Összegyűjtöttük nektek a kedvenc rekortánborítású budapesti futópályáinkat Újpesttől Csepelig, így azok is találhatnak köztük alkalmas útvonalat, akik kímélnék az ízületeiket.

1/10

Bikás park

A Bikás park nagyjából 800 méter hosszú futóköre Buda egyik legnépszerűbb útvonala, ami a park könnyű elérhetőségének is köszönhető. Bemelegítéshez vagy levezetéshez kiválóak a szabadtéri kondieszközök, de a parkban sportpályák is rendelkezésre állnak.

2/10

Feneketlen-tó

Újbudán még egy helyszín akad, amely kedves a futók szívének, ez pedig a Feneketlen-tó, ráadásul street workout eszközök itt is rendelkezésre állnak, ha erősítenénk is.

3/10

Ferenc tér

Ferencváros egyik leghangulatosabb terét 2016-ban újították fel, ekkor alakítottak itt ki rekortánborítású futópályát, amelyet azóta is előszeretettel használnak a környékbeliek. A bérházak és vendéglátóhelyek által övezett tér a város egyik legbiztonságosabb része, ahol futásra adhatjuk a fejünket.

4/10

Holdudvar park

Óbuda közkedvelt parkja, a Holdudvar néhány éve újult meg, ami nem csupán nagyobb játszóteret, street workout eszközöket, utcabútorokat és pingpongasztalokat jelent, hanem itt is gondoltak a futókra. Itt egy 450 méteres futókör öleli körül a parkot, klasszikus lakótelepi környezetben.

5/10

Margitsziget

Budapest zöld szívét valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk, mindazonáltal egy ilyen listából kihagyhatatlan a szigetet körbeölelő, több mint 5 km-es futópálya. A Margit és az Árpád híd irányából is könnyen elkezdhető kör mellett itt is érdemes kihasználni a sziget északi és déli felén is megtalálható szabadtéri kondiparkot.

6/10

Normafa

A Normafa nemcsak a főváros egyik legkedveltebb kirándulóhelye, hanem a sportolók számára is ideális helyszín a mozgásra. A Jánoshegyi úttól a kilátóig húzódó, 2040 méteres rekortánpálya azok számára lehet ideális, akik tiszta levegőben, a város zajától távolabb szeretnének hódolni a futás örömének.

7/10

Rákóczi Kert

Csepelen a Rákóczi Kert lehet jó alternatíva, ahol a hatalmas park és játszótér mellett futóút is létesült a 2019-ben történt felújítás során. A körbekerített területet éjszakára bezárják, cserébe viszont napközben ingyenes WC, több ivókút és mindenekelőtt biztonság várja itt a futókat.

8/10

Semsey Aladár park

A IV. kerületben található Semsey Aladár park 2017-ben kapott kiépített, rekortán borítású futópályát. Újpest egyik legnagyobb parkjában több mint 340 méteres kör áll rendelkezésre, amely szinte végig fák árnyékában biztosítja az ízületkímélő futás lehetőségét.

9/10

Városmajor

A Városmajorban található futókör nem csupán a környéken lakók számára lehet jó megoldás, de a Margitszigetet is tehermentesíti az 585 m hosszú és 140 cm széles pálya, melyet térfigyelő kamerák és lámpák is vigyáznak, hogy sötétedés után is biztonságosan lehessen itt futni. Az egyéb mozgásformák kedvelői számára itt is rendelkezésre állnak street workout eszközök is.

10/10

Gesztenyés kert

A XII. kerületben található Gesztenyés kertben pár évvel ezelőtt adták át a 400 méter hosszú, gumiborítású futópályát, amelyen százméterenként felfestés is segíti a futókat. A burkolat vízáteresztő anyagból készült, így gyakorlatilag időjárástól függetlenül alkalmas sportolásra, de fagyok idején azért itt is legyünk óvatosak.

Címkék