Ha te is rajongsz a mártogatós kencékért, akkor a hummus nemzetközi világnapja a te ünneped! Nyiss egy csomaggal kedvenc csicseriborsókrémedből, és mártogass jóízűen – ehhez ajánlunk 7 szuperkülönleges fűszervariációt a FANAN Hummus ízpalettájáról!

Hummus – az élet ízes krémje

A hummus valószínűleg világrekorder a maga nemében, hiszen nagyon kevés olyan élelmiszert fogyasztunk manapság, ami már évezredekkel ezelőtt, az ősi civilizációk étrendjében is megtalálható volt, lényegében változatlan formában. Annak idején egyfajta életelixírnek számított a csicseriborsóból és őrölt szezámból készült paszta, melyet egy másik előnyös tulajdonsága, a hálásan könnyű ízesíthetősége tett halhatatlanná, és napjaink modern konyhájának örökzöld szupersztárjává.

Ahány ház, annyi hummusrecept: az alapkrém a kiváló minőségű csicseriborsó, a szuperfinomra pürésített szezámpaszta, némi só, fokhagyma és citromlé gondos elkeverésével gyorsan elkészíthető házilag is, amit aztán ki-ki a maga ízlése szerint tuningolhat tovább. Éppen ezért a hummus szinte végtelen számú változatával találkozhatunk, akár egy étlapon belül is. A rendkívül színes ízvilág fényében tűnik csak igazán izgalmasnak a FANAN Hummus törekvése, amely hazai gyártóként az idehaza legnépszerűbb fűszerek válogatásával készíti krémjeit.

Május 13.: a hummus világnapja

A hummus világnapja idehaza (még) egy kevésbé ismert esemény, azonban a világ számos pontján már a májusi mindennapok része, immár több mint tíz esztendeje. Ennek a remek közösségi eseménynek hivatalos keresőcímkéje is van: #hummusday.

A hummus day egy végtelenül ártatlan, de jóízű és laktató kezdeményezés, amiben bárki részt vehet, aki a világnapon, azaz május 13-án egy kiadós hummus mártogatással dobja fel legalább egy étkezését. Persze a legjobb és legfinomabb élményünk akkor lesz, ha a hummusozást megosztjuk a családunkkal, barátainkkal vagy épp a kollégáinkkal. Ha pedig nincs időnk saját, házi hummust gyártani, bátran támaszkodhatunk a fent említett FANAN Hummus csicseriborsókrémekre.

FANAN Hummus – Mediterrán ízek a maximumon

Ha a hummus világnapján egy szuperfinom és légiesen könnyen kenhető csicseriborsókrémből mártogatnál, akkor a FANAN Hummus 7 különleges csemegéje között egészen biztosan megtalálod a kedvencedet. A különleges ízélményről a válogatott fűszerek, a váratlanul selymes krémhatásról a prémiumminőségű csicseriborsó és szezámpaszta, míg az autentikus hummusélményről a családi hagyományokból merített receptúra és a szigorú minőségi sztenderdek gondoskodnak. A válogatott csemegecsapat tagjai a hazánkban legnépszerűbb ízjegyeket képviselik egy-egy dobozban.

A selymesen lágy natúr FANAN Hummus hagyományos, enyhén citromos és fokhagymás ízjegyekkel kényezteti az éhes ínyenceket. A tökéletes alapkrém, mely önmagában vagy akár kedvenc fűszereiddel megbolondítva minden falatból kihozza a maximumot. A FANAN Hummus bizonyos fajtái a csicserikrém-tenger közepén elterülő ízszigetekben kínálják a legintenzívebb falatokat. Az ízszigetek elkevergetésével vagy a belőlük való célzott mártogatással különböző intenzitású gasztroélményben lehet részed.

A chilis FANAN Hummus közepén lángvörös, a csípős ízváltozatban pedig smaragdzöld ízsziget várja, hogy megkóstold. A vöröslő krémpötty magában kóstolva szuperchilis, mely az alapkrémmel elkeverve egy kellemesebb intenzitás mellett adja ki az étvágylobbantó fűszerek teljességét. A csípős FANAN Hummus közepén pedig a koriander jár csábító táncot a fokhagymás jegyekkel kísért fűszerekkel.

A csemegecsapat negyedik tagja az olívás FANAN Hummus, melynek közepén a napsütötte déli lankákon érlelt zöld olíva varázsol napfényes hangulatot minden falathoz.

És ha már mediterrán ízek: essen szó a FANAN csicseriborsókrémek újoncáról, a fenyőmag és za’atar fűszerrel csúcsra járatott verzióról! A za’atar egy csodaszámba menő fűszerkeverék, amely egyebek mellett a kakukkfű pompás illatával és ízével keríti hatalmába az ízlelőbimbókat. A ropogós fenyőmag abszolút különlegesség, mely a krémtengerben elkeverve izgalmas textúrát biztosít mártogatáskor.

A jól ismert magyaros és mediterrán ízek mellett az egzotikus Távol-Kelet ízeivel is mártogathatsz a hummus világnapján, ha a FANAN-ra bízod a gasztroünnepi lakomát. A bódító indiai konyhakultúrát megidéző FANAN curry hummus és a japán tormától pezsgő, csábítóan zöld árnyalatú FANAN wasabi hummus abszolút tökéletes választás, ha voksodat eme messzi vidékek ízvilága mellett teszed le.

Hogyan ünnepeld a hummus világnapját?

A hummus világnap, mint közösségi gasztroünnep, a hummus kínálta kulináris örömök előtt tiszteleg. Készítsd el otthon kedvenc hummusízedet, vagy nyiss fel egy dobozzal a FANAN Hummus csicseriborsókrémjeiből, vágj néhány szelet friss, ropogós zöldséget – de nevezhetsz a tunkolásba pitával, kiflicsücsökkel vagy kenyérdarabkával is –, és mártogass kedvedre, jóízűen az ízek mediterrán tengerében!

Add hírül közösségi felületeiden, hogy egy kiadós lakomával te is részt veszel a hummus világnapi csemegézésben a #hummusday tag megosztásával – és rezegj együtt a Föld ínyenceivel, bárhol is mártogassanak!

Vidd magaddal a FANAN Hummus csicseriborsókrémeket a vezető áruházak hűtőpolcairól! FANAN – A finom ízek hagyománya.

Ezt a cikket nem a We Love szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Címkék