Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Filmezés a csillagos égbolt alatt – Kertmozik balzsamos nyárestékre

Júniusban a jó idővel együtt beköszöntenek a langyos esték is, amikor jólesik egy pohár itallal és némi harapnivalóval együtt a szabadban lenni. A szabadtéri mozikban pedig ezt az élményt egy jó filmmel is kiegészíthetjük. Budapesten már több helyszínen is kipróbálhatjuk ezt a szórakozást.

1/17

Hunyadi tér

Az Eötvös10 és a Budapesti Kertmozik szervezésében családias környezetben és fesztiválhangulatban tölthetünk egy estét olyan, könnyedebb filmek társaságában, mint a Rocketman vagy a Szerelemre hangszerelve, de olyan, elgondolkodtató alkotásokat is megnézhetünk, mint a Szupernóva vagy A halál és a lányka. A vetítések augusztus 13-ig szombatonként lesznek.

Több infó: ITT

2/17

Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Házának szabadtéri színpadán, a Ligetben is lesznek ingyenes vetítések. Szeptemberig olyan kultikus régi magyar filmek közül válogathatunk, mint a Megáll az idő vagy az Eszkimó asszony fázik. Az alkotások különleges zenei csemegét is kínálnak, hiszen a korszak jelentős előadóinak dalai kísérik a jeleneteket. 

Több infó: ITT 

3/17

Esernyős

Érdemes lesz az óbudai Esernyős programjait is figyelni, hiszen már évek óta tartanak filmvetítéseket is jókora udvarukon. A belépőjegyek továbbra is 1000 Ft-ba, illetve diákoknak, nyugdíjasoknak 800 Ft-ba kerülnek, a vetítések pedig rossz idő esetén sem maradnak el, hanem a rendezvényterembe kerülnek át. A következő előadás június 23-án lesz, amikor az Anette című filmet nézhetjük meg. 

Több infó: ITT 

4/17

Kultik Terasz

A város szívében, a Corvin Plaza tetején is átélhetjük a kertmozizás élményét. A Corvin Kultikban ugyanis 1500 forintos általános, 1250 Ft-os kedvezményes vagy 2500 Ft-os exkluzív jegyárért népszerű, a legtöbb esetben az egész család számára önfeledt szórakozást kínáló filmeket nézhetünk meg. 

Több infó: ITT 

5/17

Budapest Garden

Júniusban este 9 órától ingyenes filmvetítésekkel várnak bennünket a Budapest Gardenben. Mivel a kertmozi a Garden Beach homokos részén található, szinte tengerparti hangulatban élvezhetünk olyan, magyar szinkronos közönségfilmeket, mint a Blöff vagy A nagy Gatsby

Több infó: ITT 

6/17

Várkert

A Várkert Bazárból nemcsak csodás kilátást élvezhetünk a pesti oldalra, hanem változatos filmes kínálatból is válogathatunk. A Múzeumok Éjszakája keretében is lesznek vetítések, és külön estéket szenteltek a magyar tengernek is, a Balaton retrospektív keretében újraélhetjük a régi idők nyaralásainak hangulatát. Ezenkívül válogattak a magyar művészfilmes vonalról is, megnézhetjük a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál legjobb alkotásait is. Egyes vetítésekért 2500 Ft-ot kell fizetnünk, míg más filmeket ingyenesen tekinthetünk meg.

Több infó: ITT 

7/17

Három szer

A Három Szerb udvarán a nyári hónapok alatt havonta olyan nemzetközi kultfilmeket vetítenek, mint a Ponyvaregény, az Ifjúság vagy a Keresztapa, de lesznek hazai klasszikusok is. A vetítéseket általában néhány héttel előbb hirdetik meg Facebook oldalukon. A pici, 30-40 fős kerthelyiségben még az is előfordulhat, hogy a vendégek kérésére is beszereznek filmeket, így még különlegesebb közösségi élményben lehet részünk. 

