Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró Éjszakai élet

Varázslók, képregények, kalózok és a bakelit szerelmesei – 12 tematikus budapesti hely

Milyen jóleshet az ital és csúszhat le a falat a torkon, ha olyan helyen üldögélhet közben az ember, ami a stílusát és/vagy az érdeklődési körét, hadd ne mondjuk, a mániáját is kielégíti, visszatükrözi. Például fantasyrajongóként egy olyan helyen vacsorázni, ami inkább emlékeztet egy varázslóbarlangra, semmint egy étteremre. A sor még folytatható, és folytatjuk is: összesen 12 helyet ajánlunk a figyelmetekbe, ahol legalább olyan fontos az arculatot meghatározó tematika, mint maga a vendéglátás.

1/12

The Magic

Sem Frodó, sem Harry Potter, sem a vasorrú bába nem bukkan ugyan fel a The Magic nevű helyen, de vannak mágikus burgerek, varázsnyalánkságok meg füstölgő bájitalok, nem beszélve a stílszerűen varázslóinasnak vagy boszorkánytanoncnak beöltözött személyzetről. A fantasyrajongók számára ideális helyről azt mondják, ez Budapest első varázskastélya. Ez kívülről talán nem látszik, de belülről nagyon is. 

2/12

Pirate Empire

Koponyák mindenütt, a falakat egy óriáspolip csápjai ütik át, a felszolgálók pedig autentikus ruhákban sürögnek az asztalok között, és nem azért, hogy kirabolják az embert, hanem hogy ételt-italt tegyenek a vendégek elé. A Pirate Empire, ahogy neve is mutatja, kész birodalom: ülhetsz a kikötőbe, a kalózkapitány kabinjába vagy a fedélzetre is akár. Ráadásul a helynek látványos fotópontjai is vannak, így aki kalózos szelfit szeretne megosztani magáról a közösségi médiában, itt elkészítheti. 

3/12

Tereza

Mexikó kissé misztikus, élénk színekkel teli világa elevenedik meg a Terezában. Itt természetesen fontos szerep hárul a közép-amerikai államban dívó halottak napja kultuszra és legnagyobb modern kori festőjükre, Frida Kahlóra is. Mexikói módra ehetsz és ihatsz a helyen, és bár sombrerót nem nyomnak a fejedbe, ettől függetlenül otthon, vagyis egy mexikói casa étkezőjében érzed magad

4/12

Sir Lancelot

A Sir Lancelot már régi játékos a budapesti tematikus éttermek között. Itt egyenesen a sötét középkorba jutsz, ami nem azért sötét, mert barbár, hanem azért, mert viszonylag keveset tudunk róla, és bár a Lancelotban is ehetsz úgy, hogy puszta kézzel téped a húst, de szigorúan az autentikusság nevében, nem pedig barbárságból. Elvégre így ettek a középkori királyok, lovagok, udvaroncok, de még a királykisasszonyok is.

5/12

Sunny Diner

A klasszikus út menti amerikai gyorskajáldák hangulatát hozza el a Sunny Diner, ami a Lancelot mellett a másik régóta nyitva lévő hely, ez is a tematikus helyek egyik elsője. Egyáltalán nem csodálkoznánk azon, ha miközben jól megtermett burgerünket falatozzuk betoppannának a Grease szereplői vagy pár karakter (mondjuk, Cooper ügynök, Laura Palmer és Bob hármasa) a Twin Peaksből. Mindkét esetben megállna a falat a levegőben. 

6/12

Marxim

A rendszerváltás előtti politikai rendszer meg úgy általában a kommunizmus inkább rémséges volt, mint előremutató és pozitív, mégis körbelengi az egészet valamiféle nosztalgia, köszönhetően egy rakás retró tárgynak meg a legendás 3,60-as kenyérnek. A II. kerületi Marxim is jó régóta erre fekteti a hangsúlyt, a kommunizmus ma már megmosolyogtató és megszelídült rémére. De azért nem kell megijedni, aki az egyedien hangulatos helyre belép, nem válik se partizánná, se KISZ-titkárrá, de még elvtársnak sem fogja szólítani a barátait. 

