Szponzorált / kultúra

szerkesztés

Michael Volle áriakoncertje

Program adatai

Október 7-én veszi kezdetét, és 16 napon át tart a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, mely az egyik legizgalmasabb összművészeti programsorozatnak ígérkezik az ősszel. A különleges jazz és a világzenei koncertek mellett olyan komolyzenei csemegékre számíthatunk, mint napjaink egyik vezető Wagner-énekesének, Michael Vollénak az áriakoncertje.

A kiváló bariton Wotan és Hans Sachs figurájának megformálójaként jeles fesztiválokon, operaházakban és hangversenytermekben varázsolja el a közönséget. A legmeghatározóbb operaszínpadok visszatérő vendége, énekelt már a New York-i Metropolitan, a müncheni és bécsi Staatsoper, a milánói Teatro alla Scala vagy a londoni Royal Opera House produkcióiban. A hangversenyen színpadra lép Schöck Atala is, akit az elmúlt években olyan Wagner-szerepek előadójaként hallhattunk, mint Fricka vagy Brangäne. A zenekart a nagyszerű Pinchas Steinberg dirigálja majd.

A koncert apropója az 1872-ben Pesten alapított magyarországi Wagner Társaság 150. évfordulója, melynek első elnöke Mihalovich Ödön zeneszerző volt, a társaság pedig tevékeny részt vállalt többek között abban, hogy a Wagner-kultusz szentélye Bayreuthban 1876-ra felépüljön.  

Hasonló tartalmak

Admin mode