A Városmajor környékén élőknek innentől kezdve nem muszáj elbaktatniuk a Margit-szigetig, ha kellemes környezetben szeretnének hódolni futószenvedélyüknek. Kedden hivatalosan átadták a felújított Városmajor Park új pályáját.

A Margitsziget túlterheltsége miatt nagyon kellett egy újabb, ilyen jellegű hely Budapesten. A Városmajori Parkban található futópálya nyomvonala adott volt már, viszont a legnépszerűbb „futószigettel” ellentétben itt igyekeztek szélesebb futósávot kialakítani. A pályát térfigyelő kamerák és lámpák övezik, tehát sötétedés után is biztonságosan lehet rajta róni a köröket.Maga a futókör 585 méter hosszú, 140 centi széles, a pálya öntött gumi felhasználásával készült, 2 cm vastag ütéscsillapító réteg és 1 cm kopóréteg kialakításával. Előnye, hogy homogén felületet alkot, a környezeti hatásokkal szemben pedig ellenálló. Az elkészült burkolat teljesen vízáteresztőrétegrenddel ellátott, így állandó használatot biztosíthat a sportbarátoknak, illetve a természetes környezetben sportolni vágyóknak. További előnye, hogy a gumiburkolat a használat során kedvező hatással van a futók, kocogók ízületeire.

A nyitóünnepséget követő csoportos kocogás előtt 1 perc 36 másodperces pályacsúcsot futott Koós Erik, a Vasas középtávfutója. A 2013-ban a felnőtt országos bajnokságon váltóban aranyérmes atléta a We Love Budapestnek összegezte első tapasztalatait: „Nagyon tetszett a pálya és ráadásul jó helyen is van. Örülök, hogy a közelben épült egy ilyen, mert eddig a Margitszigetre jártam futni, amely Budapest legmélyebben lévő pontja, ennél fogva a levegő minősége sem ideális. Arról nem beszélve, hogy a pálya állapota sem a legjobb, féltem is a bokámat és a térdemet. Azt mondjuk nem bántam volna, ha az 585 méteres pályát valahogy sikerül 600-ig kitolni, mert így mindig kicsit utána kell számolni az időnek és a távnak, de ide fogok majd járni edzeni.”