Magyarországon még mindig 2-3 évig otthon maradhatunk a babánkkal. Sokak szerint áldás, másoknak kifejezetten nehéz ez az időszak, az azonban biztos, hogy egy pár hónapos babával vagy egy bölcsi előtt álló totyogóssal lenni egész nap nagyon kimerítő tud lenni. Ilyenkor kincset ér egy hely, ahol – relatíve – nyugodtan elüldögélhetünk, mert vagy a gyereksarok van nagyon eltalálva, vagy a programok olyanok, hogy egy kicsit szusszanhatunk, míg csemeténk felfedezi a világot. Ha még grátisz mamakör is van, akik ugyanabban vannak, mint mi, akkor törzshelygyanús is az adott kávézó vagy étterem.

1/5

ODA

A Czakó Kert mindig is gyerekbarát helynek számított – már csak a hatalmas kert miatt is –, akárcsak Vidó Nóri korábbi helyei, az IGEN és az IDE. A Czakó helyén nyitott ODA aztán egyesítette a hely adottságait a tulajdonos preferenciáival, az eredmény pedig egy szuper, gazdagon felszerelt játszósarok sok mesekönyvvel és játékkal, több etetőszék, kinti játszóház a melegebb napokra és persze a jó nagy kert, ahol simán lehet rohangászni – tökéletes helyszín 0–3 éves kor között. A gyerekmenü miatt sem kell aggódnunk – mind az IDE római pizzája, mind a Buja disznó(k) rántott termékei népszerűek ennek a korosztálynak a körében (is). 

2/5

Pagony

A Bartók Béla úti Pagony tökéletes helyszín kicsikkel, picikkel és a legkisebbekkel is. A bolt eleve értük van, a kávézó kínálata pedig kifejezetten gyerekbarát – még a sütiket is nyugodt szívvel adhatjuk azoknak, akik már elértek idáig a hozzátáplálásban. A hátsó traktusban, a kávézó kényelmes kanapéján nyugodt lélekkel szoptathatjuk a kisbabánkat, ha pedig totyogóssal, pár éves gyerkőccel érkezünk, akkor ott van a játszósarok, ahol szuper fajátékokkal és a boltban is kapható könyvekkel foglalhatják le magukat a lurkók. A Pagonyban ezenkívül különböző programokat is találunk – pár hónapos kortól egészen kamaszkorig tartanak zenés tornát, angol nyelvű foglalkozást, iskola-előkészítő készségfejlesztést vagy épp sakk-kört. 

3/5

Maminti Kuckó

Már több mint 5 éve számít a II. kerület egyik legnépszerűbb kávézójának az anyukák között. A Lázár Ervin mesefigurájáról elnevezett hely egyszerre kávézó, közösségi tér, könyv- és játékbolt – és menedék minden anyukának, aki szeretne egy igényes helyen meginni egy kávét, miközben a babája legálisan fedezi fel a világot, vagy aki szívesen találkozna „sorstársakkal”. Érdemes követni a Facebook-oldalukat, mert délelőttönként a legkisebb korosztályé a főszerep – ilyenkor csupa olyan programot tartanak, amire bátran vihetünk pár hónapos babákat és totyogósokat is.

4/5

HelloAnyu kávézó és közösségi tér

Azok a gyerekek, akik a HelloAnyu nyitásakor tették meg az első lépéseiket, lassan kiskamaszok leszenek – az első ilyen jellegű kávézó és közösségi tér ugyanis már 2015 óta várja a vendégeit. A HelloAnyuban van kávézó, játszósarok, pelenkázóhely, gyerekkompatibilis fogások és babás-mamás foglalkozások – „hiányoznak” viszont az éles sarkok, a veszélyes tárgyak, a látható konnektorok vagy a tekergőző zsinórok. Ha csöndet nem is, pár perc nyugalmat és finom falatokat meg egy jó beszélgetést mindenképp tudnak garantálni. Az ő oldalukat is érdemes követni, mert a babaangoltól a laktációs tanácsadáson át a baba-mama rajzig sokféle programmal várnak.

5/5

Belvárosi Közösségi Pont

Talán a kategória legviccesebb versenyzője, hiszen egy kávézóval egybekötött bankfiókról van szó – ami, valljuk be, nem az első dolog, ami a bababarát szóról beugrik. A Magnet Bank azonban híres arról, hogy izgalmas közösségi terekkel, fenntartható alapanyagokkal és igényes kávézókkal tarkítja a fiókjait. Az V. kerületi egységben vidám sarok várja a legkisebbeket is. És bár itt nincsenek babás programok vagy foglalkozások, a sütizés, a szendvicsezés vagy a gyümilevezés előtt a szemben lévő Olimpia parkban nagyokat lehet szaladni és motorozni.

Címkék