Hamarosan jönnek a karcos mínuszok, reméljük, velük együtt a hótakaró is megérkezik, és a téli idő egyet jelent a forró italokkal és az otthonos, szeretetteli süteményekkel, desszertekkel is. Persze a bejgli, a hókifli és a zserbó örök, de itt van még nekünk jó néhány szenzációs finomság, az aranygaluskától a flódnin át a gőzgombócig, melyek hozzátartoznak a téli hónapokhoz. A budapesti felhozatal eléggé rendben van, meg is osztjuk a tippjeinket!

1/7

Császármorzsa

Az év első negyedében nyílt a kifejezetten a császármorzsára fókuszáló újbudai hely, ahol nincs helye a vitának, ugyanis a darás, morzsásabb változatot ugyanúgy megrendelhetjük, mint az osztrákok palacsintaszerű smarniját. Mazsolásan, mazsola nélkül, lekvárral, almaszósszal, vastag porcukorréteggel, néhanapján cukor- és gluténmentesen. Nagyon támogatjuk ezt az ötletet!

2/7

Arán pékség

Az Aránban nincs az a finomság, amit ne falnánk be, de tudni kell, hogy a fahéjas tekercsen, a baszk sajttortán és a brownie-n kívül szezonális sütiket is tartogat a pult. Ilyen például a mennyei flódnijuk vagy a szigetországban imádott mini mince pie, ami omlós, fűszeres, és egy harapásra hozza a téli hangulatot. 

3/7

Felix kitchen & bar

2019-es nyitása óta sok változás és fejlesztés történt a FELIX Kitchen&Bar életében, de egy dolgot megtartottak, ez pedig a 2-3 főre készített, gyönyörű és nem kevésbé ízletes aranygaluska. Pekándió, porcukor, vaníliamártás és sóskaramell-fagyi koronázza a puha, süppedős kelt tésztát. A ház mákos gubája is gigászi adag, szintén 2-3 főre készül, és népszerűsége megközelíti a galuskáét. 

4/7

Első Pesti Rétesház

Lássuk is, hogy milyen rétesek készülnek az Első Pesti Rétesházban: almás, túrós, meggyes, sárgabarackos, szilvás, mákos, málnás-túrós, meggyes-túrós, barackos-túrós, almás-mákos, meggyes-mákos és az örök megosztó káposztás. Szerintünk akkor igazán élményszerű ez a süti, ha töltelékhangsúlyos, tésztája pedig vékony és a kellő helyeken roppan is – náluk éppen ez a módi. 

5/7

Normafa Síház

A Normafa Síház szerethetővé teszi a zimankót, hiszen náluk akár egy egész délutánt eltölthetünk a magaslaton. Persze hóban a legjobb a „hüttézés”, amihez az összes nyalánkság helyben vár: kívül ropogós, belül vajpuha a kürtőskalács, és náluk is várnak a rétesek. A téli édes falatok mellé kötelező a forralt bor, a rumpuncs, és elérhető a Tubi forró tea is, amivel hamar felmelegedhetünk. A síház átalakítás miatt most éppen zárva van, de a körülötte lévő bódékban megkapunk minden finomságot.

6/7

Kuglóf

A névadó édesség természetesen egész évben elérhető a Kuglófban, miniatűr és nagyobbacska változatokban is. Az ünnepek közeledtével a családi kuglófok előrendelése is fontos programpont náluk, de bármikor be is mehetünk, hogy aztán belga csokikrémmel, sós karamellával vagy sárgabaracklekvárral kenjük és kakaóval öblítsük. 

7/7

Erdős és fiai

Erdősék kelenföldi cukrászdája nyáron a végeláthatatlan fagylaltkínálat miatt vonzó, télen pedig a mesebeli kirakat és a hidegre hangolt édességek sokasága az, amiért nem tudnánk kihagyni. Készítenek ízletes téli fagyit csokis és pisztáciás változatban, de karácsonyig különleges ütőfás mézesekből is lehet vásárolni náluk. 

Címkék