A hosszú és kimerítő tél után már az első napsugarak megjelenésekor úgy teszünk, mintha nem lenne holnap és befészkelünk a melegítő napcsíkokba. A budapesti vendéglátóhelyek is kapnak az alkalmon, amilyen gyorsan csak lehet, kipakolják a teraszokat, ha az idő engedi és pokrócban ihatunk forró teát, kávét, merészebbek akár sört vagy koktélt is. Összeszedtük, hogy merre érdemes már ilyen hamar nyitva tartó teraszt keresni.

1/9

Kuglóf Bisztró

A Piarista köz a város egyik leghangulatosabb helyei között számon tartott hely. A Kuglóf népszerű reggeliző-sütiző és mindig hamar megkezdi a terasz-szezont, mivel lokációjának köszönhetően eleve félig fedett helyen figyelhetjük a budai oldalt és az Erzsébet hidat. Tegyük mindezt egy omlós péksütemény kíséretében.

2/9

Sarki Fűszeres Delikát és Kávézó

A Pozsonyi út kedves, barátságos hangulata szinte összeolvadt már a Sarki Fűszeressel, a klasszikus értelemben vett delivel, ahol ugyanolyan szívesen mérnek nekünk kávét, mint proseccót vagy prémium felvágottakat. Spicces terasza sokak kedvence, hiszen sokszor napos, és élmény innen figyelni Újlipótvárost

3/9

fekete

A Múzeum körút kedvenc kávézója nemcsak feketéje és immár péksüteményei miatt népszerű, hanem a ház belső udvarában kialakított terasza miatt is. Szerencsére ők is gyorsan reagáltak a kora tavaszra és, ha süt a nap és nincsenek mínuszok, akár az udvaron is früstükölhetünk.

4/9

Kis Lumen

Sok változás volt mostanság a Lumen életében, de arrébb költözés és új nyitás ide, vagy oda, a mindig hangulatos és délutáni órákban is napos Mikszáth tér továbbra is fontos pont marad a kávézó-közösségi tér életében. Nem várnak sokáig a kis székek és asztalok kipakolásával, már az első tavaszi napsütéskor kiköltöztetik őket.

5/9

Jamie's Italian Budapest

Nem tétlenkedtek a várban sem: a Jamie Oliver nevével fémjelzett olasz étterem híres, Mátyás-templomra néző terasza már minden olyan bátor jelentkező előtt nyitva áll, akik úgy döntenek, eljött az Aperol Spritz és a pizza ideje – akár szabadtéren fogyasztva is.

6/9

Paletta Budapest

Terasznyitó hétvégéjükre készülődnek Bezerics Daniék is, a Tompa utcai Paletta Budapestben. A Balatont a fővárosba oltó, egyre népszerűbb bisztró lehet, hogy elindít valami olyat a IX. kerületben, ami még nem volt annyira jellemző a környékre: teraszon ebédeltet, magas minőségben, amennyiben az időjárás engedi azt. 

7/9

Bálna Terasz

Panorámájának köszönhetően, szinte nincs az a nyári délután/este, amikor ne lennének tömött fürtökben az emberek a Bálna Teraszon. Ők is kaptak az alkalmon és néhány asztalt kipakoltak a napos márciusi napoknak köszönhetően. Ha a jeges vödrös italok még nem is, de a Gellért-hegyre néző kilátás már ilyenkor is csábító lehet. 

8/9

KIOSK Buda (Bezárt)

Bár még messze van a teljes gőztől, hiszen a KIOSK a nyári szezonban a Terasszal erősít, ám ahogy kicsit bárányfelhős-napos lett a március, ők sem tétlenkedtek és kedveztek azoknak a vendégeknek, akik élveznék a napsugarakat. Jó idő esetén a KIOSK ebédjét akár kint is elfogyaszthatjuk, egyedülálló kilátással és aránylag szélvédetten.

9/9

Akvárium Klub

Tavasztól őszig kedvelt találkozóhely az Erzsébet tér, azon belül pedig az Akvárium Klub környéke, terasza. Pozíciójából fakadóan elég napos és tágas, így nem kell nagyon helyezkednünk egy-két sugár miatt. Tél közepén a Digó pizzások is a téren sátoroznak le – már kiköltözhetünk a sátorból és a hőgombák alól a pazar nápolyi pizzákkal.  

A cikk megjelenését a Hohes C Napfényséta mozgalma támogatta.