Több infó: ITT 

8/17

Kertmozi 15

A Csokonai Művelődési Ház kertmozijában csütörtökönként fél 9-től az utóbbi évek legsikeresebb magyar filmjei közül válogathatunk. 500 Ft-os jegyárért olyan eljövendő klasszikusokat tekinthetünk meg, mint a Valami Amerika vagy a Liza, a rókatündér

Több infó: ITT

9/17

Köki Kultik

A Köki Teraszon 1500 Ft-os és 1250 Ft-os jegyárakon bőséges filmes palettáról válogathatunk. Népszerű amerikai rajzfilmek és könnyed, csajos romkomok mellet olyan, fajsúlyos klasszikusok is feltűnnek a műsorban, mint a Nagymenők vagy A sebhelyesarcú

Több infó: ITT 

10/17

Mad Kert / Főzdepark

Érdemes figyelni filmvetítésekért a Mad Kert Facebook-oldalát is, hiszen péntekenként a hely vendégei ingyen mozizhatnak náluk, és ahogy az eddigi műsorból látjuk, az ijesztgetésé lesz a főszerep. Ezen a héten például elszabadul a gonosz a csillagok alatt, és egy jó hideg sör társaságában nézhetjük meg a Hellraiser című horrorklasszikust. 

Több infó: ITT 

11/17

Orczy Summer Chill

Az Orczy-tó partján ingyenes programsorozat keretében lazulgathatunk nyáron. A sokoldalú zenei kínálat mellett csütörtökönként kertmozi is lesz, olyan régi magyar klasszikusokkal, mint az eredeti, 1934-es Meseautó, A tanú vagy a Kopaszkutya. A vetítések 20.45-kor kezdődnek. 

Több infó: ITT

12/17

Városmajori Szabadtéri Színpad

A 100 éves Városmajori Szabadtéri Színpadon most a klassz színházi programok mellett azt is megtudhatjuk, hogy mi Beck Zoli, Bangó Margit vagy éppen Mucsi Zoltán kedvenc filmje, sőt 1000 Ft-ért meg is nézhetjük ezeket az alkotásokat. A vegyes kínálatban mindenki megtalálhatja a kedvencét, hiszen a Liliomfitól Paolo Sorrentino csodálatos képi világú, Ifjúság című filmjén át az Üvegtigrisig sokféle alkotást megnézhetünk. Igazi csemegének pedig A jó főnök című spanyol Oscar-jelölt premier előtti bemutatója ígérkezik. 

Több infó: ITT 

13/17

MOMkult

A MOMkult az egyik első budapesti kertmozis helyszín, ahol már 20 éve nézhetünk filmeket. Most nyáron 400 Ft-os jegyárért néhány hetente szerdánként 21 órakor várnak bennünket, olyan filmekkel, mint a Hook, a L’ecsó vagy a Szerelmünk lapjai
 
Több infó: ITT 

14/17

B32

Augusztusban minden szerdán a B32 előtt személyazonosító okirat ellenében átvehető infrás fejhallgatóval nézhetünk meg egy-egy érdekes darabot az elmúlt évek igaz történeteken alapuló magyar filmjei közül. A vetítések 9-kor kezdődnek, és olyan alkotásokat láthatunk, mint A Viszkis vagy A létezés eufóriája

Több infó: ITT 

15/17

Fellini

Sajnos idén nem a korábban ismert stégről élvezhetjük a filmeket a Felliniben, de azért ugyanaz a hamisítatlan vízparti hangulat fogad bennünket, mint amit megszoktunk. Az ingyenes vetítéseket szerdán élvezhetjük a lazulás maximumát nyújtó nyugágyakból.

Több infó: ITT

16/17

Óbudai Nyár -

Az Óbudai Nyár keretében több óbudai helyszínen is lesznek vetítések, ahol a város közelében, saját pokrócról olyan filmeket nézhetünk meg, mint a Mamma Mia! vagy a Kincsem

Több infó: ITT

17/17

Gundel Kertmozi

A megújult Gundel kertmozis programja ugyan kicsit kilóg a megszokott, pokrócos, csillagfényes romantikából, de nem kételkedünk benne, hogy különleges élményben lesz része azoknak, akik ellátogatnak ide. A nyár folyamán 30-as évekbeli klasszikusokat, a Hyppolit, a lakájt és a Meseautót nézhetjük meg, miközben különleges ételsort kóstolhatunk. 

Több infó: ITT 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A