Ha már lekopott a nyári barnaság és eltettük az összes gyümölcsöt befőttnek vagy pálinkának, akkor eljött az őszi bekuckózás ideje. Sajnos a múlt évi karanténidőszakban épp elég részünk volt ebben, fél mázsa online vásárolt kiegészítő társaságában élvezhettük a hónapokig tartó kényszerhyggét. Őszi városi workshopokat ajánlunk azoknak, akik az idei telet másképp, kicsit aktívabban, nagyobb társaságban képzelik el.

1/11

Jenői Pékség – kovászos workshopok

Ősszel is érdemes lesz ellátogatni Budajenőre, a Jenői Pékség workshopjaira, Ormós Gabriellához. A kovászkirálynő ugyanis már évek óta segíti azokat, akik többet szeretnének megtudni a kenyérsütésről. A tanfolyamok több olyan kovászbarátnak nyújtottak profi inspirációt, akik ma már pékséget üzemeltetnek. A helyszínen kezdő és haladó kenyeres workshop közül választhatunk.

További infó: ITT

2/11

Panelpék – kenyérsütő tanfolyam

Szintén egy kiváló péktől tanulhatunk az egynapos tanfolyamok keretében, ahol betekintést nyerhetünk a különböző lisztfajtákba is. A tanfolyamról nem fogunk üres kézzel távozni, hiszen készül majd bagett, focaccia, pizza és kenyér is.

További infó: ITT

3/11

A ZHAO ZHOU vad teái – teaworkshop

A hideg beköszöntével egyre jobban eshet egy-egy pohár tea, így a ZHAO ZHOU workshopja különösen aktuális lehet. A hely már eddig is ismert volt kiváló minőségű, Ázsiából érkező teáiról, a workshopokon pedig még többet tesznek azért, hogy helyesen fogyasszuk a forró italt. A több mint 3 órás foglalkozáson teakóstoló vár bennünket, de a teatermelés és a teafogyasztás rejtelmeibe is bevezetést nyerünk.

További infó: ITT

4/11

Cho Coco – bonbonkészítő workshop

A Cho Cocóban jól tudják, hogy a hideg szürkeséget egy kevés bonbon segítségével a legegyszerűbb átvészelni, és abban segítenek, hogy ezt profi módon tegyük. Kiváló minőségű belga csoki segítségével tanulhatjuk meg a bonbonkészítés alapjait, a temperálást, a bonbonöntést, a csokiganache-készítést és a különböző díszítési módokat.

További infó: ITT

5/11

Párisi Udvar – whiskey-workshop

Budapest egyik legelegánsabb helyszínén igazi férfias programban vehetünk részt szombat délután. Kóstoló és az alkoholos ital ízét tökéletes mértékben kiegészítő ételek segítségével vezetnek be minket a whiskey-k izgalmas világába. Végezetül pedig elkészíthetünk három klasszikus whiskey-koktélt: az old fashionedöt, a whiskey highballt és a boulevardier-t.

További infó: ITT

6/11

Plante Budapest – modernmakramé-workshop

Budapest egyik legmenőbb virágboltjában új növénytartót készíthetünk zöld kedvenceinknek makramécsomózással, így a lakberendezés mellett új, érdekes hobbit is tanulhatunk, és megtehetjük az első lépést a letisztult, skandináv típusú otthon felé.

További infó: ITT

7/11

PINKPONILO – kezdő kimonóworkshop

Nem túlzás azt állítani, hogy a kimonó mostanában reneszánszát éli. A kényelmes, könnyed és sokféleképpen variálható ruhadarab sokféle viseletet feldobhat, télen alá- és föléöltözhető. A workshopon elkészíthetjük a sajátunkat a PINKPONILO varró- és divatstúdió által használt megmaradt anyagokból, így a trendek mellett a környezetre is figyelhetünk.

Több infó: ITT

8/11

Tomaleti – upcycling workshop, avagy a hordható kiegészítők

Környezettudatos és nagyon speciális esztétikájú ékszereket készíthetünk magunknak használt bringabelsőből. Férfiakat és nőket is várnak a programra, ahol fülbevalót, nyakláncot, bringadíszt, övet, kulcstartót, gyűrűt, medált és karkötőt is alkothatunk. A workshop a Szimpla Kertben lesz, október 30-án, a vegán vásárral és a növénysimogatóval egy időpontban.

További infó: ITT

9/11

IWOLA – varróworkshopok

Az IWOLA márka kifinomult és nőies öltözékei már ismertek a budapestiek körében, azt azonban kevesen tudják, hogy hétvégente néhány órás varróworkshopokat is tartanak, ahol könnyen elkészíthető ruhadarabokat, kiegészítőket, például szatyrot, hajgumit vagy kötényt készíthetünk magunknak.

További infó: ITT

10/11

Anna Amélie – táskaworkshopok

Az Anna Amélie-nél a bőrösszakma alapjaiba kóstolhatunk bele, és elkészíthetjük személyre szabott táskánkat. A foglalkozások alkalmával különböző fazonú táskákat készíthetünk, amelyeket profi segítséggel, a saját fantáziánknak megfelelően szabhatunk testre, így az alapfazonból létrehozhatjuk teljesen egyedi kiegészítőnket.

További infó: ITT

11/11

Creator Nyitott Műhely – barkács 1.0 tanfolyam/workshop

Alapozó barkácstanfolyam a DIY szerelmeseinek. A foglalkozás alapszintű, de mind kezdő barkácsolóknak, mind haladóbb DIY-fertőzötteknek ajánlják, így profi segítséggel sajátíthatjuk el az eszközök használatát és a barkácsolás alapjait.

Több infó: ITT

Címkék