Keresés EN

Szabadidő

Teknős Tanösvény

Ha szeretnénk kicsit kiszakadni a városból, élvezni a természetet, és nem utolsósorban izgalmas kirándulásban részesülni, akkor irány a Teknős Tanösvény Dunakeszin. Nem is gondolnánk, hogy a kisvárosban egy nagy áruház mögött, az autóút szomszédságában egy lápvidék terül el. A legjobb, hogy a vadregényes séta alig egy órára van Budapesttől, így nem kell órákat utazni ahhoz, hogy kikapcsolódjunk. Nem véletlenül hívják Teknős Tanösvénynek, ugyanis teknősökkel is összefuthatunk itt, ha szerencsénk van. A túra alatt fapallókon is sétálhatunk, valamint kilátóból szemlélhetjük a vizet meg a bozótost. Általában nem nézzük jó szemmel, ha a természetbe beleavatkozik az ember, de itt jó nézni, ahogy a tanösvény építészeti elemei nagyon is együtt élnek a természettel, hiszen geometrikus formák csak még játékosabbá teszik az egész utunkat. Mindezt pedig a Paradigma Ariadné építészeinek köszönhetjük, ők tervezték és kivitelezték az egészet. Sietni sem kell, ugyanis kényelmesen, itt-ott elidőzve másfél óra alatt megtehetjük az egyébként sem túl hosszú, 7 állomásos minitúrát.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A