szabadidő

szerkesztés

Ettől az 5 örökbe fogadható kutyustól garantáltan megdobban a szíved – 1. rész

Szerzők

  • Fürdős Zsanett

2021. 04. 15. 16:11

A közösségi médiában felbukkanó kutyás és cicás képeknek nehezen tudunk ellenállni, főleg akkor, amikor a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát (MFÖEK) oldalán a bemutatkozásokat olvasva beleszerelmesedünk az összes állatba és legszívesebben azonnal felpattannánk a kanapéról, hogy az első menhelyről hazahozzunk egy mentvényt. Ha az első impulzuson túl vagyunk és logikusan átgondoltunk minden apróságot, ami egy négylábú hosszú távú gondozásához és neveléséhez szükséges, akkor tényleg nincs más hátra, mint megtalálni azt, akiért megdobban a szívünk. Az MFÖEK alapítvánnyal összefogva segítünk nektek eligazodni az örökbefogadás rejtelmeiben, és minden hónapban mutatunk 4-5 kutyust, akik csak arra várnak, hogy gazdit találjanak. Sőt, egyikük nálunk debütál.

Fotó: Mészáros Virág / Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát

Berlin

1/5

Berlin a gyeptelepről való szabadulása óta mindenben remekül teljesít. Szobatiszta, szépen sétál pórázon, néhány hete már az otthoni nyugodt egyedülmaradás is a zsebében van. Ideiglenes befogadóját rajongva szereti, mindenkivel végtelenül kedves és barátságos, imádja a kutyatársaságot és ügyesen is kommunikál négylábú társaival.

Kétéves, nagyobbacska, közepes mozgásigényű kutyus. Szívesen kirándul, játszik, futkározik nagyokat, de nem lefáraszthatatlan, a közös programok után elégedetten szuszog a kanapén. Gyorsan és örömmel tanul, betartja a már ismert szabályokat, de – mint minden kutyának – neki is következetes irányításra van szüksége. Berlin mellé olyan gazdi illik, aki értékeli bohókás, jámbor, kiegyensúlyozott természetét, de szívesen dolgozik majd vele kutyasuliban a szuper alapok tökéletesítésén.

Fotó: Pozsonyi Rebeka / Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát

Karma

2/5

Karma 8-10 éves, ivartalanított leányzó. Szobatiszta, otthon egyedül nyugodtan pihen, pórázon gyönyörűen sétál. Ügyesen tömegközlekedik és autózik, a városban otthonosan mozog. Kedveli a lassú, szöszmötölős sétákat, de kirándulásokra is szívesen tart emberével – a természetben teljesen megfiatalodik. Kedves, vicces, puha, tömött bundájú, radarfülű csodalény, aki a kényelmet, belassulást, tartalmas közös időtöltést kedvelő társát keresi. 

Tévhit, hogy az idősebb kutyák már nem taníthatók: Karma nagyon szereti a hasát, a finom falatokért csillogó szemekkel dolgozik. Ül, fekszik, marad, pacsizik és szépen behívható, ideiglenes befogadójával jelenleg is egyéni tréningen csiszolgatja tudását. A sulizást leendő gazdijával is szívesen folytatná majd.

Fotó: Varga Zorán / Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát

Peggy

3/5

Peggy 3 év körüli, közepes termetű leányzó, aki Miskolcról érkezett a fővárosba. Kezdeti félénksége már a múlté, a főváros ritmusához és pezsgéséhez való alkalmazkodása folyamatosan alakul, ahogy újabb és újabb helyzetekkel ismerkedik meg. Remekül kijön más kutyákkal, a cicákhoz kedves érdeklődés fűzi, ugyanakkor szeret a felé irányuló figyelemben fürdőzni, így akár egy kisgyerekes család új tagjaként is el tudjuk képzelni Peggy jövőjét. 

A kialakult bizalom hatására könnyen oldódik, de a mindennapjaiban fontos szerepet tölt be a fokozatosság és a türelem, amelyet leendő gazdiként fontos szem előtt tartani. Nagyon szeret futkározni, játszani, de különösen a labdajátékokat szereti, továbbá kiválóan viseli az egyedül töltött időt is. Valójában ő egy igazi főnyeremény.

Fotó: Varga Zorán / Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát

Twinky

4/5

Twinky ötéves, megközelítőleg 20 kilós, nyomokban német juhászra hajazó, ivartalan hölgyemény. Nagyon élvezi, ha emberek társaságában töltheti az idejét, igényli a szeretgetést, a simiket és elszántan harcol is a figyelemért, ha egy pillanatra esetleg megfeledkeznénk róla. Otthoni környezetben nyugis és csendes, de amint megcsörren a póráz az idi kezében, rögtön haptákba vágja magát: imád sétálni, felfedezni. 

Twinky az egyik szemére nem lát, és a rendszeres mozgás hiánya miatt van egy kis túlsúlya is, így a gazdival közös mozgás számára a fogyókúra szempontjából is fontos. Szereti és élvezi a tanulást is, gyors ütemben szívja magába a tudást. Olyan gazdit vár, aki örömmel beiratkozik vele kutyasuliba, nem bánja a full kontaktot egy imádni való, kacsintós szőrpamaccsal, és szeret sétálni, természetben lenni. 

Fotó: Vitéz Ádám / Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát

Inuk

5/5

Inuk a We Love Budapesten mutatkozik be először. Ő egy nagyobb testű (28 kilót nyom), két év körüli, különleges külsejű medvesrác. Nemrég érkezett a fővárosba, így még kissé meg van szeppenve a sok ingertől, és óvatosan ismerkedik környezetével. Ahol csak megjelenik, minden szempár rászegeződik, ám ő még kissé bizalmatlan az idegen emberekkel szemben. 

Az már most látszik rajta, hogy nem pörög 0–24-ben, nyugis és visszafogott, viszont mindenre odafigyel és minden érdekli, amit az ideiglenes befogadója – akinek máris bizalmat szavazott – csinál. Együtt gyakorolják a pórázfegyelmet, az ül, marad parancsokat, de a legfontosabb az, hogy oldódjon, lazuljon és kiélvezhesse a városi kutyalét minden szépségét. Türelmes tanítással, sok-sok közös élménnyel, kalanddal képzeljük el gazdis életét.

Ha valamelyik kutyus miatt nagyot dobbant a szíved és örökbe szeretnéd fogadni őt, írj egy bemutatkozó üzenetet a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát Facebook-oldalára. A szervezetnél fontos alapelv, hogy a kutyák, cicák a számukra legideálisabb otthonba kerüljenek, és a gazdik is a tapasztalatukhoz és életvitelükhöz illő társat válasszák maguk mellé, akinek gondozását, oktatását, nevelését hosszú távon tudják vállalni. Érdemes már a bemutatkozó levélben kitérni arra, hogy hol és kikkel élne együtt a kutyus, naponta mennyi időd lenne aktívan foglalkozni vele, hány sétát tervezel egy nap, mennyi időt szoktál az otthontól távol lenni. Megemlítheted, milyen kutyás tapasztalatod van, tervezel-e kutyasulizni vagy valamilyen kutyás sportot űzni – hogy összességében milyen négylábút képzeltél el magad mellé. Ha úgy tűnik, összepasszolsz a mentvénnyel, egy izgis randizási folyamat veszi kezdetét, hogy személyesen is megismerkedhess a kiszemelteddel.

Hasonló tartalmak

Admin mode