A siklóernyőzéstől kezdve a wakeboardon át a barlangászatig számos kaland várja Budapesten mindazokat, akik úgy szeretnek kikapcsolódni, hogy közben kicsit izgulnak is. Mindegy, hogy extrém sportoló vagy kíváncsi kezdő vagy, a város számos lehetőséget biztosít a siklásra és száguldásra, földön, vízen és levegőben. Összegyűjtöttük néhányat a legkülönlegesebb sportélmények közül.

1/8

Siklóernyőzés

Hagyd, hogy szárnyaira kapjon a szél és csodáld meg Budapestet madártávlatból! A Budai-hegyek kedvező felszálló áramlatait kihasználva számos siklóernyős száll rendszeresen a magasba a fővárosban és környékén is. Még sosem csináltál ilyet? Sebaj! Repülhetsz tandemben egy tapasztalt siklóernyőssel! Ebben az esetben rövid oktatás után a pilóta és a speciális hámmal hozzákötött utasa nekiszaladnak és szempillantás alatt a magasba emelkednek. A levegőben a pilótáé az irányítás, így utasának csak a különleges látványra kell figyelnie. Mivel ez a kaland erősen függ az időjárási körülményektől, az előzetes foglalást pár nappal korábban, az előrejelzések függvényében érdemes megtenni.

További részletek: keresd a Siklóernyős tanfolyamot,vagy válaszd a Multigo Events and Tours egyik csomagját, ami a helyszínre való utazást is tartalmazza.

2/8

Wakeboard

Az Omszki-tó Budapest belvárosától nem is olyan messze várja, hogy te is megvillants wakeboard tudásod. A profi wakeboardosok és a kezdők előtt egyaránt nyitva a lehetőség, hogy a vontatókötélbe kapaszkodva a vízben elhelyezett rámpákon és korlátokon átsuhanva-átugratva trükközzenek. A gyakorlottabbak egyből belecsaphatnak a lecsóba, míg a zöldfülűek privát vagy csoportos leckéket vehetnek a profi oktatóktól - a felszerelést a helyszínen biztosítják.

További részletek
Megközelítés: a szentendrei HÉV-vel Budakalászig, a megállótól 600 méter gyalog a Sport utcán.

3/8

Barlangászat

Budapest felszíne alatt több barlangrendszer rejtőzik, termálvízek áldásos tevékenységének következtében. A földalatti járatok egy részében te is kedvedre kúszhatsz-mászhatsz, amennyiben nincs klausztrofóbiád. A Pál-völgyi Barlang szakavatott túravezetőkkel és háromórás kalanddal vár, olyan kiépítetlen útvonalakon, ahol fény is csak a túrázók fejlámpáinak köszönhetően van. Indulás előtt a vezető a résztvevők fizikai állapota és kívánsága szerint meghatározza a nehézségi szintet és kiválasztja az útvonalat, de számíts rá, hogy mindegyik verzió tartogat meglepetéseket. (Ha kevésbé fárasztó kalandra vágysz, a szomszédos Szemlő-hegyi-barlangban kiépített utakon sétálhatsz.)

További részletek

4/8

Lézerharc

Kipróbálnád magad a csatatéren, de a robbanások és a sérülések nélkül? A lézerharc a te asztalod! Buda tetején, Csillebércen egy hatalmas, szabadtéri komplexumban kiégett autóroncsok és elhagyott épületek falai között bujkálva vadászhatsz játékostársaidra nagy hatótávolságú lézerpisztolyokkal és - puskákkal. A fegyverek és ruházat beépített találatérzékelői automatikusan rögzítik a pontosan leadott lövéseket a meccs közben, ami 10 perctől akár 2 óra hosszáig is eltarthat. A csapatok tagjai készségeiknek megfelelően választhatnak szerepet, a géppisztolyostól a mesterlövészen át az orvosig. A kommunikáció megkönnyítésére walkie-talkie-kat, míg a kincskereső játékhoz GPS-t is biztosítanak.

További részletek

5/8

Beltéri szabadesés

Elgondolkoztál már azon valaha, hogy milyen lehet a szabadesés? Most ki sem kell ugranod egy repülőgépből és mégis átélheted az érzést a Skyward függőleges szélcsatornájában a felfelé hajtott közel 200 km/órás légáramlatra fekve. Ami kívülről könnyed lebegésnek tűnik, az a résztvevőktől alapos felkészülést kíván: az első látogatás egy félórás oktatással kezdődik, aminek során megtanuljuk a helyes testtartást, elsajátítjuk akülönböző mozdulatsorokat és a kommunikációhoz szükséges kézjeleket. A szélcsatornában védőháló, speciális ruházat, sisak és védőszemüveg óv passzívan, míg a velünk tartó oktató aktívan ügyel biztonságunkra.

6/8

Futás

Futtában várost nézni? Bizony! A hangsúly itt most nem a sietségen vagy az időhiányon van, hanem a kellemest a kellemessel való összekötésen. A Running Tours Budapest innovatív és környezetkímélő városnéző futásainak segítségével felfrissítő testedzés keretében fedezhetjük fel újra Budapest látnivalóit, többféle útvonalon. Kanyarodhatunk a Gellért-hegy és környéke felé, végigtalpalhatunk a Duna partján a Kopaszi gátig, vagy felfedezhetjük a város kevésbé ismert bugyrait is lelkes és tapasztalt idegenvezetőnk kíséretében. Az angol nyelvű weboldalon naptárfelületen foglalhatunk a városnézések bármelyikére időpontot, de kérhetünk személyre szabott túraajánlatot is.

További részletek

7/8

Hegyi kerékpározás

A Budai-hegyekben hatalmas zöldterületek várnak arra, hogy felfedezzük őket, és az erdei ösvények bejárására kevés megfelelőbb eszköz van, mint a mountain bike. Nincs mitől félni akkor sem, ha nem rendelkezünk ilyen típusú kerékpárral: a Budapest Bike Breeze két keréken suhanó túravezetői minden szükséges felszerelést biztosítanak. A Deák térről induló csoport a Városmajorba érve Fogaskerekűre száll, majd a Széchenyi-hegyen vág bele a négyórás, természetközeli kalandba. A Csillebérc és Normafa felfedezéséhez hozzátartozik a jól megérdemelt rétes szünet, hogy aztán újult erővel tekerhessük tovább a bicajokat, mígnem visszatérünk a belvárosi kiindulópontra.

További részletek