Újabb játszótéren vezethetik le fölös energiájukat a budapesti csöppségek és a nagyobbak: szerdán átadták az Erzsébet téren a felújított játszóteret, amely igazi többgenerációs pihenőhelyként funkcionálhat.

Az átadás alkalmával Tarlós István főpolgármester visszautazott kicsit az időben, és felelevenítette a tér rövid krónikáját.

Az Erzsébet tér a belváros legnagyobb és egyik legkedveltebb parkja, története a Lipótváros építésével egyidős. A XIX. század elején még vásártérként funkcionáló területet 1854-ben kezdték el parkosítani több ezer facsemete beültetésével, 1872-ben kovácsoltvas kerítéssel vették körbe. Ezen a helyen épült fel a ma már műemléki védettséget élvező buszpályaudvar 1948–1949 között.

Az Erzsébet téri kulturális központ és park felújításának befejezése és március 30-i átadása után méltán mondhatjuk, hogy ez a mai kor követelményeit minden szempontból kielégítő komplexum elérte a tervezők és a kivitelezők célját, vagyis a főváros szívében elhelyezkedő multifunkcionális létesítmény megújult formában került vissza Budapest kulturális, művészeti, szabadidős és turisztikai vérkeringésébe.A jelenbe lépve újabb jelentős állomásához érkezett Budapest játszótér-építési programja. Az Erzsébet téren a játszóeszközöket három korcsoport használhatja 2-től 16 éves korig. A kisebbeknek csúszda, leesésbiztos mászókák és hinta, a nagyobbaknak mászófal áll rendelkezésükre, az idősebbeknek pedig sakk- és kártyaasztal nyújthat szórakozási lehetőséget megfelelő időjárási körülmények esetén. Az avatóünnepségen elsőként a Kisdeák Evangélikus Óvoda növendékei vehették birtokba a játszóteret, és láthatóan jól érezték magukat.

Idetartozik, hogy a játszóteret körülvevő, mostanra már leromlott állapotú kerítéseket kicserélték, valamint a mellette található sportpályát is alaposan kicsinosították: a focikapukra új hálók, a kosárlabdapalánkokra új gyűrűk és szintén hálók kerültek, tehát sokkal élvezetesebb így a játék.