gasztró

szerkesztés

Pizza, pasta pronto! – Innen rendeld a legjobb pizzát, tésztát és olasz kaját, ha Itáliára éhezel!

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 11. 19. 15:12

Bár a november általában nem a legnépszerűbb turisztikai hónap Olaszországban, sajnos a nyár is sokaknak kiesett idén. Szerencsére csodás nápolyi pizzákból, szaftos rizottókból és forró pármai padlizsánokból itthon sincs hiány, ezért elhoztuk a kedvenc olasz helyeinket, ahonnan bátran rendelhettek, ha hiányzik az igazi olasz konyha.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

IGEN

1/20

1027 Budapest, Margit körút 60.

Több Infó

Címkék

Ahol Budapest megtanulta, mi az a nápolyi pizza. A Madách téri szeletbár időközben Budára költözött, megnőtt, komolyodott, az első pizzéria volt itthon, ami megkapta a AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) minősítést, és a pandémia alatt még házhoz is szállít. Ha hazafelé a Margit körút felé kanyarodunk, akkor beugorhatunk és elhozhatjuk magunkkal, ha nem akarunk kimozdulni, akkor a Wolton megtaláljuk őket – elvileg, ha mégsem, akkor valamiért 'Igrn'-ként kell próbálnunk! A pizzáik mellett remek házi olasz desszerteket is találunk a kínálatban.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Blitz Pizza

2/20

1075 Budapest, Kazinczy utca 21.

Címkék

A Pontoonon, pár éve a Konyhában, idén nyáron pedig a Blitz KERT-ben kóstolhattuk Liptay Dávid pizzáit kész állapotban – de aki követi a new wave pizzát készítők munkásságát, az tudja, hogy a tavaszi karantén alatt pizzabucikat és saját szószokat rendelhettünk tőlük. Most sincs ez másként, bár baráti bulikat maximum pizsamapartival együtt lehet tartani, a péntek estéinket dedikálhatjuk a Blitz Pizzának. Piros, zöld és vegyes dobozt rendelhetünk tőlük – mindegyikben két buci, szósz és sajt van, ha pedig turbóznánk, a saját hűtőnk tartalmával egészíthetjük ki. Rendelés az oldalukon, amíg a készlet tart!

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

Pizza Manufaktúra - Erkel Utca

3/20

1092 Budapest, Erkel utca 4.

Több Infó

Címkék

32 centis, könnyed, légies tészta, rusztikus szélek, tökéletes szósz- és feltétarány. Több mint 20-féle pizzát kínálnak, az alap Margittól a jócskán megpakolt, royal verziókig, széles és hibátlan a leltár. Nem kategorizálják magukat, kézzel nyújtott, szívvel készített pizzájukért beugorhatunk hozzájuk, vagy megrendelhetjük a Wolttól. 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

MANU+

4/20

1053 Budapest, Múzeum körút 7.

Több Infó

Címkék

A Pizza Manufaktúra kis tesója nápolyi pizzával tarol – kicsit szabálykövetőbb, ortodoxabb feltétek, paradicsomos és bianca alapok, woltos kiszállítás. Kár kihagyni!

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Pompás

5/20

1095 Budapest, Thaly Kálmán utca 52.

Címkék

A Pompás gyönyörű belsőjét, legalábbis a helyben ücsörgést, egy kicsit még nélkülöznünk kell, de pompás nápolyi stílusú pizzáikat otthon is élvezhetjük. A viszonylag szűk, de tipikus pizzaválasztékból a nagy kedvencünk a nduja – a csípős, kenhető olasz szalámit ritkán teszik pizzára, pedig mintha oda született volna! A pizza mellett bageleket, sütit és reggelit is rendelhetünk a Pompásból a Wolton keresztül. 

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Digó

6/20

1075 Budapest, Kazinczy utca 32.

Több Infó

Címkék

Pop-up-pizzázóként indult, a Gourmet Fesztiválon lett a kedvencünk, és egy ideje már a bulinegyed legbiztosabb nápolyipizza-lelőhelye. Ha nem klasszikus pizzára vágyunk, akkor érdemes az előételeik közül a buffalát választani – a kemencében sült, nyúlós sajthoz pizzakenyeret kapunk mártogatósnak, ráadásul járulékos veszteségek nélkül forrósíthatjuk át a saját sütőnkben is. A Kazinczyból mi magunk is elhozhatjuk a rendelésünket, ha pedig inkább lustálkodnánk, akkor a Wolton vagy a Netpincéren keressük őket!

