Keresés EN

Ez is érdekelheti

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt és után gyógyítottak benne, de kutatták itt a tífusz ellenszerét is, volt bunker, raktár és színház, 16 éve pedig múzeum.

Látnivalók és kultúra

Filmezz a szabadban! – Szabadtéri mozik Budapesten a Városligettől a Római-partig

Az utóbbi években igencsak népszerű lett a kertmozizás Budapesten, számos helyszínen rendszeresen tartanak szabadtéri vetítéseket, de a pop-up jellegű filmezések sem ritkák. Most az előbbieket gyűjtöttük össze toplistánkban, ezeken a helyeken egész nyáron válogathatunk majd a jobbnál jobb filmek között.

1/12

Kultik Terasz Corvin Plaza

A Kultik mozihálózat 2019-ben nyitotta meg szabadtéri helyszínét a Corvin Plaza tetőteraszán, ahol több mint 160 ülőhely és mozis büfé is várja a nézőket. A kínálat meglehetősen változatos náluk, emiatt szinte minden korosztály találhat magának valamit a műsorban. Vetítik például az E. T., a földönkívülit, A cápa első részét, a Szakíts, ha bírszt, de a Z világháborút is.

További infók itt.

2/12

fellini

A Fellini Római Kultúrbisztró nemcsak a teraszos helyek és a Római-part kedvelői között hódít, de a szabadtéri mozizás szerelmeseinek is az egyik nagy kedvence évek óta, hiszen aligha akad chillezősebb, romantikusabb hely a közös filmezésre, mint a Duna fövenyes partja. Hogy a mozizás közben a gyomrunk se korogjon, azt Fellini ételkínálata garantálja, amiben vega és vegán opciók is megtalálhatók.

További infók itt. 

3/12

magyar zene

A Magyar Zene Háza egész évben vetít zenés vagy zenei kapcsolódású filmeket, de a nyári szezonban az itteni előadások is szabadtérre költöznek, egészen szeptemberig. A már bejelentett filmek között olyanokat találunk, mint az Ezek a fiatalok!, a Kopaszkutya és a Csinibaba. Valamennyi vetítés ingyenesen látogatható.

További infók itt

4/12

Budapest Garden

A fővárosi kertmozik között a Budapest Garden is stabil szereplőnek mondható, ingyenes vetítéseiken ők is a mindenkori közönségkedvencek közül válogatnak, különböző műfajokból. Megfér itt egymás mellet Az oroszlánykirály és az Annabelle, de a Pi élete és a Kutyaszorítóban is. A filmek mellé természetesen itt is kapható rágcsálnivaló, pl. nachos és popcorn, de az italkínálat is kellően bőséges.

További infók itt

5/12

Virág Benedek Ház

Rendszeres vetítésekkel vár minket a nyár folyamán a Budavári Önkormányzat kulturális-közösségi központja, a Virág Benedek Ház is. Az alapvetően a ház belső udvarán tartott filmezések rossz idő esetén sem maradnak el, ilyenkor a nagyteremben rendezik őket. Az aktuális program szerint a Tánc az élet és a Bajnokok című filmek már biztosan a vászonra kerülnek.

További infók itt

6/12

momk

A MOMkult igazi úttörő a budapesti kertmozizást tekintve, ugyanis több mint 20 éve szerveznek rendszeresen szabadtéri filmnézéseket. Ezen a nyáron itt a magyar filmeken lesz a hangsúly, olyan alkotások lesznek láthatók, mint a Macskafogó, az eredeti Hyppolit, a lakáj, a Szép lányok, ne sírjatok! vagy az Isten hozta, őrnagy úr!. Eső esetén itt is fedett helyszínre kerülnek a vetítések, melyeken Hegyvidék KultKuponnal 50% kedvezménnyel lehet részt venni.

További infók itt. 

