Keresés EN

Szabadidő

Nyakas-kő

Hely adatai

A Nyakas-kő a fővárostól nem messze helyezkedik el Biatorbágyon, így könnyen megközelíthető kirándulóhelyként tarthatjuk számon. Akik ismerik, azok leginkább a lenyűgöző páros viadukt miatt járnak ide, de a hely sok mást is tartogat. Lehet kerékpártúrázni, és a kihívások kedvelőit idevonzhatják a sziklás magaslatok is. A bringások úgy készüljenek, hogy a viaduktig mehetnek, utána pedig egy 13 és 25 km-es körtúra közül választhatnak. Akik pedig szeretnének feljutni a gigantikus méretű Nyakas-kőre, válasszanak megfelelő lábbelit, ugyanis a szikla meglehetősen csúszós. Mindenképp érdemes felmászni a kőre, mert a tetejéről olyan kilátás nyílik, ami hosszú percekig nem hagyja lemászni az embert. Innen a sűrű fenyőerdő és az Öreghegy is látszik, amerre folytatódhat az utunk. A sűrű növényzet miatt igazi vadregényes útvonalban lehet részünk, és még misztikus lakatlan épületekbe is belefuthatunk. Menet közben még tehetünk egy kitérőt a Madárszirt felé is, ha szeretnénk még többet gyönyörködni a panorámában.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A