Annak, aki nemcsak túraút-, hanem gasztrovonalon is szeret kirándulni, összegyűjtöttük 10 éttermet, Veresegyháztól Esztergomig, ahová szerintünk érdemes betérni a Dunakanyarban.

1/10

Natura Hill, Zebegény

A környezettudatos konyha és a helyi alapanyagok használata itt nem csak üres frázis. A szálloda kihasználtsága miatt érdemes előre bejelentkezni.

2/10

Mjam, Szentendre

A Szentendre központjában található modern étterem főleg a karibi konyha elemeit használja, és kifejezetten kisebb pincészetek borait kínálja.

3/10

Prímás Pince, Esztergom

A bennfentesek csakis lifttel ereszkednek le a bazilika alatti pincébe, ahol elég komolyan veszik a magyar borkultúra népszerűsítését.

4/10

Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz, Veresegyház

Az étlapon már-már feledésbe merült fogásokat találunk, a házi sajt és szörp kipróbálása nélkül pedig bűn távozni a malomépületből.

5/10

Dalmát Szamár Bisztró, Szentendre

Ide akár egy lassú reggelire is beugorhatunk, ebédidőben pedig elfoglalhatjuk a teraszt az egyszerű, de laktató menü elfogyasztásához.

6/10

Fóti Kastély Étterem

Elegáns, felújított kastély egy hatalmas park közepén, ahol a klasszikus magyar konyhában hisznek.

7/10

Kostel, Kesztölc

A családi pincészet mellett helyet kapó, friss nyitása miatt még útját kereső étteremben az egészben sült pisztrángtól a kacsacombig sok mindent megtalálunk.

8/10

Őrház Chill & BBQ, Tahitótfalu

Az oldalasok és a marhaborda rajongói péntek és vasárnap között kereshetik fel az Őrházat, ahol a szaftos húsokat cseh sörökkel lehet leöblíteni.

9/10

Patak Vendéglő, Kismaros

A Patakban hisznek a hagyományokban: szalontüdőt vagy pontyfilét is kifoghatunk az ajánlatok közül, de leginkább egy borvacsorára érdemes betérni ide.

10/10

From Sea, Szentendre

A név nem árul zsákbamacskát, hiszen itt frissen készített polipot, kagylót is fogyaszthatunk a kevésbé bevállalós fish & chips mellett.