Keresés EN

A gyönyörű, fehér függőhíd, az Erzsébet híd a pesti belvárost köti össze a Gellért-heggyel. 1903-ban adták át, nevét Erzsébet királynéról kapta, akit épp a munkálatok kezdetekor gyilkoltak meg. A város ostromakor a II. világháborúban az összes budapesti híd megsemmisült, ez alól az Erzsébet híd sem volt kivétel. 1964-ben újjáépítették, azonban nem az eredeti tervek szerint. Az első híd egy 290 méter mederívű, lánchíd technológiájú függőhíd volt, míg az 1964-ben átadott egy jóval szélesebb függőhíd, amit már kábelek tartanak. Utóbbi változatot Sávoly Pál tervezte.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A