Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró

Lombok alatt, pislákoló fények mellett – Titkos, rejtett kerthelyiségek Budapesten

Néha nagy terekre vágyunk, úgy beszélgetnénk, hogy közben nézzük az utca népét: az elegánsan öltözött idős hölgyet, a kiskutyájával futkározó ötévest, az évődő szerelmespárt és a mogorva szendvicsembert. Máskor a víz közelsége hív, de sok esetben szeretnénk kicsit intimebb, zártabb világba visszavonulni a családdal, a barátokkal, a szerelemmel, netán egyedül. Egy kertbe például. Egy dús növényzetű, az utcáról nem is érzékelhető udvarba, ahol kedvünkre alakíthatjuk a délutánt, az estét. Ilyen helyekről lesz szó cikkünkben.

1/12

Pierrot

Idén 40 éves a Pierrot, ahol Garas Dezső, Jancsó Miklós, Harrison Ford és Ryan Gosling is megfordult, sőt, a művészvilág egyenesen imádta/imádja a Várnegyedben található nagy múltú éttermet. A műemlék épület kertje még a benti nagypolgári hangulatra is rálicitál: a XIII. századból megmaradt falakon buja növényzet fut, minden csupa zöld és üdeség. El sem tudnánk képzelni ideálisabb helyszínt egy romantikus vacsorára, nagy bejelentésre, évfordulós alkalomra. Hibátlan ez a kert!

2/12

Anyám szerint

Sétálsz a zajos Wesselényi utcán, és meglátsz egy kedves, romantikus portát, ami reggelit, kávét sejtet. Azt egy pillanatig sem gondolnád, hogy pár lépésre egy kicsit városi, kicsit vidéki nagymama édes kis udvarába cseppensz. Pedig ez a helyzet az Anyám szerintben, a helyet befogadó ház belső udvarának egy részét elfoglalták, és szívhez szóló, madárfüttyös, pöttyös terítős patiót csináltak belőle, ahol lelassul az idő. 

3/12

Bereg

Megosztó épület a Hattyúház, nem úgy az udvarában nyújtózkodó Bereg, amit a környékbeliek és szinte Buda egésze imád! Eleve elvarázsolt az organikus építészet jegyeit magán viselő épület, hát még a Bereg, ami nem csak nyáron hív, hiszen a hidegben iglukkal téliesített. Ugyanúgy szívesen elkészítik nekünk a vibrálóan narancsszínű Aperol Spritzet, mint ahogy megszisszentik széles kraftsör-választékuk egy-egy képviselőjét. Komfortételekben utaznak, a balkáni grillételek, a burgerek és Berlin favoritja, a Currywurst is kapható. 

4/12

Bobo Restaurant

Speciális helyzetben van a Bobo Restaurantot is befogadó, bámulatos Haris Park. Persze bekukucskálhatunk a kerítésen át, de a 4-es, 6-os villamoson robogva, netán a plázában bóklászva a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy a Marczibányi téren micsoda elegáns park vár. A Budai Polgári Lövész Társaság épületeként vonult be a történelembe a neoreneszánsz villa, ahol egyszer még Sissi is keringőzött. Óriási élmény egy ilyen grandiózus budai kertben időzni, ebédelni, beszélgetni. Visszarepít egy olyan időbe, amiről mi csupán olvasni szoktunk. (x)

5/12

Pavillon de Paris

Nem arról híres a Fő utca, hogy annyira csendes és lomha lenne: fontos budai ütőér ez, jelentős átmenő forgalommal. Éppen ezért is annyira kontrasztos a helyzet, amikor belépünk a Pavillon de Paris fenséges udvarába, ebbe a hűs, aránylag csendes (maximum a kanalak és a villák zaja tűnik fel) oázisba, ahol inkább a nemzetközi kulinária érvényesül, de esszenciális a francia alap. Nappali fényben is megkapó ez a kert, de az esti atmoszférája talán még mesésebb

6/12

Arioso

Azt sem gondolnánk feltétlenül, hogy a Király utca Három Rózsa-háza rejteget valamit előlünk. Pedig nagyon is így van: az Arioso már 20 éves brand, és egyet jelent a gyönyörű vágott virágokkal, az impozáns csokrokkal. Sok budapesti jár hozzájuk köttetni, ha éppen valami jeles alkalomra kell egy bokréta. Viszont multifunkciós térként működnek, és brunchokat is készítenek, kávét is főznek, amit a belső udvarban is el lehet fogyasztani. Árnyékos és csendes, igazi menedék, romantikus pontja ez az udvar a néha túlcsorduló Király utcának.

