A Katona egy szecessziós stílusú épületben bújik meg, néhány lépésre a Ferenciek terétől. 1982 óta működik itt a színház, amely a kezdetektől fogva szem előtt tartja az érzékenységet és a frissességet. Már az előcsarnokba lépve érzékelhetjük ezt, hiszen az indusztriális tér sokkal otthonosabb hangulatot áraszt, mint a legtöbb kőszínház. A társulat roppant elkötelezett a valóság iránt, amit változatos játékstílussal, de objektíven próbálnak eljuttatni minél több korosztályhoz. Repertoárjukban klasszikus és kortárs darabok is helyet kapnak – köztük magyar drámaírók műveivel.

A színház előterében találjuk a K:antin kávézót, ahol nem csak az előadások szünetében, hanem reggeltől estig kérhetünk szendvicseket, süteményeket, de egy kávéra is bármikor beülhetünk. Viszont ne felejtsük el, hogy az egység "kártyás kávézó", vagyis készpénzzel csak az előadások estéin fizethetünk.

A K:antinnal szemben találjuk meg a K:önyv és Boltot, ahol kortárs magyar szépirodalmat, szakmai kiadványokat és igényes gyerekkönyveket is vásárolhatunk, az olyan egyedi ajándéktárgyak mellett, mint a katonás tematikájú táskák, idézetes bögrék, vászonszatyrok és egyéb apróságok.

Címkék