éjszakai élet

szerkesztés

Bárok, ahol éjfél után is rendelhetünk még egy kört

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 03. 01. 10:18

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy annyira jól érezte magát, hogy villámcsapásként érte, amikor közölték, hogy hamarosan zárás lesz. Ekkor talán még megpróbáltuk a lehetetlent, és kértünk valami italt, ám legtöbbször erre nincsen lehetőség, de legjobb esetben is szúrós pillantások közepette szolgálják fel a kért italt. Sokan nem gondolnák, de van megoldás az ilyen helyzetekre, csupán a megfelelő helyen kell kérni. Cikkünkben ilyen bárokat ajánlunk.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Csipesz Bar

1/5

1075 Budapest, Király utca 41.

Több Infó

Címkék

Ne ess kétségbe, ha pénteken vagy szombaton épp a Csipeszben ücsörögsz, és azon kapod magad, hogy éjfélt ütött az óra. Nyugodtan menj a pulthoz, és kérd ki a következő sörödet, hiszen a bárban erre hajnali 2 óráig lehetőséged van. Ráadásul ha a Csipeszt választod, akkor duplán jól járhatsz: pár ezer forintból jóllakhatsz, míg a maradékot az italok széles választékának köszönhetően simán elihatod. A Király utcai forgatag kellős közepén álló bár további extrája, hogy ide betérve nemcsak egy egyszerű belvárosi kocsmát ismerhetsz meg, hanem minden adott ahhoz, hogy megtaláld az új törzshelyedet. A Csipesz ugyanis nemcsak a nappali, de az éjszakai belváros pörgésében is a nyugalom szigete lehet számodra, ahol amúgy a szórakozási lehetőségeknek sem leszel híján. A bárt elsősorban azoknak érdemes felkeresniük, akiknek nincs konkrét elképzelésük arról, hogy mit csinálnak majd este, bár a tervekkel rendelkezőknek is kihagyhatatlan élmény lesz.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Nemdebár

2/5

1025 Budapest, Széll Kálmán tér 5.

Több Infó

Címkék

Bár úgy tűnhet, hogy nincs rá lehetőséged, a Nemdebárban hétfőtől szombatig gátlás nélkül ihatsz egy sört éjfél után is. A II. kerület ikonikus helyén ráadásul amiatt sem kell paráznod, hogy lekésed valamelyik éjszakait, hiszen a Nemdebár az egykori Moszkva térnél, a mai Széll Kálmán tér közelében található, ami Buda egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjának számít még éjszaka is. További extra, hogy a bárban a kutyádat is szívesen látják, ő is egész biztosan örömét leli majd, amíg te békésen szürcsölgeted az italodat. További extra, hogy ha ezt a helyet választod, akkor egy kulturális mixet kaphatsz ajándékba, hiszen, ahogyan az oldalukon áll: a Nemdebár „a posztindusztriális szürreálbarokk és a bóvliart találkozása”. Esténként szinte garantált, hogy valamelyik menő DJ zenél majd és különleges mixeket hallgathatsz meg.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Élesztőház

3/5

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.

Több Infó

A Tűzoltó utcai, összesen 30 sörcsappal felszerelt Élesztőház elsősorban a kézműves sörök kedvelőit szólítja meg. A klasszikusabb tételek mellett hazai főzdék újdonságait is megkóstolhatjuk. A később becsatlakozott Cask Ale Bárban brit tradíció alapján főzött, könnyű és gyümölcsös real ale-t csapolnak, a BREW!Studióban pedig a házi sörkészítést tanulhatjuk meg a HaraPunk gerillacsapatától. A Butcher’s Kitchenben pedig szaftos hentesételeket kaphatunk.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Beat On The Brat Vinyl & Bar

4/5

1027 Budapest, Frankel Leó út 14.

Több Infó

Címkék

Beat’s not dead! – talán ezzel a mondattal fejezhetnénk ki legjobban azt, amit a pár éve bezárt, majd főnixként Budán, a Frankel Leó utcában újjáéledő Beat On The Brat jelent. A díszletek és a tematika persze az egykori pesti helyhez képest változtak (az egykori szórakozóhely nappali verziójában lemezeket vásárolhatsz és kedélyesen kávézgathatsz), ám a hangulat egyértelműen a régi maradt. A Beat On The Brat ugyanis a hétvégére a háttérbe szorítja a lemezeladást, és a Dj-ket állítja a rivaldába. Azaz tematikus bulikon ismerkedhetünk meg a különböző évtizedek legkirályabb előadóival, persze kizárólag lemezről keverve őket! Az ilyen szeánszokon ráadásul éjfélkor még korántsem áll le az élet, hajnalig bőven van időd arra, hogy kérj egy italt magadnak.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Mélypont Presszó

5/5

1053 Budapest, Magyar utca 23.

Több Infó

Bár a neve elsőre azt sugallja, a Mélypont mégsem az apátiával kedveskedik majd számodra, ha meglátogatod. A Károlyi-kert melletti presszó valóságos kultúrsokk, amit a pincehelyiségbe lehordott, lomtalanításokról és a padlásokról össze- és lehordott bútorok idéznek elő. Ennek is köszönhető, hogy a Mélypont egy valódi romkocsma, noha a hely egyáltalán nem romos! Csupán nem lehet azzal vádolni, hogy erőltetetten követne bármilyen trendet. No persze azért nem is a különleges borok folyós változatait vagy a pancsolt sörös helyet kell érteni alatta. A Mélypont egy kisüzemi, minőségi söröket felvonultató kocsma, ahol ráadásul brutális whiskey-választékot is találsz! Nem beszélve a klasszikus italozók hangulatát idéző zsíros deszkáról és az iskolai büfékben is kapható Nógrádi ropiról. Amiket – és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni – a jobb időket is megélt, de még mindig meglehetősen kényelmes kanapékon tudsz elfogyasztani. Akár éjfél után vagy hajnalban is.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode