt érdemes előre csekkolni, hogy melyik nap melyik meccsre mennénk, mert a három hely nyitvatartása eltérő, a délelőtt 11-kor kezdődő mérkőzéseket például csak a Lövőház utcai CoolTourban tudjuk megnézni, az egyik Király utcai pedig hétfőn, kedden és vasárnap zárva tart. 

Fotó: Facebook - Pas/sport

Pas/sport Pub

4/10

1026 Budapest, Pasaréti út 12.

Címkék

Volt egyszer Budán, a Pasaréti út elején egy közkedvelt sportbár, a Sport Bisztró, ahol számos meccset drukkoltunk végig. Ma már nem létezik a hely, van viszont helyette (pontosan ugyanott) egy másik sportbár, a Pas/sport Pub, ahol a régi szellemben drukkolhatunk a kedvenc csapatainknak, például már idén is, a 2022-es focivébén. Ami vár: 3 tévé, egy kivetítő, 2 különterem, amikben 15-25 fő fér el kényelmesen, de aki van elég bátor és bevállalós, egy pohár forralt borral kiülhet az inframelegítővel felszerelt teraszra is meccset nézni. A hely egyébként volt olyan jó fej, hogy a derbi idejére leszállította a korsó sör árát 770 Ft-ról 620 Ft-ra. Isten áldja a futballdrukkereket!

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Pingvin

5/10

1113 Budapest, Bocskai út 33.

Címkék

Maradva Budán, de visszakanyarodva a XI. kerületbe, meccsnézési lehetőség vár bennünket a méltán népszerű Pingvinben is. Tévék helyett itt óriási kivetítőn követhetjük nyomon a mérkőzéseket, a drukkolást pedig pálinkaakcióval és ingyenrágcsával támogatja meg a Pingvin és személyzete. Mivel a hely már délelőtt kinyit, ezért itt is nézhetjük a korán kezdődő meccseket.

Fotó: Facebook - Winners Sport & Music Pub

Winners Sport & Music Pub

6/10

1073 Budapest, Erzsébet körút 40–42.

Címkék

A sportbárok közül A Winners Sport & Music Pub (röviden Winners Pub) az egyik legfiatalabb, csak tavaly nyitott meg, viszont olyan jó, központi helyen található, hogy hamar népszerűvé vált. Persze ebben az is közrejátszott, hogy nemcsak kivetítőn nézhetjük a meccseket, hanem 14 nagy képernyős tévén is. Ráadásul a férőhelyek száma sem kevés, bőven 100 fölött van. Vagyis a Winners mindent megtesz a kényelmes és zavartalan szurkolásért, és még az sem kizáró ok ebben, hogy időnként zenei programok is várják itt a vendégeket – bár a vébé idején ez csupán másodlagos információ. 

Fotó: Facebook - Score Sport Bár

Score Sport Bar

7/10

1074 Budapest, Dob utca 65.

Címkék

Mániánk a foci, játssz! – így szól a Score mottója, és elég csak felületesen szétnézni a helyen, hogy a futball iránt elkötelezett szurkoló a hangzatos kijelentés tanúbizonyságát kapja. Itt tényleg minden a fociról szól, bár ez egy futballközpontú sportkocsmától el is várható. Már maga a hely is óriási, 400 nm alapterületű, ahol a kivetítő mellett 15 db tévé is várja a drukkereket. És hát mit mondjunk? Nehéz ellenállni az invitálásnak, hogy pont oda menjen az egyszeri szurkoló a csapatát buzdítani. 

Fotó: Peterjon Cresswell - We Love Budapest

Stifler Bar

8/10

1073 Budapest, Erzsébet körút 19.

Címkék

Steve Stiflernek az Amerikai pitéből mindössze annyi köze van a helyhez, hogy ő lett a névadó, egyébként pedig Tibi atya kocsmájáról van szó. A 2022-es focivébére ők is felkészültek, várják is a drukkereket, és annak ellenére, hogy a hely gigantikus (670 nm-en 432 férőhely), az asztalfoglalást erősen ajánlják mindazoknak, akik a Stiflerben szeretnének drukkolni, majd ünnepelni vagy búsongani. Azzal sem árt tisztában lenni, hogy ebben az amerikai stílusú sportkocsmában kizárólag kártyával lehet fizetni. 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

UltraIbolya

9/10

1053 Budapest, Ferenciek tere 3.

Címkék

Az UltraIbolya annyira új hely, hogy csak a hetekben nyitott, és aki arra gyanakszik, hogy köze van az Ibolya Espresszóhoz, annak igaza van, az UltraIbolya a klasszikus hely modernebb párja. Bár a hely közel sem akkora, mint a sportbárok, meccset azért itt is lehet nézni – már az Ibolyában is lehetett. Ráadásul a többi hely nem mondhatja el magáról azt, amit az UltraIbolya igen: retró hangulatú, klasszikus kávéházas enteriőrben buzdíthatjuk csapatunkat és anyázhatjuk a bírót, amennyiben ez utóbbi indokolt. A tévék itt is jó nagyok. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Champs Sport Pub

10/10

1074 Budapest, Dohány utca 20.

Címkék

A Champs alapvetés a sportbárok között, régi jó meccsnézős helyszín, amit egyébként idén újítottak fel. Ahogy az egy rendes sportbárhoz illik, itt is rengeteg sportrelikvia díszíti a falakat, elsősorban focisok, na és persze annyi a tévé, hogy szinte nincs is olyan pontja a helynek, ahonnan ne látnánk rá legalább három készülékre. Vagyis a zavartalan szurkolási élmény itt is az alapcsomag része. 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Ha tetszenek a cikkben szereplő fotók, és szívesen megvásárolnád őket – vagy akár csak egyet – nagy felbontásban, ide írj egy e-mailt: sales@welovebudapest.com. (A fotók kizárólagos tulajdonosa a We Love Budapest Kft.)

Hasonló tartalmak

Admin mode