Keresés EN

Az Arquitecto Pitpit neve kétszeresen is a helyszínre utal. Az arquitecto építészt jelent spanyolul, a tapas bárt ugyanis a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában találjuk, a pitpit jelentése pedig pacsirta, hiszen az épület a 8. kerületi Ötpacsirta utcában áll. A MÉSZ-székház, vagy eredeti nevén az Almássy-palota korábban is a felfedező kedvű fővárosiak egyik kedvelt célpontja volt, de a titokzatos, repkénnyel befutott belső udvar mostantól jókedélyű baráti evéseknek is otthont ad. A helyet a Padronból ismert Beck Mártonék nyitották, és a rájuk jellemző kísérletezőkedvet is magukkal hozták. Az étlapjukon persze olyan klasszikus tapasokat is megtalálunk, mint a gambas, a Padrón paprika és az olívaválogatás, de szokatlanabb tételekkel is találkozhatunk, mint a japán technikával készülő vöröstonhal tataki vagy a véreshurkával töltött sertésköröm. Az ételeket érdemes egy frissen csapolt, jéghideg vermuttal leöblíteni.

Tipp: a belső térben láthatjuk Kovács Margit legnagyobb kerámiaképét.  

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A