Keresés EN

Programok itt

Szabadidő

Fénydóm – Fényművészet a Biodómban

A Biodóm egy különleges fényművészeti eseménynek ad otthont március 1. és 17. között. Ez lesz az első alkalom, amikor a Biodóm belső terei a nagyközönség számára is bejárhatóak lesznek.

Szabadidő

Fővárosi Állat- és Növénykert

A Fővárosi Állat- és Növénykert az egyik legrégebbi állatkert az egész világon, 1866-ban nyílt meg. Olyan ikonikus részei vannak, mint a Nagyszikla, a Pálmaház, a szecessziós Elefántház, a százéves körhinta és a 2018 nyarán átadott Holnemvolt Vár játszó- és oktatókomplexum, amely a klasszikus mesék világát idézve ismerteti meg a kicsiket a természettel. A patinás épületek legtöbbjét Kós Károlynak, a neves magyar art-nouveau építésznek köszönhetjük, és habár ezek is nagyon szépek, a fő látványosságok persze az állatok: a parkban közel 800 fajt fedezhetünk fel, vagyis érdemes minimum egy teljes délutános programként gondolni az állatkertezésre. Ha bejártuk a terepet, a helyszínen egy Kemencés-pizzával, a környéken pedig egy Robinson-féle steakkel vagy egy Gundel-palacsintával is zárhatjuk a napot.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A