Keresés EN

Szabadidő

10 bakancslistás túra a Dunakanyarban

Az ország egyik legszebb vidéke – ha nem a legszebb – a Dunakanyar, ahol számos kirándulós program várja a túrázni vágyókat. De azoknak is ajánljuk az alábbi túrákat, akik csak gyönyörködnének a tájban, és nem ijednek meg egy kis mozgástól.

1/10

Kenutúra – Ipoly–Duna

Most kezd csak divatba jönni az ipolyi kenutúra, pedig igazán vadregényes helyeken vezet a vízi út. Hajókkal biztosan nem találkozunk, a torkolatnál pedig vár minket a fövenyes part.

Dömösről indulhatunk, sziklarengetegen keresztül juthatunk fel a csúcsára. Feltétlenül készítsünk be vizet a kulacsunkba, és ne hiányozzon a príma túrabakancs, esetleg a túrabot sem.

3/10

Remete barlang

Nem könnyű elérni, de amit itt látunk, meghökkentő és lenyűgöző: maga a fenséges Dunakanyar, háttérben a hegyekkel. Néha úgy tűnik, ma is halljuk az angyalok hárfázását.

4/10

Rám-szakadék

Szinte kötelező penzum, de csak gyakorlott túrázóknak! A kirándulást kapaszkodók, láncok és létrák segítik. Sapkát és némi innivalót mindig vigyünk magunkkal! 

5/10

Biciklitúra – Göd–Szob

Pattanjunk fel a bringára, és tekerjünk végig az ország egyik legszebb kerékpárútján! Jól karbantartott út vár, pihenőkkel, fürdőhelyekkel, kerékpárszervizekkel.

6/10

Strázsa-hegy

Itt találjuk a megye egyetlen látogatható barlangját. De érdemes bemenni a Kökörcsin Házba is, ahol a terület élővilágával foglalkozó kiállítást nézhetjük meg. A Kis-Strázsa-hegy tetején álló kilátóból pedig csodálatos panoráma tárul elénk.

Nyolc kilométeren keresztül szeli át az erdőt Magyarország egyetlen csúcsfordítós vasútvonala Nagybörzsönytől Nagyirtásig. A nagybörzsönyi végállomáson hajtányozhatunk is egyet!

8/10

Motoros túra – Vác–Szentendre

Mindegy, honnan kezdjük, átlépjük a Dunát, és részt vehetünk a különféle motoros találkozókon. A két végpont között itt is Duna, ott is Duna, hiszen a Szentendrei-szigeten motorozhatunk. De az egész Dunakanyar nagy kedvence a motorosoknak. 

9/10

Nagy-Hideg-hegy

A Nagy-Hideg-hegyre vezető utunkat páfrányok és csobogó víz hangja kísérik, de esős időben nagyon sáros. Innen vezet az út a Csóványosra, ahová kilátótornyot építettek.

10/10

Hajókirándulás – Budapest–Esztergom

Akár rövidebb, akár hosszabb hajóútra vágyunk, mindenre van lehetőség. Szárnyashajóval hasíthatunk, vagy élvezhetjük a dunai ringatózást, elég a menetrendet böngészni.

Hasonló tartalmak

Télen is remek szórakozást nyújt a Budapest Bejáró

?>

Ha szeretsz sétálni és rajongsz az érdekes történetekért, a Budapest Bejáró ingyenes programját éppen neked találták ki!

Korizz és olvass az ünnepek alatt az ÉnBudapestem applikációval!

?>

Az ÉnBudapestem applikációval rengeteget spórolhatunk és a legújabb budapesti hírekről sem maradunk le.

Jobb, ha ezen a hétvégén nem tervezünk kirándulást a Pilisbe

?>

Az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein.

Már 50 centi hó van a Normafán

?>

A Normafán és a budai hegyek más részein igazi téli csodavilágba csöppenhetünk.

Neked ajánlott

A