Keresés EN

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja. A specialty kávézóba betérve lelassulhatunk, és egy finom süti és kávé társaságában végre jólesően elmerenghetünk a kirakat üvegén keresztül elénk táruló zöldebb utcaképben, vagy a hátsó bájos titkos kertre. A hely egyébként egy román franchise első külföldi egysége, ugyanis a Meron 2015-ben Kolozsváron indult, ahol egy ideje már szintén dübörög a specialtyláz, akárcsak Budapesten. A meronos csapat mögött egy romániai fiatal pár van, a tudást pedig külföldi utazásaik során, főként Londonban töltött éveik alatt szerezték. A Meron (görögül napok) arra az érzésre utal, amit egy igazán jó kávé tud okozni, aminek segítségével kiszakadhatunk a mindennapok pörgéséből. A fő hangsúly a kávén van, de a LUI pékség péksütijeit is kóstolhatjuk, illetve helyben készült smoothie-kkal is várnak minket. A kávékínálatban négyféle világos pörkölésű single origin típus van, három kolumbiai és egy kenyai ültetvényről. Előfordulhat, hogy nem mindenki a kávé szerelmese, vagy csak szimplán túltoltuk a koffeint, akkor érdemes szemezni a specialty teákkal és a forró csokival is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A