gasztró

szerkesztés

Ha február, akkor farsang, ha farsang, akkor fánk! – A virág alakútól a négyszögletűig

Szerzők

  • We Love Budapest

2021. 02. 03. 15:15

Attól, hogy idén sem tarthatunk hatalmas farsangi bulikat, a fánkozásról még nem kell lemondanunk. Mindegy, hogy elsétálunk értük, vagy otthonra rendeljük meg őket, hamvazószerdáig (március 2.) legalább egyszer harapjunk bele a kerek boldogságba.

Cikkünket 2022. február 1-jén frissítettük!

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Bomboloni

1/6

1137 Budapest, Pozsonyi út 49.

Több Infó

Címkék

Szabadfi Szabi 2019 őszén nyitotta meg fánkozóját Lipóciában. A virág alakú, kreatív édes krémekkel és házi lekvárokkal töltött fánkjai emlékeztetnek a nagyi darabjaira, ugyanakkor modernek is. A Pozsonyi úti bolt mellett olykor egy-egy piacon és Szabi más pékségeiben is felbukkannak a fánkok, de Újlipótvárosban garantáltan megtaláljuk őket – feltéve, ha időben érkezünk. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

The Box Donut – Nyugati

2/6

1067 Budapest, Teréz körút 62.

Több Infó

Címkék

A négyzet alakú fánkokat Budapest több pontján is megtaláljuk – a Bazilikánál, a Nyugati és a Keleti pályaudvarnál. Kérhetünk mázas és sima, töltött és cukros fánkokat, a különleges forma pedig nemcsak azért praktikus, mert azonnal ráismerünk a brandre, hanem azért is, mert az elviteles dobozba is több fér belőlük, mint kerek társaikból... Szezonális finomságokat mindig tartanak, most épp a férfi kézilabda-Eb-n szurkoltak a csapatnak a magyar trikolórral díszített fánkjaikkal.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Badass Coffee & Donut

3/6

1133 Budapest, Váci út 114.

Címkék

Specialty kávézónak indult, fánkozó lett belőle – ha arra járunk, jó tudni, hogy a kávéjuk szuperül megy a fánkokhoz! A hagyományosabb változatok mellett rengeteg újhullámos ízkombinációt is találunk, a mogyoróvajastól a s'more-oson át a juharszirupos-baconösig.

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

La Donuteria

4/6

1092 Budapest, Ráday utca 8.

Címkék

Színes, édes, kézzel szaggatott fánkok lelőhelyeként írtunk tavaly a Ráday utcai La Donuteriáról, ami azóta is az egyik nagy kedvencünk. Amerikai termékek egy Pozsonyból indult, ízig-vérig európai üzletlánctól, ami a budapesti üzletében is a legmagasabb minőséget tűzi ki célul. A fánk tésztája a bécsi és a farsangi fánk között, félúton helyezkedik el: könnyű, nem túl zsíros, cukormentes alapdarab, amit némi lekvárral és porcukorral házinak is el lehetne adni. 

Fotó: Hartyányi Norbert – We Love Budapest

Fánkterápia

5/6

1092 Budapest, Ráday utca 15.

Címkék

Ha pedig már a Ráday utcában járunk, és elsődlegesen a klasszikus irány kedvelői vagyunk, akkor nézzünk be a Fánkterápiába is, ahol nemcsak a hazai fánkokról, hanem az amerikai édességkultúráról is jó sok infót szerezhetünk. Így aztán nem meglepő, hogy a filmekből ismert, a rendőrök kedvencének kikiáltott, lyukas közepű, cukormázas darabokat is megkóstolhatjuk. Szezonális újdonság mindig van, amúgy is játékos kedvűek, úgyhogy akkor is nehéz megunni a kínálatot, ha gyakori vendégek vagyunk náluk. 

Fotó: Facebook - Paletta Budapest

WLB-tipp

6/6

Februárban a Páva utcai Palettában minden szombaton Farsangi Fánk Feszt lesz a készlet erejéig, de lehet előrendelni és fánkfoglalni azoknak, akik biztosra mennének, vagy néhány sarokkal odébb, a Bakáts téri Kisperecben is áldozhatunk farsangi rajongásuk oltárán.

Hasonló tartalmak

Admin mode