Keresés EN

Gasztró

Essência Restaurant – Tiago & Éva

A Sas utcában lévő Essência Restaurant – Tiago & Éva étterem már a nevében is sejteti, hogy itt valamiféle kollaborációról van szó, méghozzá a portugál konyha fuzionál a magyarral. Tiago Sabarigo és felesége, Jenei Éva a vendéglátás két különböző szegmenséből érkeztek – Tiago az éttermi világból, Éva pedig a szállodákéból, így egymástól sok mindent tanulhattuk a saját helyük kialakításakor. Bármilyen meglepő, a portugál letisztultság és a magyar virtus együtt igenis működik. Itt két étlappal találkozhatunk, az egyik az ebéd, a másik pedig a vacsora. Nem a legpénztárcabarátabb hely, de ha nem szeretnénk túl sokat kiadni a portugál-magyar fúzió megismerésére, akkor ebédidőben érdemes érkezni. Vacsoraidőben fix menüsor van, és háromféle fantázianévvel ellátott menüről választhatunk: az egyik az itthon, vagyis a magyaros fogásokat felvonultató, a másik az otthon, ami a portugál finomságokat jelenti, az utolsó pedig az essence, ami a kettő egyvelegét képezi. Ha az étteremben jól helyezkedünk, akkor nézhetjük azt is, ahogy Tiago és csapata a fogásaikat készíti és tökéletesíti.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A