Keresés EN

Szabadidő

Egy alkoholmentes budapesti este - programtervek

Elég rosszul nézne ki a nemzetközi statisztikákban a feltételezés, de a nyári belvárosi esték zöme fröccsel és sörrel indul/végződik. Hétköznap munka után és hétvégén is jólesik a lazítás, néha egy kis rásegítéssel, szomjoltással, hűsítéssel. A budapesti esték persze nem csak erről szólnak, kár volna sematizálni, hiszen számos olyan programot ismerünk, amihez nem dukál a pohár. Sőt, olyan is akad, ahol eleve tiltott az alkoholfogyasztás. Mit érdemes csinálni, hova érdemes menni a nyári fővárosi estéken? Az esti időszámítást mi 18:00-tól indítottuk.

1/6

Természet: Libegő- és kilátótúra

Májustól augusztusig 19:00 óráig jár a Zugligeti Libegő is, és bár akkor még nincs sötét, a nap lejjebb jár, és a kánikula sem elviselhetetlen a könnyed menetszélben. Fontos, hogy minden páros hét hétfőjén karbantartást végeznek, és szünetel a szolgáltatás, így mindenképp ellenőrizzük, mielőtt megyünk.

2/6

Zene: Zenés Állatkerti Esték

Július 6-tól augusztus 24-ig minden héten szerdán esténként rendhagyó koncertekre járhatunk, méghozzá az állatkertbe. A kapunyitás 19:00 óra, a koncertek másfél órával később kezdődnek, így addig kellemes sétát tehetünk a kertben. Érdemes azokat az állatokat is meglátogatni, amelyek este élénkülnek fel. A nyár folyamán fellép például a Budapest Klezmer Band, Tompos Kátya, Szalóki Ági, Kern András vagy a Budapest Bár.

Jegyár: 3500 forint
További infó

3/6

Közösség: Piknik a Szabadság hídon

A Gellért tér építési munkálatai miatt előreláthatólag június 16-tól augusztus 28-ig forgalomtól lezártan áll a Szabadság híd. Az autók és villamosok nélküli híd pedig tökéletes helyszíne a romantikázásnak, beszélgetésnek, pikniknek. Itt forgalmas időkben is sokszor látni magán a híd testén ülő párokat, ám most esténként egész tömegekre is számíthatunk, ahogy az az első biciklis közösség által meghirdetett alkalommal történt. Étterem helyett menjünk ki a hídra, kockás abrosszal, sok finomsággal, és vacsorázzunk a Duna fölött. A bor pedig lehet, hogy egyszer el is maradhat mellőle.

4/6

Kultúra: Esti múzeumjárás

Minden évben érdeklődve veszünk részt a Múzeumok Éjszakáján, s ez idén sem lesz másként. Ha viszont a tömegeket mozdító egész estés múzeumjárás helyett máskor választanán az esti idősávot, akkor is vannak lehetőségeink. A Mai Manó Ház és a Capa Központ mindennap 19:00 óráig várja látogatóit, a Ludwig Múzeum időszaki kiállításait keddtől vasárnapig 20:00 óráig tekinthetjük meg, a Sziklakórház Atombunker Múzeum hétfőtől vasárnapig szintén 20:00 óráig látogatható.

5/6

Sport: Gokartfutamok

Vezetés mellé tilos az alkoholfogyasztás, ellenben egy sima A-ból B-be való eljutás helyett mennyivel szórakoztatóbb a vezetés sport felőli megközelítése? Forma-1-es pilóták nem lehetünk egy estére, de még mindig adott a gokart, ami technikás, ám amatőröknek is élvezetes kikapcsolódás. A legtöbb pálya késő estig nyitva tart, így csapatba verődve akár 23:00 óráig vagy éjfélig is róhatjuk a köröket a SilverKart-ban, a G1 Gokart Centerben. A fővárostól pár percre, Mogyoródon a Hungaroringen szabad ég alatt is versenyezhetünk, 20:00-ig.

Hasonló tartalmak

Hétvégi programajánló – Boiler Room Budapest, skandináv könyvvásár, Hungarocomix

?>

Hétvégén már naptár szerint is itt az advent, és a legkülönfélébb programokkal kezdhettek készülődni és hangolódni a karácsonyra. Mutatjuk is!

December 3-án kétezernél is több Mikulás futhat végig a Váci utcán

?>

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a budapesti Mikulásfutást, amire az ország 260 településről érkeznek majd a Mikulás ruhás alkalmi futók.

Szponzorált

Hogy ne váljunk prédává? – Mutatjuk, miként lehet biztonságban internetezni, vezeték nélkül!

?>

Pár percet igénylő beállításokat ajánlunk, ami megóvhatja a fájdalmas tapasztalatoktól a Wi-Fire csatlakozókat.

Szponzorált

Lepd meg magad vagy valakit egy élményajándékkal! – 6 szabadulószoba

?>

Ha egy jó élményajándékot választanátok az ünnepekre, szülinapra, csapatépítő programot kerestek, akkor ezt a 6 szabadulószobát ajánljuk.

Neked ajánlott

A