7/12

Várkert

Az egyik legszebb budapesti kertmozit kétségtelenül a Várkert Bazárban találjuk, ahol a Szárazárok színpad ad otthont a kutyabarát vetítéseknek, háttérben a pesti oldal panorámájával. A kínálatban megtaláljuk a Kojot négy lelke című animációs filmet, a Veszélyes lehet a fagyi és a Larry című filmeket is, de a Friss Hús rövidfilmfesztivál legjobbjaiból is láthatunk egy válogatást. A vetítések különlegessége, hogy előttük beszélgetések is lesznek az egyes filmek alkotóival.

További infók itt

8/12

Erzsébetligeti Színház

Az Erzsébetliget Színház sem maradhat ki a nyári kertmozizás élményéből, a kínálati skála itt is elég széles, kicsik és nagyok is megtalálhatják a maguk kedvenceit, de fontos szerepet kapnak a zenés filmek is. Itt is látható lesz a Kopaszkutya, de a Balaton Method, a Keménykalap és krumpliorr, a Szaffi és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan is műsorra kerül a nyár folyamán.

További infók itt

9/12

három szer

A Belváros egyik leghangulatosabb kávézójába az egyéb programok miatt is érdemes gyakran ellátogatni, de időnként kertmozit is tartanak a Három Szerb Kávéházban. A vetítéseket ugyan nem szabályos időközönként szervezik, de érdemes követni őket a Facebookon, és lecsapni a lehetőségre, amikor meghirdetnek egy-egy újabb közös mozizást.

További infók itt

10/12

Budapest Kertmozi

A Budapest Kertmozi a Budapest Film Zrt. szervezésében kínál ingyenes szabadtéri mozizási lehetőséget a város különböző pontjain. A nyár folyamán lesznek vetítések a Városháza udvarán, a Hunyadi téren, a Dunafok Szabadidőparkban és a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház kertjében is.

További infók itt

11/12

kupak

Noha a Kupak és Dugó Bár elsősorban az italkínálata miatt lehet vonzó a legtöbb vendég számára, extraként náluk is kertmozizhatunk időnként, ráadásul az aktuális filmeket mindig a követőik szavazhatják meg, ezért a Facebookon is érdemes csekkolni őket. 

További infók itt

12/12

b32 galéria

A kutyabarát B32 Parkmozi különlegessége, hogy a város esti nyüzsgésében és forgatagában adhatjuk át magunkat a filmezés örömének. Ezt az intim hangulatot a B32 Galéria és Kultúrtér előtti útszakasz lezárásával és infrafüles biztosításával teremtik meg, ami miatt a zajos villamos csilingelése vagy a vidám teraszhangulat közepén is elmerülhetünk az olyan magyar filmkülönlegességekben, mint a Testről és lélekről vagy a Drakulics elvtárs. A vetítésekre egységesen 1800 Ft-ba kerülnek a jegyek, ami a popcorn árát is tartalmazza. (x)

További infók itt. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Gazdátlan tényrakások – Petri-tér

Petri György író, költő és esszéista pályafutása során kritikusan figyelte meg a társadalmat, és írásain keresztül próbálta megérteni annak változásait. Petritől mindig is távol állt az intézményesülés. A szabályokat, a kötelezettségeket megkérdőjelezte, és inkább a sajátos meglátásait követte. A PIM kurátorai úgy gondolták, hogy Petri életművét és az általa képviselt „kívülálló életérzést” nem tehetik az intézmény falai közé egy hagyományos kiállítótérbe, ezért a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben, ma raktárban tekinthető meg a kiállítás.

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Kultúra

Világjáró előadássorozat: India

India varázslatos világába nyerhetünk betekintést a Világjáró előadássorozat első alkalmán, március 6-án, a Márai Sándor Művelődési Házban. A szinte kontinens méretű országot, a maga ezerszínű kultúrájával Elter Károly előadásában ismerhetjük meg alaposabban.

Neked ajánlott

A