Keresés EN

Éjszakai élet

Patriots versus Rams – itt nézd az idei Super Bowlt

Hazai idő szerint vasárnapról hétfőre virradó éjjel, február 3-án, 00:30-kor rendezik meg az 53. Super Bowlt, amelynek keretében a New England Patriots csap majd össze a Los Angeles Rams-szel, a halftime show alatt pedig a Maroon 5 fog játszani, Travis Scottal. Az itthon későinek számító kezdés ellen pedig a legjobb úgy védekezni, hogy összehívjuk a barátokat és a kanapé kényelme helyett olyan helyet választunk, ahol hideg a sör, fűszeres a csirkeszárny és hozzánk hasonló fanatikusok alkotják a közönséget. Mi most tíz ilyet ajánlunk.

1/10

InGame Gamer Bar and VR Arcade

Bár az InGame-et elsősorban Virtual Reality-részlege, jól felszerelt stúdiója és széles whiskyválasztéka miatt látogatjuk, nem érdemes elfeledkezni róla, hogy a nagykivetítőjük nem csak e-sportversenyek streamelésére alkalmas. A kényelmes bőrkanapékban hátradőlve valószínűleg sokkal nagyobb élvezet lesz nézni a Los Angeles Rams és a New England Patriots összecsapását, pláne hogy az ígéretek szerint még sör és hot dog is lesz.

2/10

A38 Étterem

"Az A38 Hajón az éjszaka a mi nappalunk, ezért arra gondoltunk, miért ne hívnánk meg titeket egy közös Super Bowl-nézésre?" – szól az indoklás, mi pedig csak annyit tennénk hozzá, hogy a dunai panorámás étteremben nézni Tom Brady játékát csak jobb, mint otthon, a TV előtt. Főleg hogy a konyha alkalomhoz illő burgerekkel, snackekkel és italokkal is készül majd a döntőre.

3/10

Rocky's

A Vintage Garden férfiakra "optimalizált" párjában nyolc óriási monitoron követhetjük a mérkőzéseket, miközben a kilencféle sör vagy a harmincháromféle whiskey egyikét kortyoljuk – mindezt sportrelikviák között. Így nem meglepő, hogy a Super Bowlt is élőben közvetítik majd, ráadásul külön menüsorral is készülnek a nagy alkalomra: az 5 és 7 Yardos opciók is tartalmazzák a ház sörét, a BBQ csirkeszárnyakat és a burgereket körettel, amiket talán még egy NFL-játékos sem tudna elfogyasztani együltő helyében.

4/10

BESTIA

"Szóljon telitorokból a szurkolás, egyik kézbe csirkeszárny, másikba korsó sör, és nyerjen a jobb!" – szól a BESTIA mottója, amely valószínűleg minden NFL-rajongó szívét megdobogtatja. Akárcsak az olyan tengerentúli klasszikusok, mint a mac and cheese, a jalapeño poppers vagy a már említett BBQ csirkeszárny – amelyek szerencsére mind megtalálhatóak a hely menüjén. Csak ne felejtsünk el előre asztalt foglalni, mert a Bazilika környékén hamar betelnek a helyek.

5/10

BB'z Bar & Grill (Bezárt)

Mi kell egy emlékezetes Super Bowl mérkőzéshez, ha nincs lehetőséged a Mercedes-Benz Stadiumból követni az eseményeket? Hatalmas kivetítők, lehetőleg eredeti amerikai live stream, kifogástalan hangosítás, hideg sör, BBQ csirkeszárnyak és persze jó társaság – az utolsót leszámítva a BB'z Bar & Grill mindet biztosítja, de itt nem álltak meg. A szurkolólányaik ugyanis szédületes half-time show-val várnak mindenkit, és tematikus menükkel is készülnek a szurkolók rohamára.

6/10

Bp BARbq

Ha a Zing egyik tulajdonosa azt mondja, hogy a Bp BARbq-ban kapható pulled pork szendvics a város legjobbja, nem feltétlenül kell apropó, hogy kipróbáljuk. Ha viszont ez még nem történt meg, akkor keresve sem találhatnánk rá jobb alkalmat a vasárnapi Super Bowlnál – csak mi a kupa helyett egy szmókerből frissen kikerült hússal tömött burgert tarthatunk a magasba a meccs végén. Jó ételek, jó italok, jó meccs, van még kérdés?

7/10

A Grund

Idén már hetedik alkalommal követheted élőben, angol nyelven a világ egyik legnagyobb sporteseményét A Grundon! A belépés továbbra is ingyenes, és persze Grund Grill menük is visszatérnek, így a stresszevők választhatnak a különböző hamburgerek, BBQ csirkemellek, hot dogok között, amelyek mellé amerikai káposztasalátát, BBQ sültbabsalátát és sült krumplit kérhetnek. Csak aztán le ne maradjunk a kajakóma miatt az utolsó percekről.

8/10

KUZIN Bar

Ha amerikai helyett hazai kisüzemi sörkülönlegességekkel koccintanánk egy-egy sikeres hazafutásra, jó választás lehet a Dohány utcai KUZIN Bar. A csapokból többek közt a Mad Scientist, a MONYO Brewing Co., a Horizont Brewing és a FIRST The Craft Beer Co. legjobb főzetei fognak folyni, amik mellé popcornt, hot dogot és csirkeszárnyakat is rendelhetünk colesaw salátával.

9/10

I 55 American Bar & Restaurant

Chicagói deep dish pizza, steak, barbecue, monster shake, pulled pork szendvics – a tengerentúli étkezések megkerülhetetlen fogásai; és hát mikor fogyasztanánk őket szívesebben, mint a Super Bowl éjszakáján? Az I 55-öt főleg nagyobb társaságoknak ajánljuk, nemcsak azért, mert a hely signature ételének számító amerikai pizzavariánst lehetetlen egyedül megenni, de a különböző nachos tálak és széles italválaszték is nekik kedvez a leginkább. De ha egyedül ülsz be, a több kivetítőn pörgő meccs és a már említett előnyök akkor is garantálják az élményt.

10/10

Champs Sport pubok

A Champs pesti és budai egységei ott vannak a legbiztosabb pontok között, ha meccsnézéssel egybekötött sörözést tervezünk, és nincs ez másképp a Super Bowl esetében sem. A pult fölötti LCD-tévéken könnyű követnyi az eseményeket, a hangulat garantáltan emelkedett lesz (legalábbis a nyertes csapat szurkolóinak körében), a hely pizzája pedig jó opció lehet, ha időközben mégis megéheznénk.

Neked ajánlott

A