Az egyik leggyakrabban használt lakberendezési kiegészítő, amellyel egy csapásra új karaktert adhatunk már kissé megunt szófánknak vagy éppen kedvenc fotelünknek. A díszpárnák ma már önálló univerzumot képviselnek a piacon, máris mutatunk öt olyan márkát, amellyel érdemes megismerkedni!

1/5

Lamoppe

Mózes Laura párnáit szokatlan, mégis harmonikus színhasználat, dinamikus minták, friss és erőteljes összhatás jellemzi, ami stílustól függetlenül bármilyen enteriőrben működőképessé teszi őket. A Lamoppe szortimentben több mint százféle minta található, amelyeket bár kollekcióba rendez tervezőjük, egymással is jól kombinálhatók. A tavaszt a márka két vadonatúj mintasorozattal köszönti: a Folk-széria a sárközi és kalotaszegi varrottasok motívumaiból építkezik, a Stripes pedig lendületes csíkokkal, sávokkal játszik, és természetesen többféle színvariációban is elérhető. Új kedvencünk a Budapest név alá rendezett modellek sora, amelyek grafikái a főváros rejtett zugait, izgalmas építészeti részleteit dolgozzák fel.

WEB
Facebook
Kapható: saját online shop, Heinrich Alkotói Szint (előzetes időpont-egyeztetés szükséges), WAMP
Ár: 6.500 Ft

Saját, szüleitől örökölt kötödéjében készíti fantasztikus lakástextiljeit Szakos Kriszta, aki majd tizenöt éve tervez kötött holmikat. Bár a márka története ruhákkal indult, már több mint három éve takarókkal, párnahuzatokkal, falvédőkkel, rongyszőnyegekkel is bővült a kínálat. Évente két kollekció készül, lehetőség szerint újrahasznosított pamutból és biopamutból, amelyek reflektálnak ugyan az aktuális divatirányzatokra, mégis hordozzák alkotójuk nagyon karakteres, első pillantásra felismerhető, jellemzően geometrikus minták és vibráló színek által meghatározott stílusát. Az Eszka hobbiként indult, s Kriszta jelmeztervezői munkája mellett megmaradt igazi szerelemprojektnek.
WEB
Facebook
Kapható: saját webshop Heinrich Alkotói SzintRepertorystore
Ár: takaró-párna szett: 12.700 Ft.

Filc, gyapjú, nemez – mindannyian jól ismerjük ezt az anyagot, amely az utóbbi években egyre előkelőbb szerephez jut a divatiparban és a lakberendezésben egyaránt. Turbuk Ági a magyar népviseletek és a népművészet tanulmányozása során szeretett bele a matériába, s jó ideig kísérletezett, mire megtalálta azt a területet, megjelenési formát, ahol valami újat, izgalmasat mutathat. Háromdimenziós hatást keltő párnái aprólékos kézi munkával készülnek, de nagyon jól bírják a „gyűrődést”, és könnyen tisztíthatók. Mivel alkotójuk a színek megszállottja, nem csupán faktúrájuk, de vagány színpárosításaik okán is fókuszpontot jelölnek ki egy-egy helyiségben, bárhová is kerüljenek.

WEB
Facebook
Kapható: saját webshop WAMP
Árak: 11.900Ft - 24.990 Ft.

A márka alapítója nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy tárgyai segítségével frissességet és jókedvet csempésszen a mindennapokba. Füzeteit már mi is bemutattuk, Janka azonban lakberendezési kiegészítőket is tervez és készít, köztük párnákat is. Minőségi darabokban és időszakonként megújuló termékekben gondolkodik, s akárcsak a többi holmijánál, itt is előszeretettel használ fényes, csillogó felületeket, merész anyag- és színkombinációkat. Az aktuális kínálatban élénk és pasztell modellek egyaránt megtalálhatók, de hamarosan beszerezhető lesz már az új kollekció is, amelyben a púderszínű árnyalatok és a kalligrafikus feliratok jutnak majd főszerephez.

Facebook
Kapható: Lucky Shepherd Designer Store
Árak: 4.990 Ft - 6.900 Ft

Az Evuska története majd hét éve indult útjára egyedi filcpárnák készítésével. Szép Éva grafikáit szerette volna más felületen megmutatni, használati tárgyak dekorjaként életre kelteni. Minden grafikához egy-egy történet kapcsolódik, s persze nincs ez másképp az „evuska space odyssey” névre keresztelt kollekció esetében sem. Az inspiráció forrása a világűr volt, a csillagok végtelensége, a szinte felfoghatatlan dimenziók és a bolygók varázslatos felülete. A mintavariációk mellett a színek egymásra csúsztatása, az áttetszőség megmutatása is foglalkoztatta a tervezőt, aki kézi szitanyomással, kizárólag természetes anyagok felhasználásával dolgozik, amelyeket sokszor bőrrel, fával is kiegészít.

WEB
Facebook
Kapható: Youniq Store, Cotton Ball Lights Budapest, Mono art & design Rododendron
Árak: mérettől függően 7.200 Ft - 8.200 Ft