A zöldben piknikezni mindig nagyon hangulatos, de mostanság az sem elhanyagolható szempont, hogy biztonságosabb is a szabadban összejönni barátainkkal vagy a családdal. Össze is szedtünk nektek most tíz szuper, könnyen elérhető helyszínt, ahová bátran kitelepülhettek némi elemózsiával és egy nagy pokróccal.

1/10

Margitsziget

A Margitszigetet bizonyára senkinek sem kell bemutatnunk, aligha akad olyan lakója a városnak, aki ne ejtőzött vagy sportolt volna már Budapest egyik legnagyobb egybefüggő zöldfelületén. A Nagyréten bőven akad hely mindenki számára, de ha megunjuk az ücsörgést, érdemes egy nagy sétát is tenni a Japánkert, a Víztorony és a zenélő szökőkút körül.

2/10

Kopaszi-gát

Amellett, hogy a vízi sportokat kedvelők szívének is kedves, a Kopaszi-gát pázsitja a pihenést keresők számára is hívogató. A Lágymányosi-öböl nyugodt vizét kémlelve rendezhetünk itt magunknak pikniket, ha pedig a magunkkal hozott finomságokból kifogynánk, számos bisztró és terasz kínálata is rendelkezésünkre áll, sőt a gyerekeket játszóház is várja.

3/10

Filozófusok kertje

A Gellért-hegyen, a Filozófusok kertjében csodálatos kilátás mellett heveredhetünk le a fűbe. A város egyik legjobb naplementenéző szpotja egyben tökéletes randihelyszín is, hiszen míg a Citadellán folyamatos a jövés-menés, itt zavartalanul figyelhetünk egymásra. A nyugalmat többek közt Buddha, Mahátma Gandhi és Jézus Krisztus szobrai vigyázzák „egymás jobb megértéséért”.

4/10

Nehru part

Az India első miniszterelnökéről elnevezett Nehru part a pesti oldal egyik legkedveltebb parkja, ahol állandó a pezsgés, hála a Bálna és a Corvinus Egyetem közelségének. Bár a Nehru part kevésbé a nyugalom szigete, a 2-es és a 4-6-os villamos közelsége miatt így is ideális választás lehet, de ha romantikázáshoz keresnénk alkalmas helyszínt, nézelődjünk inkább másutt.

5/10

Tabán

A Gellért-hegy és a Várhegy között húzódó városrész régóta szerves részét képezi Budapest kulturális életének, de a pihenésnek is teret enged az árnyas, ugyanakkor tágas rétekkel is tarkított parkjában. Könnyen elérhető, mégis kevésbé látogatott, mint például a Margitsziget, ezért főként azok számára ajánljuk, akik csendesebb környezetre vágynak, ahová olvasni is bármikor ki lehet ülni.

6/10

Vérmező

Szintén a Várhegy mellett, de annak nyugati lábánál nyúlik el a Vérmező, ám hiába a vészjósló név, mára már az I. kerület egyik kedvelt zöldövezeteként beszélhetünk róla, amely piknikezéshez sem utolsó. Nem olyan dimbes-dombos, mint a Tabán, azonban ami a megközelíthetőségét és a tágasságát illeti, a két park meglehetősen hasonló.

7/10

Rákóczi Kert

A családok igényei szerint tavaly megújított csepeli Rákóczi Kert kellemes kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az órási játékvárral és futókörrel is büszkélkedő parkban tűzrakóhelyet és számos padot is lelünk, így minden adott egy szuper családi délutánhoz – összesen 25 ezer négyzetméteren.

8/10

Római-part

A Római-partnál nem igazán találunk jobb helyet, ha közvetlenül a víz mellett szeretnénk piknikezni. Ha nem otthonról vinnénk a harapni- vagy innivalót, a környéken számos remek vendéglátóhelyet találunk, ahol beszerezhetjük ezeket. A kavicsos part miatt érdemes vastagabb vagy több pokróccal készülni, illetve ne hagyjuk otthon a szúnyogriasztó sprayt sem.

9/10

Orczy-park

A 2018-ban felújított, 26 hektáros Orczy-park is számos igényt kiszolgál, otthon érezhetik itt magukat a családok – a kisebbek egy menő játszótéren is levezethetik a feszkót –, a sportolók is, de randevút is szervezhetünk ide, hiszen a tavon még csónakázásra is van lehetőség. 

10/10

Hajógyári-sziget

Az Óbudai- vagy Hajógyári-sziget kellően nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen mindenki, aki természetközelben, ugyanakkor a belvárostól mégsem túl távol kapcsolódna ki. Ide bátran kihozhatjuk magunkkal a négylábú kedvenceinket is, a széles réteken való futkározás után pedig a fák árnyékában teríthetjük le pokrócunkat.

Címkék