7/12

Massolit

Olyan, mint egy alternatív kávéházba oltott könyvespagoda, a Massolit régóta nagy kedvencünk, mert igazi kultúrteret teremt a VII. kerület inkább buliról szóló részén. Járnak ide lelkes egyetemisták, elismert irodalmárok, újra éhes nyelvtanárok, gyakorlatilag akinek közös pont az életében az olvasás és a kávézás, az biztosan ismeri a Nagy Diófa utca kuckóját. Odabent sem sejtjük még, hogy néhány asztalkával, székekkel ellátott minikert fogad hátul, ahol elbújhatunk a problémák, a felgyülemlett feladatok elől. És csak olvasunk, kortyoljuk a feketét...

8/12

Fresh garden

Kertvárosi részen kapott helyet a XVIII. kerületi Fresh garden, de a sosem pihenő Üllői útról is meg lehet közelíteni. Gondolhatjuk, hogy a családi házas környéken kevesebb szükség van kerthelyiségekre, de ez botorság, ugyanúgy szívesen elmennek „szomszédolni” és fröccsözni, fagyizni a helyben lakók, mint ahogyan érkeznek ide a közeli kerületekből is. Vadregényes kert ez, egyszerű, de nagyon hangulatos berendezéssel, szívélyes vendéglátással és annyi enyhet adó természetes árnyékkal, amennyi csak jólesik. Üdítő hely, nem csoda, hogy annyian rajonganak érte. 

9/12

Havana Salsa Bar & Restaurant

Új néven fut, de ugyanazt a hangulatot hozza a Fészek Művészklub épületében lévő Havana, mint amit megszokhattunk tőle éveken keresztül, a régi elnevezéssel. Kubai táncos udvar, pulzáló bár ez, ami akkor is be tud szippantani, ha nem vagyunk nagy salsások, vagy távol áll tőlünk a vele járó hajcihő. Hangos és harsány itt minden, a tánc mellett koktélozni, kubai fogásokat kóstolni, grillezett ételeket enni jár ide a közönség. Akár vonzó nekünk ez a világ, akár nem, egyszer érdemes átélni itt egy estét. 

10/12

Bálint Galéria Kávézó

Ha létezik olyan, hogy kultúrkávéház, akkor a II. kerületi villába ékelt szuterén és apró, de annál hangulatosabb kertje éppen ezt jelenti. Lacza Bálint szívvel-lélekkel viszi a vállalkozást, itt barátságok születnek, igazi kapcsolódások alakulnak ki, tényleg egy biztos pontra számítsunk, ha söröznénk, ha kávéznánk. Ez a kert már sokat látott (meg fog is még), és bármilyen napszakban szívesen térünk be, igazi élmény ez a fajta lelassult, odafigyelő megvendégelés

11/12

A KERT Bisztró

Mindegy, hogy gyalog, autóval, biciklivel vagy tömegközlekedéssel szeljük a Thökölyt, biztosan sokszor elmentünk már a néhai borház előtt, ami az útról láthatóan éttermet takar, de maximum a nevéből következtethetünk, hogy mi történik a hátsó udvarban. Ez az idilli zuglói kert pompás cicomát kapott, fényeivel, pultjaival, asztalaival megtestesít mindent, amire egy nyári étterem kapcsán vágyunk. Laza és fiatalos, ha kell romantikus, gyönyörű a gyep, illatoznak a rózsák, a sövények alatt bandáznak a sünök. Poharunkban jó bor, tányérunkon ízletes fogások. Kell ennél több? 

12/12

Alessio

Az Alessio egy igazi nagy öreg, a budai oldal otthonos, házias, tényleg az egyszerű, de nagyszerű olasz konyhára lövő helye, melynek hangulatos beltéri részéhez tartozik egy buja kis kert is. 2010 óta stabil pontja a budapesti olasz gasztronómiának, tipikusan az az étterem, ahová akkor is szívesen ellátogatunk, amikor kiszakadnánk a hétköznapokból, de az utazás éppen elérhetetlen, kivitelezhetetlen. Milánó, de még Trieszt is messze van, ha viszont fritto mistóra vagy egy jó cacio e pepe pastára vágynánk, az Alessio nyári kertjében élményszerű lesz!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Gasztró Szponzorált

Új helyet nyitott a közönségkedvenc ázsiai – A padthai wokbart már a Hegyvidéken is megtaláljuk

Megnyitott a padthai új egysége a Hegyvidéken, a MoM Sportban, így az ázsiai ízek rajongói nem maradnak finom falatok nélkül a környéken.

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Neked ajánlott

A