Zoknikból sosincs túl sok a gardróbban, a kedvenceinket pedig előszeretettel hordjuk addig, amíg ki nem lyukadnak. Ha a Van Gogh-os, Frida Kahló-s, AliExpressről rendelt változatokra egyre kevésbé kapjuk fel a fejünket, egy-egy vicces, feliratos vagy mintás, magyar tervezte zoknira annál inkább. A ZOKNI kontenttől a Tiszta Techno Rendes House márkáig 8 márka zoknijait mutatjuk be nektek, ha a bokáról ti is áttérnétek a zoknivillogtatásra ezeken a szép őszi napokon.

1/8

ZOKNI kontent

A ZOKNI kontentről, amely egy családi vállalkozást visz tovább mai köntösben, már írtunk egy előző cikkünkben, azonban mindig mutat újat, így mi is folyamatosan követjük a márka tevékenységét. Egyediségét azért sem veszíti el, mert folyamatosan kollaborál másokkal. Legutóbb a YOLOGA with Fruzsival tartottak egy jógázós zoknis szeánszot a Gellért-hegyen, ami előtt Dombai Luca, a márka tervezője megálmodta a YOGA SLUT feliratos zoknit. A ZOKNI márka kollaborációs munkáinál fontosnak tartja, hogy egy olyan élmény és termék jöjjön létre, amely szorosan kapcsolódik az esemény tematikájához, és a résztvevő a zoknijával a birtokában bármikor újraélheti azt. A következő ilyen izgalom október 20-án lesz, amikor is egy pszichológiai borkóstolóra hívnak minket, ahol egy irodalomterapeuta és egy sommelier vezetésével a magány és a kapcsolódás témáját fejtegetve a Garai Pincészet borait lehet majd szürcsölgetni. Nem utolsósorban pedig üldögélni, párnákba belesüppedni a külön erre az alkalomra készült limitált ZOKNI-nkban. A ZOKNI egy kicsit rebellis, ahogy viselője is, és nem szeretné, hogy beilleszthető legyen egy egységes képbe, ezért a készülő új kollekció is a megszokottnál más irányba halad éppen, amit 2 hét múlva láthatunk, elsőként az Instagram-oldalukon.

Webshop
Instagram

2/8

tacsisapi

Nincs mit szépíteni. A tacsisapi márka megálmodói nem csupán tacsibarátok, egyenesen tacsibolondok. Amit nemcsak hogy vállalnak, hanem lépten-nyomon ünneplik is különböző ruhadarabokon. 2018-ban a családjuk része lett Rudi tacsi, aki az akkor már 30 éve üzemelő családi vállalkozásukat is inspirálta. A gépi hímzéssel foglalkozó vállalkozás Rudi érkezése után egyre több hímzett tacsis ruhadarabot készített. Később így figyelt fel rájuk a tacsis közösség kutyasétáltatás közben vagy éppen a kutyafuttatóban, amiből megalakult a tacsisapi.hu szerelemprojekt. A tacsikkal állítólag nem lehet betelni, 2022-ben Kifli tacsival bővült a tacsisapi vezérkara. A tacsi minta már nemcsak a tacsigazdiknak imponál, hanem a mai divat egyik kedvelt motívuma is, úgyhogy ha szeretnétek, hogy a nadrág alatt egy aranyos tacsi támogassa meg a hétköznapi outfiteteket, akkor szerezzetek be egy ilyen zoknit!

Webshop
Instagram

3/8

Felhúzol!

Felhúzol!  Meséljen rólad a zoknid is! Egy grafikus fotós és egy táskamániás fotós, akiket nemcsak a kreativitás, a dizájn szeretete és az alkotás öröme köt össze, hanem azonos korú gyerekeik miatt igazi jóbarátok lettek. Hubai Orsi és Séllei Lilla első közös márkájuk, a Pocket Trailer is az anyai mindennapok megkönnyítése és a dizájn ötvözéséből született, a Felhúzol! zoknik pedig kikacsintások kiskamasz gyerekeik mögül, üzenet a világnak, hogy bármilyen korban, bármilyen élethelyzetben ér menőnek lenni. A Felhúzol! márkanév alatt kreatív és páratlanul páros sportzoknikat is találhatunk. A jelenlegi kollekciót 12, tetszőlegesen párosítható szöveg alkotja: annyira, élet, jobb, lorem ipsum, no filter, páratlan, párosan, szabad, szép, vagyok, örökké, szeretni szavakkal. Orsi úgy tervezte meg a zoknikat, hogy a szöveg mindkét oldalon látható, így a zoknik bal vagy jobb lábon egyaránt hordhatók. Üzenhetjük a világnak például, hogy szeretni szabad vagy hogy szép vagyok. Az indulásuk óta már hordják sportolók, jógások, sulisok, zenészek a színpadon, fiúk és lányok egyaránt. Ha olyan sportzoknit keresel, ami bírja az iramod, és nem adja fel hamarabb, mint te, ráadásul még két szóval motivál vagy mesél rólad, akkor válaszd a Felhúzol! zoknikat!

