Keresés EN

Szabadidő

Szent Jakab tanösvény

A Szent Jakab tanösvény egy különleges zarándokút Dabas mellett, ami a Magyar Zarándokútnak is része, és amit a középkori eredetű spanyol zarándokút, a Camino de Santiago mintájára alakítottak ki. A tanösvény az Esztergomtól a Baranya megyei Máriagyűdig tartó, hazai szent helyeket egybefűző zarándokút első szakaszához tartozik. De aki erről az információról nem tud, annak fel sem fog tűnni ez, hiszen a másik funckiója kirándulóhely, így bő számmal szimplán kirándulók is megfordulnak ezen a csodálatos fapallókból kirakott, cölöpökre épített tanösvényen. Az út néha egy-egy kis szigetre is vezet minket. Egy kilátó is magasodik a tanösvényen, ahonnan az egész környéket beláthatjuk, megcsodálhatjuk. Nem muszáj megtervezni sem az útvonalat, mert itt nehéz eltévedni, a Szent Jakab tanösvény ugyanis a rövidebb túrákhoz tartozik. Ha vágyunk egy rövid, könnyű, család- és kutyabarát túrára, ami körül a természet mindig a legszebb arcát mutatja, akkor jobb helyet aligha választhatunk!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A