Keresés EN

Éjszakai élet

Ide menj, ha nem szeretnéd a foci Eb-t nézni!

Egyáltalán nem szeretnénk ellenbulit szervezni, ez az Eb fontos az országnak és minden focidrukkernek, hiszen a magyar válogatott is pályára léphet. Ám sokan vagyunk, akik nem kívánunk részt venni a tesztoszterontól túlfűtött tornák közvetítésén, nem vagyunk kíváncsiak a hangos és indulatos szurkolásra, a sok ad hoc szakkommentátorra, a keserűvel kísért gólörömre és az éles fénnyel világító kivetítőkre/tévékre. Csak élnénk tovább a későn érkező nyarat, beszélgetve, nevetve, koccintva, zöld gyeppel a lábunk alatt. Összeszedtünk pár Eb-mentes övezetet.

1/6

Castro Bistro (Bezárt)

A Castro egy tipikusan 'slow' hely, tehát sejthető volt, hogy nem szállnak be a versenybe, amit a környék ivói/teraszai játszanak a foci Eb ideje alatt. Az ebédmenüjük készletig tart, ami az első 15:00 órás meccsbe is belelóghat(na), ha náluk is lenne kivetítő. Érdemes rápróbálni az ebédre, vagy az esti órákban pálinkázni egy jót a teraszon. Kutyabarát, focimentes.

2/6

Csendes Létterem

Az V. kerület egyik legegyedibb helye a Csendes, melynek terasza sajnos munkálatok miatt most átmenetileg szünetel, de ebben a változékony időben nem baj, ha van ötletes benti opció is. Teázni, borozni, sörözni, délután megpihenni és dolgozni is lehet a Csendesben, ahol az eklektikus berendezés, az egész ars poetica és 'csendesség' mellé nem társul David Guettás Eb-dal.

3/6

Fekete Kutya

Mikor szemléztük a helyeket, abban szinte biztosak voltunk, hogy a Fekete Kutya kihagyja ezt a ziccert. A Dob utca barátságos művészivója az a hely, ahol nem találkozunk nyomakodó italakciókkal, erőltetett eseményekkel. Tévé a láthatáron sincs, viszont van helyette tapaszos rendszerben szervírozott uzsonnának/vacsorának való sokféle sör és egy pici terasz is.

4/6

Árnyas

A Diós árok kedvelt kertvendéglője sem állt be a sorba, nincs foci, helyette viszont kutyabarátok, esőben sincs pánikhelyzet, mert ötletesen fedték be a békés budai kertet. Az étlap új, sok a grillezős fogás és továbbra is erősek lecsófronton. Hétvégén különösen kellemes betérni az Árnyasba.

5/6

Kelet Kávézó és Galéria

A szó jó értelmébe véve lassú hely a Kelet, ami elég hamar a Bartók Béla út egyik megbízható kedvence lett. Nincs kapkodás, és a stresszelést mi is jobb, ha kint felejtjük. A kávé remek és a harapnivalók is korrektek. Esti időszakban borozni is beülhetünk hozzájuk, a könyvcsere persze állandó és a focis őrületből ők sem veszik ki a részüket.

6/6

Gozsdu Sky Terasz

A Gozsdu parkolójának tetején találjuk a Sky Teraszt, ami a 2016-os nyárra már jócskán felkészült, ugyanis esős időben is felmehetünk, úgy, hogy a Szabadság szobor látványáról sem kell lemondani. Félig lefedték a helyet ilyen esetekre, és külön felhívták közösségi oldalukon a figyelmet a z Eb-mentes teraszozásra, mivel odalent szinte még a delikátban is megy a szurkolás.

Gozsdu Sky Terrace (bezárt)
Cím: 1073 Budapest, Holló utca 6. (Gozsdu udvar - EZ Parkolóház, 6.emelet)

Neked ajánlott

A