Webshop
Instagram

4/8

Zoktopus

Olivér és Lilla férj és feleség. A Zoktopus márkát együtt kezdték el 2019 tavaszán. Amit már ők is tudnak, hogy egyre több helyen lehet venni jópofa színes vagy vicces zoknikat. Ők a Zoktopus zoknikkal azt szeretnék elérni, hogy minden termékük magában hordozzon egy hangulatot vagy egy gondolatot, és amikor ez a mi kezünkbe kerül, mi is érezhessük ezt, és ne „csak” egy zokniként tekintsünk az adott darabra. Mivel eredetileg pécsiek, onnan származik a dizájn gyökere is. Treszner Barbarával, pécsi formatervezővel és dizájnerrel dolgoznak együtt, és egy magyar gyártó céggel vannak kapcsolatban. Ez persze nem akadály abban, hogy az ország más különböző pontjaira eljussanak a kreatív zoknik: számos viszonteladó partnerük van Budapesten és vidéken is (Sopron és Pécs). A budapesti designshopok közül a Király utcai Lollipop Factoryben érhetők el, de minden évben kint vannak az Ajándék Terminálon is, ami az Alleeban decemberben egy 3 hétig tartó pop-up üzlet, ahol kiemelt fókuszban a fenntartható dizájntermékek vannak.

Webshop
Instagram

5/8

Delka bag

A Delka bag 2015-ben indult útjára, és azóta stílusvilágával és kényelmes szabásával hódít. A márka a fenntartható tervezésre és újrahasznosításra helyezi a hangsúlyt, ezért pólóik, zoknijaik, shoppereik és baseballsapkáik 100% biopamutból készülnek. Minden terméküket etikus körülmények között működő gyárban vagy vidéki kis hímzőműhelyben készítik, így támogatva a fenntartható divatot. Zoknijaikra olyan vicces, ironikus vagy meglepő feliratokat hímeznek, mint például a Bulaton, a Ku*vára szerelmes vagyok beléd vagy a Nem ba*ztok fel, de más kedves szavak is felkerülnek a közkedvelt termékeikre. Ha szeretnétek egy kis öniróniával lépkedni a lábatokon, akkor a Delka zoknik között biztosan találtok olyat, amivel ti is teljesen azonosulni tudtok!

Webshop
Instagram

6/8

Nebouxii Socks

A Nebouxii Socks kis szériás magyar márka 2014-ben született. Kata felel a grafikai tervezésért, vagyis ő az, aki mintákká formálja a koncepciót, amit Esztivel, a márka ötletgazdájával találnak ki. Egyedi, cseppet sem szokványos zoknikat terveznek. A Nebouxii zoknik különlegessége a nem besorolható, élénk színű minta. A kollekciók minden egyes párja felemás, vagyis a jobb és a bal zokni mintája bár tökéletes összhangban van, mégis eltér egymástól, kiegészíti, folytatja a másikat. Épp most jelent meg legújabb kollekciójuk, melyet úgy terveztek meg, hogy az adott kollekcióban található zoknik azonos témát ölelnek fel, így a zoknik bárhogyan párosíthatók. Jelenleg 5 különböző kollekció található meg a webshopban. Az egyik koncepciója a dzsungel, mely élénk és vidám színű zoknikon trópusi növények és állatok szerepelnek. A kollekció másik darabja a köré épül, mely minta idézi a 80-as és 90-es évek sídivatját az ismét egyre népszerűbb neonszínek felhasználásával. A női dolgok kollekcióban a zoknikon nagyszerű formák, színek, testrészek és szervek vannak, meg minden, amitől a női test egyedülálló. Egy klasszikus témához is nyúltak: a Balaton-zoknikon megjelenik a tó élővilága és több ikonikus tárgy, minta, melyek a felejthetetlen balatoni nyári estéket juttatják eszünkbe. A bogarak kollekcióban pedig számukra kedves ízeltlábúak, hangyák, sáskák és több kevésbé népszerű bogár is felfért egy-egy pár zoknira.

Webshop
Instagram

7/8

Batik Mama

Sári, vagyis a Batik Mama még általános iskolában tanulta a batikolást, és ismerkedett meg a különböző technikákkal egy helyi művésztől. Amit a Batik Mama imád a batikolásban, hogy ebben a technikában sok minden van egyszerre: színek, alkotás, kreativitás, reciklálás, kindertojás-effektus, önazonosság, elfogadás, béke és szeretet. A Batik Mama a ruhák után azért kezdett el zoknikat is batikolni, mert ez egy pici dolog, amivel rejtve vagy akár teljesen, de feldobható a legintrovertáltabb szett is. Vallja, hogy merjünk színeket hordani, mert a legegyszerűbb a fekete mindenből, de Batik Mama szerint a színek mindenkinek jól állnak, csak ki kell próbálni őket. Ha kíváncsiak vagytok a batikolás csínjára-bínjára és a Batik Mama világára, akkor TikTokon is érdemes követni őt.

Instagram

Címkék