A szendvics műfaj örök és rendíthetetlen népszerűsége. Jó minőségű pékárú és fantáziadús feltétek kellenek hozzá, már, ha nem elégszünk meg a sima párizsis vagy szalámis verzióval. Mi most éppen a kifinomultabb, gurmébb vonalat teszteltük, hogy hol találunk adott esetben laktató, ízes, egy egész fogásnak is beillő szendvicseket. Hiszen olyan téma ez, ami valahogy mindig jobban esik mástól, máshogy elkészítve, akárcsak egy saláta. Az otthoni lusta változatok unalmasak és szegényesek lehetnek, de 8 hely 8 remek szendvicsét most részletesebben is bemutatjuk.

1/8

Holy Cow

A Panificio il Basilico budapesti sikertörténetének legújabb szereplője a Holy Cow, ami elsősorban bugerezőként aposztrofálja magát, ám a meglepő formavilág miatt néhány burgerük könnyedén lényegül szendviccsé. Így van ez a hely nevével azonos,  néven futó 'aprósággal' is, ami marhahúspogácsát, tojást, bacont, Tikkadt Szöcske 'kólából' készített szószt és zöldségeket jelöl, kakaós kalács közé halmozva. Édes és sós találkozik, éppen ideális arányban.
Tipp: Holy Cow szendvics (1880 forint)

2/8

BpBARbq 

Serényi Zsolt Akácfa utcai BBQ bárja nagyon erős szendvicsekben és szerencsére ők sem a klasszikus hamburgereket részesítik előnyben, hanem az izgalmas, kraftos amerikai, vagy éppen nemzetközi konyhák által inspirált tételeket. Bár a pulled pork is dobogós lehetne, mi mégis a Reuben-re szavazunk. Ez a jenki klasszikus a BBQ marhaszegyet, a sajtot és a savanyúkáposztát vegyíti nagyszerű kenyérbe csomagolva. Szaftos, füstös, laktató és most már nem kell a New York-i Katz's-ig elmenni érte.

Tipp: Reuben szendvics (2790 forint)

3/8

Budapest Bägel

A Budapest Bägel 2013-ban indult hódító útjára, sokan mégis a Telepről ismerik, ahol a sörök és a fröccsök mellé nem ártott a harapnivaló sem. A valójában elég macerásan készülő lyukas 'zsemlék' azóta nagyot mentek. Nem csak a hagoymányosabb sajtkrémes-lazacos verziók, hanem az extrábbak is. Nekünk náluk a zsidótojásos a kedvenc, melyhez avokádót is kevernek, a legnagyobb örömünkre.

Tipp: zsidótojásos bagel (900 forint)

4/8

BESTIA

A séfváltáson és még dögösebbé tételen is átesett Bestia rövid idő alatt vált megbízható ponttá - náluk nem spórolnak az ízekkel, nincs felesleges finomkodás, pub stílusban érkeznek az ételek. Az első étlapról (nagyon helyesen) megmaradt tétel a Bestrami, ami egy tépett húsos rozskenyeres szendvics. Nem egészen pastrami, hanem egy, a hely stílusára komponált húsos szendvics, lezseren, laktatóan. Van vega és csirkés verziójuk is, de maradnánk a marhánál.

Tipp: Bestrami szendvics (2450 forint)

5/8

Hamvich (Bezárt)

A Hercegprímás utca Szabadság tér felé eső részénél találjuk a Hamvich-et, ahol természetesen, ahogy neve is mutatja, a sonka dominál. Serranok, iberico-k, a legjobbak. Saját magunk is kitalálhatjuk a szendvicsünket, ami mindig frissen, helyben készül és rájuk is hallgathatunk, saját kreációikat tekintve. A Hamvich deluxe-ban sajtkrém, nemes sonka, paradicsomszósz és zöldség is lapul. 

Tipp: Hamvich deluxe (1350 forint) UPDATE: Bezárt

6/8

Rapaz

A Rapazos srácok szigorúan csak csirkékkel indultak, de ezen a szabályon azóta némileg lazítottak már. A Blaha Lujza tér talán egyetlen jó szívvel ajánlható street food helyének bevált szendvicsei közül a Corn Baby például jó választás. Kukoricás bundás csirke, saláta, pirított bacon kockák és cayenne borsos 'pop corn' szósz jár hozzá, mindez pedig kontakt grillben összesülve elég ízletes rohanós étel lehet.

Tipp: Corn Baby (750 forint)

7/8

Meat and Sauce

2014-ben nyílt az első Meat & Sauce a Nagymező utcában, azóta pedig folyamatosan járják a fesztiválokat, food truck-os rendezvényeket, nagy sikerrel. Mindig vannak extráik, de mi továbbra is a mártott szendvicsekért állunk sorba a leggyakrabban, hiszen a szószban fürösztött sous vide húsos ciabatta továbbra is nagyon rendben van. Méretre is éppen teljesíthető, csak a felsőrészünkre vigyázzunk, mert a szószok elszabadulhatnak.

Tipp: mártott marhahúsos szendvics (1590 forint)

8/8

Panineria (Bezárt)

Az Oktogonon találjuk a Panineria-t, ami kifejezetten laktató és változatos szendvicsekre specializálódott. 20 (!) féle közül választhatunk, melyek között caprese, BBQ tarjás, vagy klasszikus magyaros ízvilágú paprikáscsirkés is megtalálható. A pékárú erősen meghatározza a szendókat és szerencsére a Panineria ciabattáinál és lepényeinél nincs hiba. A legdurvább tételük a ½ kilós nagyon húsos kreáció, amibe tarja, bacon, serrano sonka és csirke kerül cheddarral, friss salátával, babos raguval egyetemben. Nem tipikusan az első randevús fogás…vagy lehet, hogy éppen igen, mert egy ember nem biztos, hogy végez vele. 

Tipp: 1/2 kilós (2480 forint)

Panineria
Cím: 
1067 Budapest, Oktogon tér 4.
Nyitvatartás: Hétfő - Vasárnap 10:00 - 00:00