éjszakai élet

szerkesztés

A város égre rajzolódó sziluettjét nézni koktéllal a kézben – Budapesti rooftop bárokat ajánlunk

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2021. 08. 19. 13:20

A nyaralások után újraéledő város nyüzsgésében való elmerülés és a munka utáni lazítás élményét köthetjük össze koktélt vagy gin-tonikot szürcsölgetve Budapest rooftop bárjaiban. A páratlan kilátás segítségével teljesen más szemszögből tekinthetünk azokra az utcákra, amelyeken mindennap elhaladunk. A város zajai elhalnak, az épületek kontúrjai élesen válnak el az alkonyi égbolttól. Az utolsó meleg nyárestékre ajánlunk 9 remek rooftop bárt, ahol ezt az élményt élhetjük át.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Solid

1/9

1053 Budapest, Királyi Pál utca 4.

Címkék

A természetközeliségre, a hagyományos alapanyagok újrafelfedezésére építő, a skandináv gasztroszemléletet a hazai gyomorra adaptáló Salt kis testvére borbárként nőtt az étterem tetejére a Királyi Pál utcában. Nemzetközi pezsgők és borok közül választhatunk, amelyekből akár egy-egy pohárral is kérhetünk. Az italok mellé különleges bar foodokat kóstolhatunk, amelyeket maga a séf szervíroz. A Solid nemcsak esti programhoz, de reggelihez is kiváló, már reggel 7-től kiváló brunchmenüt kóstolhatunk. A Salthoz hasonlóan itt is nagy hangsúlyt fektetnek a kiváló szatmári alapanyagokra. A berendezés meghatározó eleme egyetlen jókora, arany paravánszerűség, amely rendkívül elegánsan tagolja a teret, a nyári napsütéstől pedig kihúzható tető véd bennünket.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

The Duchess

2/9

1056 Budapest, Váci u. 36.

Címkék

Rejtőzködő koktélbár a frissen felújított Matild-palota tetején. A kulcsos logót követve, egy oldalajtón belépve kis ablakon át titkos pillantást vethetünk a konyhában készülő süteményekre, hogy aztán Budapest első liftjével felmenjünk a tetőre, ahol egy fülledt és pazar hangulatú, art deco hatású báron áthaladva kiérkezünk, hogy páratlan panoráma vágjon mellbe minket. Mintha lebegnénk az Erzsébet híd fölött, miközben a Dunán haladó kis hajókat és a Gellért-hegyre nyíló csodás panorámát figyeljük. A tetőn megkóstolhatjuk a lenti, elegáns Spago by Wolfgang Puck étterem gasztronómiai iránymutatása alapján összeállított csodálatos koktélokat, amelyekhez hamarosan remek bar foodokat is kóstolhatunk.

Fotó: Forgács Zsuzsanna - We Love Budapest

Leo Rooftop

3/9

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

Több Infó

A Lánchíd lábánál álló Hotel Clark tetején, a hídra, a Dunára, a rakpartokra és a Várra nyíló pazar panorámával és izgalmas italokkal vár bennünket a Leo Rooftop. Míg a lenti, bisztrórészben izgalmas nemzetközi fogásokat kóstolhatunk, addig a tetőn a hangsúly a kiváló koktélokon és prémiumpárlatokon van, amelyek mellé egyszerű, de remek bar foodot kapunk. Bőven van időnk nappal és éjjel is kiélvezni a csodás panorámát és környezetet, hiszen a Leo Rooftop már délben kinyit, a forró napsütés elől pedig a tetők alá menekülve, hűvösben pihenve élvezhetjük koktélunkat, míg este a szórakozásé a főszerep.

Fotó: MemorRise Skybar

MemoRise Skybar

4/9

1056 Budapest, Bástya utca 33.

Címkék

A Kálvin tér közvetlen közelében lévő Hotel Memories OldTown tetején lévő rooftop bárból páratlan kilátás nyílik a Citadellára és a környék rózsaszínű háztetőire. Klasszikus és bártenderük által megálmodott koktélokat fogyaszthatunk, a hely családi események, évfordulók randi vagy akár esküvők helyszínének is ideális. Az ételek nagyrészt hazai, kistermelői alapanyagból készülnek, a séfnek megvannak a kedvenc beszállítói a Fény utcai piacról is. Alkalmanként élő zenés estek szórakoztatják a vendégeket.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

