Keresés EN

A Madách tér története közel száz évre nyúlik vissza: a Deák téren álló, (és a múltszázadi zsidóság történeteit őrző) Orczy-ház részvényesei már 1928-ban engedélyt kértek egy újabb épület emelésére, de végül csak 1937-ban kapták meg azt. Így jött létre az az art deco stílusú épületegyüttes, amit a pesti köznyelvben ma egyszerűen csak Madách-házaknak hívunk.

A tér mára tökéletes helyszín lett egy délutáni, teraszon lazulós fröccsözéshez vagy épp egy könnyű ebédhez, hiszen olyan ikonikussá vált helyeket találunk itt, mint a Telep vagy a Központ. A My Little Melbourne-ben újhullámos kávét kortyolhatunk, a Blue Agoriban kapjuk a környék legjobb gyrosát, a PIÑA Barban pedig egzotikus koktélokat kínálnak. Persze nem feledkezhetünk meg Örkény Színházról sem, és Sisi királyné szobra is említést érdemel. Egyébként nem messze található a Deák Ferenc tér, ahol 3 metróvonal kapcsolódik össze, és a Gozsdu Udvar egyik bejárata is innen nyílik.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A