éjszakai élet

szerkesztés

9 budapesti borbár romantikázáshoz

Szerzők

  • Petra Berende

2016. 02. 10. 14:16

Ha minőségi borozásról van szó, Budapestet nehéz lekörözni sokszínűség tekintetében: mindegy, hogy rusztikus hangulatú helyet keresünk a bulinegyed közepén, egy kifinomult Duna-parti borbárt jó kilátással vagy egy elegáns egységet, amely a lankás magyar borvidékek miliőjét idézi, a fővárosi kínálatban sok minden megfér egymás mellett. Az első osztályú italoknak, a profi kiszolgálásnak és a meghitt félhomálynak köszönhetően ezek a helyek randihelyszínnek sem utolsók, úgyhogy ha még nem tudod, hol ünneplitek idén a Valentin-napot, adunk néhány biztos tippet.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Andante

1/9

Címkék

A patinás épületben helyet kapott, Duna-parti vinotékából remek kilátás nyílik a Lánchídra és a folyóra, és bár az Andante elsősorban turistákra kalibrált árakkal dolgozik, szuper választás egy bensőséges hangulatú randevúhoz, főleg, ha szeretjük a magyar borokat, amelyekből egyedülállóan széles a választék. A finomabbnál finomabb borkorcsolyákat se hagyjuk ki: van például grillezett libamáj és mangalicaflekken. Érdemes előre foglalni, és lecsapni valamelyik ablak melletti asztalra.

Facebook

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Apropó (Bezárt)

2/9

1077 Budapest, Király utca 39.

Címkék

A Kis Diófa és a Király utca sarkán található, nemrég nyílt Apropó különösen azoknak a pároknak fog tetszeni, akik az olyan kisebb borászatok kínálatára kíváncsiak, mint a Benedek Pince vagy a Merfelsz. Az ízletes tapasok mellé olasz proseccót és igazi francia pezsgőt is kortyolhatunk. A fafelületeknek és vintage elemeknek köszönhetően a belső tér hívogató és barátságos, ami pluszpont lehet egy randi tervezésénél.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Doblo Wine & Bar

3/9

1072 Budapest, Dob utca 20.

Több Infó

Ha a mindig nyüzsgő zsidó negyed a választott terepünk, és egy lazább helyet szeretnénk, a Dob utca sarkán üzemelő Doblo a megoldás, nem utolsósorban a hangulatos világítás, a modern téglaburkolatok és a stílusosan a falon sorakozó borospalackok miatt. Ha a randi során beállna az a bizonyos kínos csend, könnyen segíthetünk a dolgon egy jó magyar vörössel, fehérrel vagy rozéval, de ha valami erősebbre lenne szükség, kínálnak eléggé ütős helyi pálinkákat is. A hagyományos háztáji gasztronómia iránt érdeklődőknek nem szabad kihagyni a sajt- és hústálakat, a zenerajongóknak pedig az élő jazzkoncerteket és a legmenőbb elektroszving DJ-k szettjeit.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Képzeld el!

4/9

Címkék

Kényelmes kanapék és székek a földszinten és a galérián, vidám színekkel feldobott enteriőr, gondosan válogatott, zamatos magyar és külföldi borok, frissítő pezsgők – ha így képzeled el a tökéletes randihelyszínt, akkor a Wesselényi utcai Képzeld el! a neked való hely. A játékos, fiatalos belső senkit ne tévesszen meg: a borválaszték abszolút igényes, és a magyar sajtkülönlegességeket és olívabogyó-válogatást felvonultató étlap is kifogástalan. A menedzsment külön figyel rá, hogy az árak ne szálljanak el, így bármelyik korosztály megtalálhatja itt a számítását.

Képzeld el!
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 23.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

KisBécs (Bezárt)

5/9

1126 Budapest, Németvölgyi út 36-38.

Címkék

KisBécsben az osztrák főváros atmoszférája köszön vissza Ausztria borrégióinak legkiválóbb tételein keresztül. A XII. kerületi kis borszaküzlet és bisztró belső terében a fa dominál, amelyet az egyéb, eklektikus dizájnelemek tesznek modernné. A helyet az ígéretes borszelekción kívül a kiadós reggelik, a könnyű saláták és a változatos borkorcsolyák miatt is ajánljuk. Nyári találkához mindenképp a teraszt válasszuk, mert ilyenkor a szomszédos virágüzlet mindig megtelik illatos csokrokkal.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Palack Borbár

6/9

1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.

Több Infó

Címkék

Szent Gellért téri Palackban az ötcsillagos díszlet találkozik a barátságos árakkal. A Szabadság hídtól és a Duna-parttól alig néhány lépésre található egység magyar borászok termékeinek lenyűgöző skáláját kínálja sallangmentes környezetben. Ha egyedül nem tudtok választani a jelentősebb termőterületekről merítő borlapról (amelyen egyebek között megtalálható a tokaji Mádi Borház furmintja, a Takler pinot noir rozéja Szekszárdról és a villányi Vylyan cabernet sauvignonja), nyugodtan kérjétek a személyzet segítségét, és az italokhoz mindenképp rendeljetek egy mindenféle finomságból összedobott kétszemélyes vegyes tálat (2990 Ft-tól).

Fotó: St. Andrea Wine & Gourmet Bar

St. Andrea Restaurant

7/9

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Több Infó

Címkék

A díjnyertes St. Andrea borbirtok tételeiért eddig egészen a bikavér hazájáig kellett utazni, de a fővárosiak nagy örömére a felújított Eiffel Palace-ban tavaly megnyílt a St. Andrea Borbár, ahol a birtok borai mellett népszerű hazai és külföldi borászatok termékeiből is válogathatunk. A beltérben a modern vonalat követő megoldások keverednek a rusztikus dizájnelemekkel, a végeredmény pedig egy sajátos hangulatú, kozmopolita hely, amely randevúhelyszínnek is kiváló.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

SzalonSpicc

8/9

1024 Budapest, Lövőház utca 17.

Címkék

Az utóbbi években felfutott Lövőház utca egyik törzshelye a Szalonspicc, ahol minőségi magyar borokat ugyanúgy tartanak, mint külföldi különlegességeket, amelyek többek között a mediterrán Spanyolországból és Új-Zéland szubtrópusi területeiről érkeznek. A hely nem túl nagy, de ez egy randi esetén inkább előny, mint hátrány. Nemcsak a borlap változatos, hanem a menü is, amely tele van örök kedvencekkel, mint a minihamburgerek, húsos wrapek, saláták és macaronok.

Fotó: VinoWonka

VinoWonka

9/9

Címkék

A jó pohár vörösbor mennyei bonbonokkal párosítva – a nemrég formába hozott Corvin Sétányon üzemelő VinoWonka épp erre a klasszikus kombinációra szakosodott. Csak magyar kézműves borokat tartanak, például a villányi Halasi Pincéből, a tokaji Gizella Pincéből vagy a szekszárdi Tringából, amelyek ízletes kísérői a sokféle különleges csokikreációnak. A kellemes, intim hangulatnak köszönhetően itt nem nehéz feloldódni, ami kifejezetten jó hír az izgulósabb randizóknak. Alig egy perc sétára van a Corvin mozi, úgyhogy iszogatás után akár egy filmre is beugorhattok.

Facebook

Hasonló tartalmak

Admin mode