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Belli di Mamma

7/20

1072 Budapest, Akácfa utca 45.

Címkék

Nápolyi pizza, nem is akármilyen – 2020-ban beválasztották az 50 legjobb európai pizza közé. Nápolyi, klasszikus és gourmet-pizzái mind a klasszikus és hagyományőrző vonalat képviselik, durvulás nincs, de néhány játékos, unortodox feltét azért náluk is került a konyhára. A pizzáik mellett remek szendvicseik is vannak, hozzánk pedig a Wolt hozza el őket. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Pizza Dellarosso

8/20

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 41.

Címkék

A Bajcsy-Zsilinszky úti pizzériában Moretti Neapolis kemencében készülnek a minimum 48 órán át kelesztett pizzák. A kemence mivoltából adódóan leginkább a nápolyi pizza lenne a kézenfekvő, ám ők inkább azt mondják, finom és saját fejlesztés, mint hogy konkrét kategóriába tuszkolnák azt. A kísérletezés nagyon közel áll hozzájuk, ezért eleve háromféle alappal mennek (klasszikus paradicsom, bazsalikomos pestós, tejszínes), és 29 ízkombinációból választhatunk náluk. Ha feléjük járunk, mi is felkaphatjuk a rendelésünket, egyébként a Wolton keressük őket! 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Pizzica - Nagymező utca

9/20

1065 Budapest, Nagymező utca 21.

Több Infó

Címkék

Az olasz testvárpár mutatta meg nekünk, hogy a római pizza legalább annyira szerethető, mint a nápolyi – ráadásul sokkal alkalmasabb a házhoz szállításra, mivel probléma nélkül újramelegíthető, hiszen eredetileg is így árulják. A szeleteket felkaphatjuk a Nagymezőben, de a Wolt házhoz is hozza nekünk. A felejthetetlen pizzicás hangulatot sajnos nem csomagolják mellé, de keressünk egy kis Rita Pavonét, és hallgassuk max hangerőn a pizza rágcsálása mellé!

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Donna Mamma

10/20

1088 Budapest, Rákóczi út 1–3.

Címkék

A második pizzázó, ami megkapta Budapesten az AVPN minősítést. Hosszú ideig kelesztett, kézzel nyújtott pizzáik inkább a klasszikus feltétekkel és kombinációkkal hódítanak, és egy Olaszországból származó Valoriani kemencében sülnek ki. Hogy biztosan ne maradjunk le róluk, egyszerre három szolgáltató, a Wolt, a Netpincér és a Bolt is házhoz hozza nekünk. 

Fotó: Stiglincz Gábor – Socially

Vapiano

11/20

1051 Budapest, Vörösmarty tér 3.

Címkék

Helyben sült pizzák, friss saláták, krémes desszertek és végül, de nem utolsósorban házi készítésű tészták, melyeket ráadásul kedvünk szerint állíthatunk össze. Ha hiányzik a Vapiano-életérzés, elvitelre vagy házhoz is rendelhetjük azt. Az online leadott éttermi átvétel, illetve a házhoz rendelés továbbra is minden Vapianóban elérhető – a Wolt, a Bolt és a Netpincér oldalán is megtaláljuk a kínálatukat. A választott ételt pedig még mindig a menő piros-fehér műanyagdobozban kapjuk, amit aztán rengetegszer újra felhasználhatunk! (x)

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Da Mario

12/20

1054 Budapest, Vécsey utca 3.

Több Infó

Címkék

Da Mario nagyszerűsége egyszerűségében rejlik – az agyongondolt fogások és újhullámos tálalás helyett ők a klasszikus olasz iskolát viszik, vagyis letisztult, autentikus fogásokat kínálnak, kifogástalan itáliai alapanyagokból készítve. Fatüzeléses kemencében sütött pizzáik mellett nagyszerű olasz tésztákat és egyszerű olasz főételeket találunk. A normál árnál 20%-kal olcsóbb a rendelős étlapjuk – a fogásokat elhozhatjuk tőlük, de Budapest területén házhoz is szállítanak. 

Fotó: Az Il Terzo Cerchio Facebook-oldala

Il Terzo Cerchio

13/20

1071 Budapest, Dohány utca 40.

Több Infó

Címkék

A toszkán családi trattoriák világát idéző Il Terzo Cerchiót rusztikus, vidéki ízei miatt szeretjük a legjobban. Gluténmentes és hagyományos pizzákat, tésztákat nagy választékban és az olasz konyha tipikus és kevésbé jellemző húsos, halas főételeit is megtaláljuk az étlapjukon. Házhoz szállítás céljából a belső kerületekből érdemes őket hívni, de megtalálhatóak a Wolton és a Netpincéren is. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Trattoria Pomo D'Oro

