gasztró

szerkesztés

Ha február, akkor farsang, ha farsang, akkor fánk! – A virág alakútól a négyszögletűig

Szerzők

  • Nemes Nóra

2021. 02. 03. 15:15

Attól, hogy idén elmaradnak a farsangi bulik, a fánkozásról még nem kell lemondanunk. Mindegy, hogy elsétálunk érte, vagy otthonra rendeljük meg őket, hamvazószerdáig (február 17.) legalább egyszer harapjunk bele a kerek boldogságba.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Bomboloni

1/4

1137 Budapest, Pozsonyi út 49.

Több Infó

Címkék

Szabadfi Szabi 2019 őszén nyitotta meg fánkozóját Lipóciában. A virág alakú, kreatív édes krémekkel és házi lekvárokkal töltött fánkjai emlékeztetnek a nagyi darabjaira, ugyanakkor modernek is. A Pozsonyi úti bolt mellett olykor egy-egy piacon és Szabi más pékségeiben is felbukkannak a fánkok, de Újlipótvárosban garantáltan megtaláljuk őket – feltéve, ha időben érkezünk. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

The Box Donut - Nyugati

2/4

1067 Budapest, Teréz körút 62.

Több Infó

Címkék

A négyzet alakú fánkokat Budapest több pontján is megtaláljuk – a Bazilikánál, a Nyugati vagy épp a Keleti pályaudvarnál. Kérhetünk mázas és sima, töltött és cukros fánkokat, a különleges forma pedig nemcsak azért praktikus, mert azonnal ráismerünk a brandre, hanem azért is, mert az elviteles dobozba is több fér belőlük, mint kerek társaikból... Szezonális finomságokat mindig tartanak, most épp vaníliás-almás és csokis-pisztáciás fánkokkal újítottak.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Badass Coffee & Donut

3/4

1133 Budapest, Váci út 114.

Címkék

Specialty kávézónak indult, fánkozó lett belőle – ha arra járunk, jó tudni, hogy a kávéjuk szuperül megy a fánkokhoz! A hagyományosabb változatok mellett rengeteg újhullámos ízkombinációt is találunk, a mogyoróvajastól a s'more-oson át a juharszirupos-baconösig.

Fotó: Hartyányi Norbert – We Love Budapest

Fánkterápia

4/4

1092 Budapest, Ráday utca 15.

Címkék

Nemcsak fánkról, hanem az amerikai édességkultúráról is jó sok infót szerezhetünk, ha a Ráday utcában lévő üzletbe tévedünk. Így aztán nem meglepő, hogy a filmekből ismert, a rendőrök kedvencének kikiáltott lyukas közepű, cukormázas darabok a fő specialitásuk. Szezonális újdonság mindig van, amúgy is játékos kedvűek, úgyhogy akkor is nehéz megunni a kínálatot, ha gyakori vendégek vagyunk náluk. 

Hasonló tartalmak

Admin mode