Kevesebben pattogtatják, mint rúgják a labdát Budapesten, de tény: egyre több parkban állítanak fel kosárlabdapalánkot (sokszor a futballkapu fölé), hogy eme sportág rajongóit is kiszolgálják. Összeszedtünk hét helyet a fővárosban, ahol streetballozhatsz, 33-azhatsz, vagy egyedül dobálhatod a triplákat.

1/7

Városmajor park

Nem is annyira távol a város zajától, a Széll Kálmán tértől négy percnyi sétára található Városmajor park igazi kis sportcentrum lett. A közelmúltban átadott futókör mellett modern eszközökkel felszerelt játszótér, futball- és természetesen kosárlabdapálya várja a szabadba menekülőket. Osztozni kell a focistákkal, viszont jó hír, hogy a villanyvilágításnak hála, sötétedés után sem kell kényszerűen abbahagyni a játékot.

2/7

Olimpia park

A Kossuth tér és a Jászai Mari tér között elhelyezkedő parkot 2014-ben újították fel, benne egy játszótérrel, ahol több korosztály is megtalálhatja a maga szórakozását; a gyerkőcök csúszdák, különböző méretű és nehézségű mászókák és gumilapos kosárpálya közül válogathatnak. Ez a pálya meglehetősen népszerű, úgyhogy nem árt lélekben felkészülni, hogy nem mindig lesz szabad palánk.

3/7

Erzsébet tér

Az Akvárium Klub és a most máshol szolgálatot teljesítő óriáskerék miatt igen kedvelt belvárosi környéken kevésbé van szem előtt a nemrég felújított játszótér szomszédságában megbúvó pálya. A korábban csupasz gyűrűre mutatós hálót szereltek, sokkal élvezetesebbé téve így a játékot. Nemcsak hosszában találhatóak palánkok, hanem oldalt is van két – alacsonyabb – gyűrű, hogy a 180 centi körüliek is gyakorolhassák a zsákolást.

4/7

Markó utcai park

A gyakran szirénázó mentőautóktól hangos utcában reggel 8-tól napnyugtáig lehet játszani az igényesen kialakított parkban, ahol szinte szabványméretű pálya áll rendelkezésre. Itt nincsenek focikapuk, úgyhogy a kosarasok uralhatják a helyet.

Cím: 1055 Budapest, Markó utca

5/7

Mézeskalács tér

Kiszakadva picit a városközpontból, a XV. kerület mesebeli nevű helyén egymástól néhány száz méternyi távolságra mindjárt két kosárpálya található. Az egyik a Besnyő parki játszótérnél van, a másik pedig a házak között rejtőzik láncos gyűrűvel, és a szokásoknak megfelelően futballpályára építve.

Cím: 1155 Budapest, Mézeskalács tér

6/7

Bikás park

Budapest leghangosabb kosárpályájának tartják – nem véletlenül, hiszen a Bikás parkban rendszeresek a szervezett streetballmeccsek. Szombatonként igazi fesztiválhangulatban esnek egymásnak a csapatok; megesik, hogy egyszerre hat csapatnyi kosaras is összejön a főváros egyik legjobb helyén fekvő parkjában, ahol négy palánkot, egy komplett pályát és két streetball pályát lehet használni ingyenesen.