Gőzerővel robbant be a nyári szezon Budapestre, ilyenkor pedig nincs is jobb, mint kihasználni a hosszúra nyúlt nappalokat, összeszedni a barátokat, vagy elmenni randizni, kiülni egy árnyas teraszra koktéllal a kezünkben, lazulni a Duna-parton, vagy egy-egy éjszaka erejéig átadni magunkat a fesztiválhangulatnak, amit a belvárosban is megtalálunk.

Amikor a legjobb helyeket keressük a városban, akkor érdemes az alapján dönteni, hogy milyen hangulatban vagyunk. Netán csak chillezni szeretnénk a Duna-parton? Kirobbanóan érezzük magunkat, és olyan helyet keresünk, ami tele van energiával? Romantikus vagy éppen bulizós hangulatban vagyunk? Esetleg rejtélyes és titkos helyeket keresünk?

Cikkünkben a világ legtöbb díját bezsebelő ginmárkával, a Beefeaterrel közösen tematikusan összeszedtük, hogy melyik hangulathoz milyen budapesti urbánus helyszíneket ajánlunk, ahol meg is kóstolhatjuk a Beefeater remek ginjeit, és frissítő koktélok várnak ránk. Ha pedig inkább otthon kevernénk egy vagány koktélt, akkor érdemes kitölteni a Beefeater Vibe Quizt, ahol a hangulatunknak megfelelő receptek közül válogathatunk, de mi is adunk pár tippet!

Chillezős – Lazulás a Duna-parton

Tagadhatatlan, hogy a kedvenc budapesti szpotjaink közé tartozik a Duna-part, legyen az a város zajától távolabb vagy éppen a belváros közepén. Az elmúlt évek során a Népsziget aranykorát éli, sorra nyitnak a jobbnál jobb helyek, egy igazi alternatív kis univerzumot találunk itt, nem véletlenül kezdték el mostanában „Kis Berlinnek” becézni. A vízpart mellett, színes nyugágyakkal és igazi chillezős hangulattal vár ránk a Szitakötő, ami négy pultjával valódi street food paradicsom, nápolyi pizzákat, halételeket és remek koktélokat kérhetünk, érdemes megkóstolni a frissítő gin-tonikok vagy az alkoholos jégkásák egyikét. Ha inkább a belvárosban lazulnánk, a Duna-part mellett, akkor a Bálna közvetlen szomszédságában található BOHO a tökéletes célpont, ahonnan csodás panoráma nyílik a budai oldalra, a Szabadság hídra és a Gellért-hegyre, ha elcsípjük a naplementét, akkor pedig nyert ügyünk van, ráadásul rendszeresek az akusztikus koncertek, de a DJ-k bohém zenei szelekcióinak ritmusát is felvehetjük.

Beefeater x We Love Budapest nyári koktélajánló chillezéshez: Mango Fresh Ginita

Rejtélyes – Titkos kertek, urbánus atmoszféra

A belváros közepén nem olyan könnyű titkos kertekre és eldugott rejtekhelyekre találni, azonban a IX. kerület kellős közepén a Thaly Kálmán utcában megleltük a nyugalom szigetét, mégpedig a Kilenc Kertet. Igazán szürreális – és egyben nagyszerű – érzés a város betonrengetegének kellős közepén kiülni egy zöld kertbe piknikezni egy finom koktéllal a kezünkben, miközben a kiváló ételkínálatot, köztük az igazán vagány burgereket kóstolgatjuk. Ha egy másik nem mindennapi kerthelyiséget keresünk, akkor pedig irány a Kertem, amely a Városligetből indult, Kőbányára vándorolt, majd a X. kerületi Törekvés művház vadregényes-indusztriális és sok felfedeznivalót tartogató kertjében találta meg végleges helyét. Rendszeresek a koncertek, jókat ehetünk és ihatunk, van fagyi, és kutyabarát a kert, kell ennél több? Ha pedig nincs kedvünk kimozdulni a város kellős közepéről, akkor vegyük az irányt a belvárosi élet régi motorosa felé, amiről mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni, ez pedig nem más, mint a Nagy Diófa utcában található Grandio Jungle Bar & Grill, ami egy igazi belvárosi titkos dzsungel-kert, ahol még megmaradt a nosztalgikus romkocsmahangulat.