14/20

1051 Budapest, Arany János utca 9.

Címkék

A Pomo D'Oro mindig híres volt arról, hogy nemcsak ételt, élményt is kapunk náluk – nincs ez máshogy most, a kényszerű lezárások alatt sem. A 18 éves étterem történetének legnagyobb sikerei – ételfronton természetesen – a Woltról rendelhetők (pizzák, rizottók, tészták, fő- és grillételek, desszertek mellett), ugyanakkor van saját házhoz szállításuk is, ahol felárért 15 km-ig kiviszik az általunk választott fogásokat. Itt azonban nem áll meg a móka: ha valamit nagyon meg szeretnénk ünnepelni, egy séfet is rendelhetünk tőlük, aki a saját konyhánkban készíti el a választott fogást, illetve egy online főzőkurzus keretében a gépünk mellől is tanulhatunk főzni – természetesen csak azután, hogy házhoz kaptuk az alapanyagokat. Ha felkeltette az érdeklődésünket a dolog, a Facebook-oldalukon vannak a részletek!

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Olive di Fragola

15/20

1126 Budapest, Kiss János altábornagy utca 38.

Címkék

A fagyifranchise-ból kinőtt olasz étterem üdítő pontja a XII. kerület kevésbé felkapott részének – roppanós szélű házi pizzáik, szaftos rizottóik, gőzölgő tésztáik, salátáik és előételeik a hagyományos olasz családi vendéglők kínálatát idézik, és a Wolt által kapjuk meg őket a leggyorsabban. Érdemes ugyanakkor rápillantani a cégcsoport legfiatalabb tagjának, a Dolce Farina Nientének az étlapjára is – kizárólag gluténmentes pizzákat és izgalmas, kreatív salátákat rendelhetünk tőlük, szintén a Wolton keresztül. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Jamie Oliver's Italian

16/20

1014 Budapest, Szentháromság utca 9–11.

Címkék

Jamie Oliver Vár-beli étterme a pucér angol szakács válasza az olasz konyhára. A tradicionális receptek comfortfoodosabbá, angolszászabbá tétele természetesen nem bűn, nem véletlenül szereti annyira a hazai közönség Jamie Vár-beli éttermét. Ha a híres superfoodsalátájukra, csípős szalámis pizzájukra vagy supreme csirkemellükre vágyunk, a Wolt segít nekünk, hogy ők kerüljenek az asztalunkra vacsoraidőben. 

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

PUPI Ristorante Budapest

17/20

1051 Budapest, Sas utca 25.

Címkék

A párkányi PUPI Ristorante budapesti párja idén nyáron nyitott. Nem hagyományos olasz konyha, nem a kockás terítős trattoria, sokkal inkább a modern olasz konyha volt a cél, a lezárás alatt viszont főleg pizzában és tésztában utaznak. Pizzafronton is próbálnak a hagyományos mellett autentikus feltétekkel újító pizzákat alkotni, és a tésztaszekció sem merül ki a bolognai- és a carbonaratengelyben. Ha kedvet kaptunk, a Wolton és a Netpincéren találjuk őket. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Lashka Tésztaműhely

18/20

1037 Budapest, Folyondár utca 22–24.

Címkék

A tésztamennyországban nemcsak olasz tészta van, hanem magyar és ázsiai is – egyik legnagyobb előnyük azonban az, hogy a helyben készült, friss tésztáikat meg is vásárolhatjuk az üzletben. A friss tésztákat már több piacon is megtaláljuk, náluk fel is vehetjük, a meleg ételes kiszállítás pedig percek múlva elérhető lesz – ígérik a Facebook-oldalukon.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Arancini Benedetti

19/20

1023 Budapest, Frankel Leó út 23.

Címkék

A forró, rántott szicíliai rizsgolyókra specializálódott Arancini Benedetti egy kis újítást is bevezetett a konyhába – a különböző vega és húsos arancinik mellett már olaszos tésztákat (hagyományosat és gluténmentest), valamint szezonális krémleveseket is kínál. A Wolton megtaláljuk, de ha délutáni zsúrt rendezünk, nagyobb mennyiséget közvetlenül tőlük is rendelhetünk. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

2Spaghi

20/20

1075 Budapest, Dob utca 16.

Címkék

Az egyik első tésztázó a városban – biztosak lehetünk benne, hogy tőlük csakis jó minőséget kapunk. A friss tésztából készült ételeik között nagyjából mindent megtalálunk, amit egy tisztességes olasz tésztázóban keresnénk, a guancialés, tejszínmentes carbonarától kezdve a különböző raviolikon át a házi pestós változatig. Ha mi magunk tennénk úgy otthon, mintha nagyon értenénk az olasz konyhához, akkor 3 különböző olasz szószból és 10-féle friss nyers bio-házitésztából is választhatunk, és készíthetjük el őket frissen. A Gozsdu-udvarban járva megvehetjük, a Wolton keresztül házhoz is rendelhetjük őket. 

Hasonló tartalmak

Admin mode