szabadidő

szerkesztés

Erős kávé, gyors harapnivaló, laza nyugalom – Helyek egyetemistáknak tanuláshoz

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2022. 11. 24. 0:00

Ugyan a zavartalan tanulás a legtöbbünk számára inkább mítosz, mint valóság, hiszen általában a vizsgaidőszak közeledtével arányosan növekszik azoknak az elfoglaltságoknak a száma, amiket szívesebben űzünk, mint a felkészülést, azért megvannak azok az eszközök, amelyek a hatékony felkészülésben és az elmélyülésben segítenek. Barátságos csend vagy halk zene, jó wifi, kényelmes asztalok és székek. Ezek például mindannyiunk számára elengedhetetlenek ahhoz, hogy minél jobban tudjuk végezni a feladatunkat. Toplistánkban olyan helyeket ajánlunk számotokra, ahol a körülmények adottak.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Café Zsivágó

1/10

1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.

Több Infó

Címkék

Nem csak az orosz realizmus íróiból készülhetünk föl itt a vizsgára, hangulatában azonban őket idézi ez a békebeli nyugalmat árasztó hely. Finom, ízesített kávékkal, kakaókkal és laktató, de kedvező árú piroggal (orosz tésztabatyu) várnak bennünket. A sikeres vizsga után pedig vodkás, likőrös vagy rumos kávék közül válogathatunk.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Aranypinty

2/10

1088 Budapest, Puskin utca 22.

Címkék

Egy kis darab modern történelem a Pázmány jogi kara, az ELTE BTK és a SOTE Egészségtudományi Kar háromszögének közepén. Finom művészettörténeti utalás a hely nevében és olyan hangulat, amely segít megérteni, hogy miért szerettek a régi korok emberei egész nap kávéházakban ücsörögni. Egészen jó árakon válogathatunk klasszikus reggeli fogások közül, a nyitvatartás miatt azonban elsősorban órák közötti felkészüléshez ajánlott.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Madal Cafe – Ferenciek tere

3/10

1053 Budapest, Ferenciek tere 3.

Címkék

A Madal Cafe mindhárom egysége (Alkotmány utca, Ferenciek tere, Hollán Ernő utca) igazi kávémennyország, és kiválóan alkalmas a tanulásra. Mi azonban változatlanul a kétemeletes, galériás, nagyon világos kávépalotát ajánljuk a Ferenciek terénél, ahol a fönti részen el lehet bújni a laptoppal, és a finom szendvicsek és mentes sütemények mellett olyan, szofisztikáltabb koffeinbombák közül is választhatunk, mint a magas antioxidáns-tartalmú matcha tea vagy a fűszeres chai latte.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Kelet Kávézó és Galéria

4/10

1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

Több Infó

Címkék

A helyszínen található 5-6000 kötetes könyvtár remek környezetet teremthet, mondjuk, egy projektmunkához vagy ahhoz, hogy közösen rakjuk össze egy-egy nehezebb vizsgára a felkészülés anyagát, a felső szinten pedig az elmélyülésre is jó lehetőség nyílik a Bartók Béla út egyik legkellemesebb helyén. 

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Három Szerb Kávéház

5/10

1056 Budapest, Szerb utca 3.

Több Infó

A Joghallgatók Önképző Szervezete által indított kávéházból értelmiségi hangulat árad, és a tanulás utánra is számtalan program jut. A helyen, amely a belvárosnak a korábban szerbek által lakott részén üzemel és nevét is innen kapta, baráti áron fogyaszthatunk szendvicseket, sütiket, művészekkel, jogászokkal és bölcsészekkel is találkozhatunk.

Fotó: Műhely Egyetem Café

Műhely Egyetem Café

6/10

1088 Budapest, Múzeum körút 4–6.

Címkék

Az átlagpesti nem is tudja, milyen kincsekre lehet lelni az ELTE BTK alagsorában lévő helyen, amit szerencsére külsősök is látogathatnak. Magas ablakok, tágas belső tér, kényelmes székek, növények, nagyon finom kávé és jó árú ebédmenü várnak itt bennünket. A helyhez H6TNY8LC néven külön, tanuláshoz vagy projektfeladatok elvégzéséhez szükséges közösségi tér is tartozik, amelynek kialakítása jelenleg is folyamatban van.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Csendes Létterem

7/10

1053 Budapest, Ferenczy István utca 5.

Több Infó

Címkék

Állítólag a bölcsész lányok között már-már fogalomnak számít a Csendesben való tanulás, mi pedig el tudjuk ezt képzelni. A hely első ránézésre sokkal alkalmasabb arra, hogy a vizsgákra való felkészülés során együtt izguljunk, majd az est előrehaladtával az esélytelenek nyugalmával inkább legurítsunk egy fröccsöt, de a romkocsmás belső tér izgalmas részletei könnyen adhatnak táplálékot a házi dolgozatok fölötti elrévedésnek is. 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Három Holló Kávéház

8/10

1052 Budapest, Piarista köz 1.

Több Infó

Címkék

Az Ady egykori kedvenc törzshelyéről elnevezett Három Holló közel 500 négyzetmétere változatos kulturális eseményeknek ad helyet. Az utcaszinten egy klasszikus kávéház üzemel, amely márványasztalaival és finom olasz kávéjával jó színtere lehet a komolyabb munkának is.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Magvető Café

9/10

1074 Budapest, Dohány utca 13.

Több Infó

Ha azok közé tartozunk, akiknek a sok új könyv inspiráló környezetet jelent, nem pedig elvonja a figyelmét, akkor a Magvető Café ideális választás számunkra. Különösen akkor, ha már nem bírunk többet az asztalok mellett görnyedni és jólesne egy kicsit feltett lábbal tanulni. Különösen a falemezekből, lépcsőzetesen kialakított rész csábít arra, hogy bekuckózzunk és akár hosszabb ideig is itt tanuljunk.

Fotó: Műterem Kávézó

Műterem Kávézó

10/10

1086 Budapest, Tavaszmező utca 19–21.

Címkék

Már tíz éve várják a törzshelyre vágyó diákokat a VIII. kerület szívében. Régi, karos kávégépükből finom, világos pörkölésű, újhullámos kávé folyik, de az evés-iváson kívül is számtalan érdekes program, kiállítások, könyvbemutatók teszik még inkább inspirálóvá a környezetet.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Ha tetszenek a cikkben szereplő fotók, és szívesen megvásárolnád őket – vagy akár csak egyet – nagy felbontásban, ide írj egy e-mailt: sales@welovebudapest.com. (A fotók kizárólagos tulajdonosa a We Love Budapest Kft.)

Hasonló tartalmak

Admin mode