szabadidő

szerkesztés

A Vakok Iskolájától a Normafáig – 5 városi séta a nyárra

Szerzők

  • Kovács Dávid

2019. 07. 23. 18:27

Manapság már rengeteg vezetett városi séta közül válogathatunk Budapesten, melyek közül választani is nehéz, mi azonban most összegyűjtöttünk nektek közülük ötöt, köztük új útvonalakkal is. Legtöbbet érdemes még nyáron kipipálni, de olyat is ajánlunk, amely akár az őszi osztálykirándulásokhoz is kiválóan passzol.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Imagine Budapest: Volt már ön zöldben? – Erdei titkok a Normafán

1/5

Az Erdei titkok a Normafán című új séta nem csupán az Imagine Budapest kínálatát tekintve a legkevésbé városi séta, mindazonáltal éppen ez az egyik fő szempont, ami miatt érdemes jelentkezni rá. A közel három óra alatt kiderül, ki volt Anna, akiről a rét a nevét kapta; megismerhetjük a turistajelzések titkait, de a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakértőinek köszönhetően azt is megtudhatjuk, kik lakják a zöldet a város felett.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Hosszúlépés. Járunk?: Láthatatlan szépség

2/5

A Baumgarten Sándor és Herczegh Zsigmond tervei alapján készült Vakok Iskolájának szecessziós épülete már önmagában is méltó lenne egy sétára, azonban a Hosszúlépés. Járunk? szintén újnak számító bejárása az itt zajló oktatás rejtelmeibe vezeti be a résztvevőket. A látássérültekkel évtizedek óta foglalkozó sétavezetők jóvoltából megtudhatjuk, hány kötetes a vakoknak készült Egri csillagok, megtapogathatunk egy másfél évszázados földgömböt, és egy Braille-nyomdát is meglátogathatunk.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kortárs Építészeti Központ: Városi séta a Vízivárosban

3/5

A Kortárs Építészeti Központ sétája tulajdonképpen az ellentéte a korábban már említett Normafa-túrának, hiszen ízig-vérig várostörténeti barangolásról van szó. Buda egyik legrégebbi városrészeként a Vízivárosban a mai napig megfigyelhetők a különböző történelmi korszakok építészeti stílusainak lenyomatai, így itt részletekbe menően tanulmányozhatjuk sétavezetőink segítségével a magyar építészettörténetet.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Sétaműhely: Kávéházi történetek Pesten

4/5

Az építészet mellett a kávéházi élet is rengeteget változott Budapesten az évszázadok során, ebből az aspektusból a Sétaműhely segítségével ismerhetjük meg a főváros múltját. A séta végigvezet a török időktől kezdve a békeidők művészvilágán át a szocializmus presszóforradalmáig, és kóstolót kaphatunk napjaink újhullámos kávékultúrájából is.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Budastep: Itt jártak a Pál utca fiúk

5/5

Elsősorban osztályoknak ajánlja interaktív kincskereső túráját a Budastep csapata, de A Pál utcai fiúk eseményeit testközelből bemutató kalandozás családok vagy baráti társaságok számára is ideális lehet. Merre volt a grund? Hol lakott Nemecsek? Természetesen ezekre a kérdésekre is megkaphatjuk a válaszokat, miközben a Pál utcai fiúk vagy a Vörösingesek bőrébe bújunk.

Hasonló tartalmak

Admin mode