Keresés EN

A Budai Vigadó 1900-as átadásával a korabeli polgárok régi vágya teljesült, hiszen az nem járta, hogy a pestieknek már volt egy fényűző bálterme, a Duna túlpartján élőknek viszont nem. Az eklektikus épület Kallina Mór és Árkay Aladár tervei alapján készült el, majd évtizedeken át táncestélyeknek és hangversenyeknek adott  otthont. A Vigadóban zajló kulturális életnek egy időre véget vetett a második világháború, de az ötvenes években már pártmozi működött a falai között, majd a Népművészeti Intézet és a Magyar Állami Népi Együttes is itt rendezte be székhelyét.

Az épület a viharos évtizedek alatt súlyosan megrongálódott, teljes körű felújítása csak 2018-ra készült el. Azóta régi pompájában várja a kultúrára éhes vendégeket: termeinek nagy része a Hagyományok Házának ad otthont, de az újjászervezett Magyar Állami Népi Együttes műsorait is itt láthatjuk. Tehát, aki egy kis időre elszakadna a jelentől, az bátran merüljön el a folklór könyvtár vaskos kötetei között, vagy érezze magát múltszázadi polgárnak egy hagyományőrző táncmulatságon.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A