Ha a klasszikus menetrendet követve a karácsonyt a családdal töltjük, akkor úgy igazságos, hogy a két ünnep közötti időszakot a barátokra szánjuk. Ilyenkor be lehet pótolni az ajándékbeszerző körutak miatt elmaradt találkozókat, és a kötelező köröket magunk mögött hagyva békés közös ünnepléseket szervezhetünk. 10 témában van tippünk rá, hogy hol.

1/10

Korizzatok vagy jégdiszkózzatok!

Egy korábbi cikkünkben összegyűjtöttük a kedvenc budapesti jégpályáinkat, és jó hír, hogy ezek nagy része nyitva lesz a két ünnep között. Azaz ha a társaság szeret korcsolyázni vagy forralt borral a kezében nézni, ahogy mások siklanak a jégen, mehetünk például a város legnagyobb pályájára, a Városligeti Műjégre. Ha bulival is megtoldanánk az élményt, a Budapest Park Jégvilágában a helyünk, ahol december 27-én jégdiszkót tartanak. Ha pedig egy külső kerületben keresünk különleges élményt, a Csepel Jégpark jégfolyosóit valószínűleg semmi sem fogja überelni. 

2/10

Társasozzatok Mad Scientist sörök mellett!

Mad Scientist őrült jó söreinek Anker közi otthonában december 27-re társasestet hirdettek. Így ha a barátaink nem riadnak vissza egy kis versengéstől, öt órától egészen zárásig jöhetünk, hogy kibéreljünk egy tetszőleges játékot a pultból, majd letelepedjünk vele egy frissen csapolt IPA és hozzá jól csúszó falatok (mint kimcsi, haltepertő, MAD halászlé vagy BBQ-kacsamell) mellé. Ajánlott asztalt foglalni, amit itt tehettek meg.

3/10

Próbáljatok szerencsét a Gaby’s bingóestjén!

Sokszínű és nyitott baráti társaságoknak ajánljuk az újlipótvárosi Gabys Budapestet, a Los Angelesből Budapestre költözött Bryan Wilson helyét. Profi a vendéglátás, közvetlen a hangulat, és december 28-án még bingózhatunk is. A bingó nem bonyolult, de szórakoztató játék, aminek a műsorvezetője Valerie Divine drag queen lesz. Asztalt foglalni telefonon tudtok.

4/10

Menjetek Szabó Balázs-, Solére-, Irie Maffia- vagy Dope Calypso-koncertre!

Ha a barátainkkal egy koncerttel lepnénk meg egymást, az Akvárium, az A38, de a Központ is a rendelkezésünkre áll a két ünnep között. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén duplázik a Szabó Balázs Bandája az A38-on, a december 29-i ráadáskoncertre pedig még elcsíphetünk jegyeket. Mindeközben a Központban a Solére & Friends tart évzáró bulit, amire a helyszínen lehet belépőt vásárolni. December 30-án az Akvárium egyik termében a Dope Calypso (vendég: Abigél), a másikban pedig az Irie Maffia is színpadra lép. Ezeket a bulikat kifejezetten azoknak ajánlják, akik a szilveszteri kötelező örömködés helyett előrehozott évbúcsúztatót tartanának.

5/10

Cseresznyézzetek egy tálból!

Karácsony vagy nem karácsony, a közös vacsora mindig jó ötlet. Ám a következő helyekre csak olyan emberekkel jöjjünk, akik nem bánják, ha egy tálból kell falatozni, és nem veszélyezteti a kapcsolatokat, ha megindul a kezünk a sült krumplijuk felé. Az UnoMasban és a Pata Negrában a kicsi adagokban érkező, de annál színesebb és illatosabb spanyol tapasoknak garantáltan az asztal közepén a helyük. Ugyanez igaz a közel-keleti vonalon mozgó Mazel Tov, Babka Deli és Dobrumba hummuszban, muhammarában és salátákban bővelkedő fogásaira vagy a Kismező Digó-recepteken nyugvó pizzáira.

6/10

Szánkózzatok a havas Normafán!

Kis trükk és ámítás segítségével ugyan, de folyamatosan esik a hó a Normafán. Nemrég a Hegyvidéki Önkormányzat tette közzé a hírt, hogy sportolásra alkalmas szórt hóval várják a terepen azokat, akik szánkózni vagy sífutni szeretnének. Így ha a baráti társaság vevő a kültéri sportolásra (vagy túrára), elő az aláöltözőkkel! A kellőképpen átfagyott végtagokat aztán a Normafa Síházban kényelmesen fel lehet melegíteni egy Tubi forró tea és egy meggyes rétes mellett.

7/10

Igyatok egy extra forró csokit a Rengeteg RomKaféban!

Nincs szívmelengetőbb látvány egy forró csokinál. Kivéve, ha az említett forró csoki 1600 változatban, csipkés terítők és 540 plüssmackó társaságában, azaz a Rengeteg RomKaféban várja, hogy kikanalazzuk. A közös ünneplés tökéletes apropója annak, hogy megnézzük a kultikus kávézó új és tágasabb otthonát a VI. kerületi Szinyei Merse utcában, melyről nemrég részletesen is beszámoltunk.

8/10

Fessetek kerámiát!

Ha kreatív a csapat, és azt sem bánja senki, hogy a szemtől szembe társalgás helyett agyagedények és festékpaletták a beszélgetés címzettjei, a kerámiafestés szuper program lesz. Az aprólékos pingálásban való elmerülés igazi flow-élményt ad, de annyi koncentrációt mégsem igényel, hogy ne lehessen közben kitárgyalni az idei év legviccesebb karácsonyi ajándékait. A Kálvin térhez közeli MadeByYouba előzetes bejelentkezéssel bármikor jöhetünk kerámiát festeni, az Apacuka ceramics esetében pedig élményagyagozásba kapcsolódhatunk be előre meghirdetett Nyitott Műhelymunkákon.

9/10

Csípjetek el egy színházi előadást!

A színházjegy utolsó utáni pillanatos ajándéknak, de közös programnak is szuper, és vannak még elérhető helyek a két ünnep közötti előadásokra. A diótörő ugyan nem tartozik közéjük, de az Orlai Produkció, a 6szín és a Belvárosi Színház műsorában is találhatunk kedvünkre való darabot. Ilyen lehet a Balkon kilátással, a Redőny vagy A cégvezető.

10/10

+1 Nézzétek meg Eta néni házát Dabason vagy a gödöllői Karácsonyházat!

Ha kitolnátok a karácsonyi hangulatot, és a társaság nem ragaszkodik Budapesthez, érdemes célba venni a közelben lévő Gödöllőt vagy Dabast. Bármelyik kiruccanás Instagramra való élményekkel fog jutalmazni. Eta néni dabasi házának ünnepibe öltöztetett kertje évek óta látványosságnak számít: a fényeket délután 4-kor kapcsolják fel, a látogatás pedig este 8 óráig lehetséges, egészen január 6-ig.

Ha Gödöllőre december 29-ig ejtünk meg egy kirándulást, még épp meg tudunk nézni egy különleges helyszínt, amit 23 éve tölt be a karácsony szelleme. Az ingyenesen látogatható Karácsonyházban csodás díszeket és az ünnepi lakberendezés kellékeit is megvásárolhatjuk, a hely azonban jóval több ennél, a fények és az enteriőr teljesen kiragadja a látogatókat a szürke hétköznapokból. 

Címkék