A nagyobb budapesti uszókomplexumok, a Hajós, a Dagály és a Császár-Komjádi a FINA miatt zárva tartanak egészen szeptemberig, de szerencsére így is találunk olyan strandot és uszodát, ahol egy kifejezetten úszóknak fenntartott kültéri medencében élvezhetjük egyszerre a mozgás örömét és a nyári napsugarakat. Mutatjuk, hova menj, ha a vizes világbajnokságtól sportos hangulatba kerülve kedvet kaptál az úszáshoz.

1/9

Római Strandfürdő

Már a római időkben is ejtőztek a szent helyként tisztelt fürdőben. 1964 óta modernizált formában, 2000 óta pedig felújítva várja a látogatókat. Itt számtalan extra szolgáltatás, szauna, gőz, játszótér, szabadtéri fitneszpark és büfésor várja a látogatókat, találunk gyerek- és a nyakzuhannyal, sodrófolyosóval, csúszdaparkkal és pezsgőztetővel ellátott strandmedencét is. Egy hűvösebb, 33 méter hosszú úszómedencében zavartalanul róhatjuk a kilométereket. Néhol római kori emlékek, illetve azt megidéző dizájn tiszteleg a történelem előtt.
Felnőtt belépő: hétköznap 2 400 Ft, hétvégén 2 700 Ft

2/9

MOM Sport Uszoda és Sportközpont

A hetvenezer négyzetméter zöldterületen fekvő komplexumban edzőtermek, focipályák, gőzkabinos-szaunás wellnessrészleg, valamint benti és egy 33 méteres, 8 sávos kültéri strandmedence található. Ha itt tempózunk, megnyugtató lehet a gondolat, hogy az úszómedencék vizét UV technológiával előtisztítják, feleannyi klórt felhasználva, mint más uszodák.
Felnőtt napijegy: 3200 

3/9

Külkerpark

A budai hegyek közé eldugott sport-és pihenőkomplexumot nehezen találtuk meg, de abszolút megérte a fáradtság. Kivételes környezetben, az erdő közepén vár a teniszpályákkal, 500 méteres futópályával, különböző labdajátékpályákkal és mászófallal felszerelt strand, amelyen egy 33 méteres, 8 pályára tagolt úszómedencében úszkálhatunk kedvünkre. A gyerekeket sem kell otthon hagyni, nekik egy tan- és kismedence áll rendelkezésükre a pancsoláshoz és az első karcsapásokhoz.
Felnőtt belépő: 2 900 Ft 

4/9

Vituki Strand

A Vituki sporttelep strandját szokás a város egyik legolcsóbb és legeldugottabb strandjaként emlegetni. A 2-es villamos lágymányosi végállomásától 5-10 percig kell sétálni a Duna felé, ahol parkos környezetben találjuk az egy medencével, szaunával felszerelt, a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézethez tartozó egyszerű strandot. Masszázs, vízitorna, úszásoktatás is igénybe vehető, de teniszezni is lehet, a büfé pedig kifejezetten pénztárcabarát más strandokhoz képest.
Felnőtt belépő: 1650 Ft

5/9

BVSC Sportuszoda

A Budapesti Vasutas Sport Club Úszószakosztályának élénkkék színű otthona a Városliget mellett található, és külsősök számára is nyitva áll. 2015-ben adták át az új uszodaépületet, és a benti tan- és úszómedencéken kívül van nyári medence is, amely május 1-től augusztus 31-ig üzemel. Nemrég egy  új, 50 méteres, nyolcpályás, fix sátortetővel rendelkező kültéri úszómedencével gazdagodott, ami a vizes világbajnokság egyik edzőmedencéjeként funkcionál; vele együtt megújult a kinti strandmedence és annak környezete is.
Felnőtt belépő:   2 200 Ft

6/9

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

A főváros egyik leghangulatosabb strandját épp felújítják, de ettől függetlenül zavartalanul üzemel a strandmedence és a 33 méteres, 4 sávos és természetes ásványvízzel töltött úszómedence, valamint a szauna is. A gyönyörű ősfákkal körülvett fürdőben molinókon lehet szemrevételezni, milyen lesz az épülő wellness- és fürdőkomplexum, amelyet a 2018-as szezonban vehetnek birtokba a vendégek.
Felnőtt belépő: 1 000 Ft

7/9

Paskál Strandfürdő

Zuglót erősíti a főváros legfiatalabb, 1989-ben épült strandja, melynek medencéit termálvizek táplálják. A 33 méteres úszómedence télen sátorral lefedve üzemel. 2016-ban a fürdő fedett egységgel bővült, amelynek része egy tanmedence, egy gyerekmedence, geotermikus szauna, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is, ahol különböző kényeztetések közepette koktélozgathatunk.
Felnőtt belépő: hétköznap 2400, hétvégén 2600 Ft

8/9

Pünkösdfürdői Strand

A 2003-ban felújított, terebélyes fákkal és rózsalugasokkal ékesített strandot Hajós Alfréd tervezte a Duna partjára, Óbudára. Élménymedence és csúszdás gyerekmedence is található itt, és miután jól kifárasztottuk magunkat az 50 méteres úszómedencében, akár a 25 fős szaunában is ellazíthatjuk fáradt tagjainkat.
Felnőtt belépő: 1 900 Ft

9/9

Palatinus Strandfürdő

A Palatinus volt a főváros legelső szabadtéri fürdője, vagyis a legelső strandja. Az elmúlt évben felújításon esett át a főépület és a medencék szűrői, megújult az éttermi részleg, és létrehoztak egy komplett termálrészleget az alagsorban. A Margitsziget fúrt termálkútjai biztosítják a vizet, a strand tíz medencéje közt hullámmedencét és csúszdákat is találunk, a 40 méteres, 22-24 fokosban lehet komolyabb úszótevékenységet végezni.  Nem mellesleg nemrég Bíró Lajos  nyitott itt büfét; a Laza Pala minőségi strandételeket kínál. 
Felnőtt belépő: hétközben 3000 Ft, hétvégén 3400 Ft