Beefeater x We Love Budapest nyári koktélajánló a titokzatos vibe-hoz: Beefeater 24 Gin Spritz

Kirobbanó – Helyek tele energiával

A nyárnak mindig van egy különleges szakasza, amikor tele leszünk energiával, és kirobbanó a hangulatunk, talán a sok napsütésnek vagy a felszabadult nyáresteknek köszönhető. Ehhez a vibe-hoz pedig rögtön egy vadiúj helyet ajánlunk, a Zsiráf Tranzit a Kosztolányi Dezső tér egykori ikonikus buszpályaudvarának épületében nyitotta meg kapuit, a bezárt Tranzit Art Café helyén. Szuper kiülős terasszal, kultprogramokkal, remek nápolyi pizzákkal, finom italokkal és tele energiával várnak minket. Ha pedig a bohém budai Bartók-negyed helyett inkább a Józsefváros multikulti miliőjében keresünk egy olyan helyet, ahol elmerülhetünk az igazi urbánus hangulatban, akkor a Vatozt érdemes felkeresni a Német utcában. A különleges hangulatú kis bárt törökök csinálják, és a hely ugyan pici, de a légkör barátságos, ezért simán lehet, hogy idegenekkel ülünk le egy asztalhoz, mert csak így találunk helyet. Egyébként rendszeresek a bulik, így érdemes figyelni az eseményeket is. Egy spanyol tapasbárnál pedig mi is lehetne kirobbanóbban energikus? Ha egy vérbeli mediterrán helyet keresünk, ahol az alkalmazottak zöme is spanyol anyanyelvű, akkor vegyük az irányt a Gozsdu Dob utca felőli része felé, a Vicky Barcelonába!

Beefeater x We Love Budapest nyári koktélajánló a kirobbanó energiához: Pink Floradora

Romantikus – Álmodozás Budapesten

Ha romantikus hangulatban vagyunk, keressük a tökéletes helyszínt egy nyáresti randihoz, vagy csak szeretnénk valahol álmodozni, akkor Budapest szuper helyeket tartogat. Ilyen például a Várnegyed aljában található, különös, árnyas fákkal szegélyezett kis titkos kert, a Bereg. A Batthyány utca felől kanyargós, útjelző táblákkal jelzett ösvényen, a Széna tér felől pedig a Hattyú Ház emeletein átvágva jutunk el a bájos kerthelyiségbe, ami esténként lampionokkal és égősorokkal megvilágítva ringat romantikus hangulatba. Ha inkább a Duna-parton szeretnénk romantikázni, akkor az idén tavasszal nyitott Port de Budapest a tökéletes választás. A vízparti bárétteremben a város lenyűgöző panorámájával körbevéve várhatjuk a naplementét – miközben zenéket kever a DJ, mi pedig a koktélbár és a bárkonyha választékát kóstolgatjuk. Ha pedig nem tudunk betelni a romantikus, panorámás budapesti naplementékkel, akkor vegyük az irányt a Bálna tövében található Esetleg Bisztró felé, aminek hangulatos, lampionokkal kivilágított teraszán egy különleges gin-tonikkal a kezünkben álmodozhatunk.

Beefeater x We Love Budapest nyári koktélajánló a romantikus hangulathoz: Pink French 75

Bulizós – Fesztiválhangulat a városban

Mi másról szólhatna a nyár, mint arról, hogy felszabadultan bulizunk egy fesztiválon, szerencsére ezt szinte bármikor megtehetjük Budapesten, hiszen számos olyan helyet találunk, ahol egy este erejéig igazi fesztiválhangulat vár ránk. Egyik kedvencünk a PONTOON, amely idén visszatért eredeti helyére, a Lánchíd lábához, és szokásos módon remek bulikkal, koncertekkel és persze az összetéveszthetetlen panorámával vár ránk. A másik bulis törzshely a Duna-parton a Raqpart, a Lánchíd pesti hídfőjét betámadó szabadtéri bárterasz a város egyik legszebb panorámáját tudhatja magáénak a budai Vár – Mátyás-templom – Halászbástya kombóval, ami lenyűgöző hátteret fest az éjszakai bulikhoz. Ha a bulikat inkább koncertekre cserélnénk, akkor vegyük az irányt Óbuda felé, a Kobuci Kertbe, ha pedig inkább Józsefváros multikulti vibe-ja vonz minket, akkor a Gólya a jó választás, ahol a változatos bulik és kultprogramok mellett érdemes bevenni a különleges hangulatú tetőkertet is.

Beefeater x We Love Budapest nyári koktélajánló a fesztiválhangulathoz: Pink Strawberry Cooler

Címkék