Keresés EN

Kultúra

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Az óbudai panelek és macskaköves kis utcák ölelésében található Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a kereskedelem, a turizmus és a vendéglátás világát ismerhetjük meg. Elődjét, a Magyar Királyi Kereskedelmi Múzeumot még az 1880-as években alapították, a gyűjtemény létrejöttében pedig a magyar vendéglátóipar nagyjainak, Glück Frigyesnek vagy éppen a Gundel családnak is aktív része volt, de jelentős anyagot őriznek a Zwack családtól is. Emellett üzletberendezések, reklámanyagok, fotók és olyan érdekességek is helyet kaptak, mint egy nagy jelentőségű játékgyűjtemény, kártyák és logikai játékok gyűjteménye, a Zászlómúzeum anyaga. Maga az épület Krúdy Gyula utolsó lakhelye volt, amelyről egy kiállítás is megemlékezik, de a 60-as, 70-es években itt élt a Mágnás Elza-gyilkosság egyik elkövetője is. Az udvarra kikukkantva jó néhány elveszettnek hitt régi neont és cégért is találunk. A termeken végighaladva pedig a mindennapi életet láthatjuk, azt, hol beszélgettek, hogyan és kiknek a segítségével igyekeztek kapcsolódni egymáshoz a korabeli emberek. Emellett mindig találunk valamilyen izgalmas időszaki kiállítást is a múzeumban.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A