7/12

ParaNoir Pub

A horror és a kemény rockzene összetartoznak, ezt régóta tudjuk. A belvárosban található ParaNoirban mindkettőt megkapjuk. Dübörög a rock meg a metál, a belső kialakítás pedig elsősorban a horrorra meg részben a sötétben pompázó noirra épít. Bár a pubban az összes híres trancsírmester megjelenik valamilyen formában, ijedtségre semmi ok, mert mészárlás nem lesz a dologból, hacsak nem az italok szapora fogyatkozását az este folyamán nem fogjuk fel annak. 

8/12

Comics Bar

A bulinegyed szívében található Comics Bárt hétköznap senki ne keresse, mert egy héten mindössze három napot vannak nyitva: csütörtökön, pénteken és szombaton. A helyen a különböző szuperhősök és az alternatív képregények szereplői mellett kocsmakvíz- meg karaokeesteket is tartanak, de a hangsúly akkor is a rajzolt figurákon van, és ez nemcsak a falat borító képregénytapétát jelenti, hanem az étel- és az itallapot meg az azokon szereplő tételeket is. 

9/12

Zsiv

Egyik kedvencünk a Café Zsivágó, ami azokat a tematikus helyeket kedvelőket vonzza majd, akik kicsit kifinomultabbak az átlagosnál. Nem is elsősorban a teázgatás meg a pirogozás miatt, hanem mert a kávézó úgy lett kialakítva, mintha egyenesen egy Tolsztoj-regénybe lépnénk be, vagy egy olyan, felvilágosult orosz nemeshölgy szalonjába, ahova még Katalin cárnő is hivatalos, és ahol orosz költők verseit olvassák fel egymásnak a vendégek, miközben a vodkát kortyolgatják. 

10/12

Beat On The Brat

A Király utca és a Csengery utca sarkán lévő ROOTS helyén korábban a környék videótéka-legendája volt, de mióta bezárt, a filmrajongókat felváltották a baseballsapkás arcok, vagyis a rap meg a hiphop elkötelezettjei. Elsősorban ők töltik meg a helyet, ahol stílszerűen színes graffitik borítják a falakat, de van egy erős underground hangulata is, már csak a trúság miatt is. Az is betérhet ide, aki se nem rapper, se nem hiphopper, de bírja a kultúrát. Bár nem lesz egyből tagja a krúnak, de kinézni sem fogják.

11/12

Beat On The Brat

Az őrült nagy zenerajongók, valamint a vinylek szerelmeseinek törzshelye a bulinegyedből költözött Budára, a Margit híd hídfőjének közelébe pár évvel ezelőtt. Azóta pedig stabil gyökeret eresztett. A Beat falait sűrűn borítják a koncert- és lemezplakátok, de van a helyen lemezjátszó és egy csomó megvásárolható bakelit, CD és kazetta is, és folyton szól a zene. Kis túlzással itt mindenkiből zenefüggő válik. 

12/12

Edith

Az Edith egy korábbi neves hely, a Piaf utódja és maga a testet öltött dekadencia, nem véletlen a név: mintha egy eldugott párizsi mulatócskában járnánk, tompított vörös fények, Thonet-székek és éjszakai pillangók között. Itt nemcsak bulikat tartanak, de színházi előadások is gyakran vannak, az ember pedig belépve könnyen átcsábul az élet sötét oldalára, de ez úgyszólván kötelező ezen a félviláginak tetsző és nagyon tetszetős helyen, ahol az erkölcsösség sosem túlórázik. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Lost in Balagan with Elysian

Március 6-án a Balagan és Elysian együttműködését követhetjük és kóstolhatjuk végig. A zero waste égisze alatt megszervezett esemény a konyhán „leeső” alapanyagokra épül. Szabó Máté és az Elysian csapata az előző napokban szárít, fermentál, kóstol, hogy a nagy napon, este hét órától átvegyék az irányítást a pultban. Az összetevők között szerepel például füge, gorgonzola, cukkini és kesudió, úgyhogy biztosan különleges ízvilágú koktélokra számíthatunk.

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Neked ajánlott

A