360 Bar

5/9

1061 Budapest, Andrássy út 39.

Több Infó

Címkék

A Párisi Nagyáruház melletti lifttel juthatunk föl az Andrássy út legmagasabb épületére, ahonnan páratlan, 360 fokos panoráma nyílik a városra. Ottjártunkkor éppen fél hét felé járt az idő, és a bejárattól közvetlen balra tekintve a rózsaszín fényben fürdő város fölött a Parlament csúcsán ragyogott a lebukó nap. Nem is csodálkozunk, hogy a 360 Bar kulthelynek számít a rooftopok budapesti szerelmeseinek körében. A kilátásban való gyönyörködéshez házi limonádékat, signature- vagy klasszikus koktélokat és ízletes burgereket kóstolhatunk.

Fotó: High Note Skybar

High Note SkyBar

6/9

1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Több Infó

Címkék

Nemcsak a szálloda vendégeit, hanem a városlakókat is várja az Aria Hotel tetején található High Note SkyBar. A Hercegprímás utcáról nyíló szálloda felől, lifttel megközelíthető rooftopról páratlan kilátás nyílik a Várra. A hely a Szent István-bazilika mellett található, aminek gyönyörű kupolája és csodás épületdíszei rendes esetben megközelíthetetlenül magasodnak fölénk, ezeket a bárból közvetlen közelről szemlélve belénk hasít a felismerés, hogy milyen más szemszögből is nézzük most a várost. Az élményt bar foodokkal, bisztrófogásokkal, alacsony alkoholtartalmú vagy barátokkal megosztható koktélokkal tehetjük még több érzékszervünkre hatóvá. Ha pedig szerencsénk van, feljutunk a még magasabb oldaltornyok egyikébe, ahonnan 360 fokos panorámát élvezhetünk.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

The Sky Garden Rooftop Terrace

7/9

1064 Budapest, Podmaniczky utca 45.

Címkék

A Podmaniczky utcai Mystery Hotel tetején található, mediterrán hangulatú vintage kerteket megidéző rooftopon levendulák és a spa közvetlen szomszédságában, akár kutyusunk társaságában is szemlélhetjük a Nyugati pályaudvar fényeit. Gyönyörködhetünk a vonatokban, amelyek hang nélkül suhannak el a lábunk előtt, de természetesen a Vár és a Citadella is szépen látszik. A felső VIP-terasz jelenleg átalakítás alatt van, de a hely többi részén zavartalanul szemlélhetjük a kilátást és élvezhetjük a könnyű saláták és változatos desszertek ízeit, vagy koktélok, sörök, borok és párlatok közül választhatunk.

Fotó: Intermezzo Roof Terrace

Intermezzo Roof Terrace

8/9

1054 Budapest, Hold utca 4–5.

Címkék

A Hotel President korábban helikopterleszállóként használt teteje kapott új, jobban kihasználható funkciót a Hold utcában. A Várra és a Parlamentre nyíló kilátást megkoronázza a Lechner Ödön által tervezett Postatakarékpénztár Zsolnay csempékkel fedett tetejének látványa, ahol a csúcsokat díszítő organikus virágmotívumok szinte életre kelnek az alkonyi fényben. A helyszín a lazább hangulatnak, a lazább társaságoknak is kedvez, a vidám együttlétekhez finom ételek, koktélok, limonádék, sörök és borok közül választhatunk.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

St. Andrea Wine & Skybar

9/9

1052 Budapest, Váci utca 1.

Több Infó

A 2017 óta a Vörösmarty tér fölé magasodó, nagyon elegáns bár páratlan kilátást nyújt a Gellért-hegyre és a Bazilikára is a minőségi bárélet kedvelői számára. A család egri borain kívül számos külföldi bor és elegáns koktél közül választhatunk, amelyekhez szofisztikált falatok dukálnak. A csodás kilátáshoz pedig válasszunk egyet az Icons of Budapest koktélcsodái közül, amelyekkel a város emblematikus épületeiről emlékeznek meg. A legtöbbet iszogatás közben meg is csodálhatjuk a tetőről. Hagyjuk otthon a rövidnadrágot és a tangapapucsot, és töltsünk itt egy igazán elegáns estét.

Hasonló tartalmak

Admin mode